یک سوم از صادرات استان قزوین به اقلیم کردستان بوده است

سرویس عراق و اقلیم کردستان- رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین پس از نشست با اتحادیه صادرکننده و واردکنندگان اربیل گفت: «هدف اصلی ما بازارهای اقلیم کردستان است، یک سوم صادرات ما به اقلیم کردستان بوده است».

به گزارش کردپرس به نقل از روداو، یک هیأت از اتاق بازرگانی قزوین با اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان دفتر اربیل دیدار کرد، در این دیدار در مورد اهداف مشترک و روابط متقابل گفتگو شد.

مهدی عبدیان، رئیس اتحادیه صادر کننده و وارد کنندگان قزوین گفت: «طی 15 سال گذشته 50 درصد محصولات آنها به عراق و از این میزان 70 درصد آن از طریق اقلیم کردستان صادر شده است، بازارهای اقلیم کردستان هدف اصلی ما است».

مهدی عبدیان  بیان کرد: «عراق و اقلیم کردستان دوست و همسایه ما هستند و به شخصه حدود ۲۱ سال است که در اینجا فعالیت دارم. یک سوم از صادرات استان قزوین به اقلیم کردستان بوده است. اقلیم یکی از بازارهای بزرگ برای ما است و می خواهیم آن را گسترش دهیم و سهم بیشتری داشته باشیم».

وی افزود: «سه هزار و 740 واحد صنعتی در بخش خصوصی و دولتی و هزار و 510 واحد تولیدی در بخش کشاورزی و در حوزه‌های مختلف داریم، در زمینه ساخت و ساز نیز 50 درصد تولیدات کاشی و سرامیک ایران در شهر خودمان است. ما همچنین دومین تولیدکننده کشمش و زیتون در سطح ایران هستیم».

مهدی عبدیان همچنین گفت: «دو ماه پیش از طریق اتاق بازرگانی قزوین در اربیل دفتری افتتاح کردیم و اینجا نمایندگانی داریم، قصد داریم با اتاق بازرگانی اربیل و اتحادیه صادرکننده و وارد کنندکان اربیل ارتباط بهتری برقرار کنیم، از مسئولان دعوت کردم به قزوین بیایند، شهر ما شهر زیبایی است و بیشترین آثار تاریخی را داریم».

رسول حاجی عمر، رئیس دفتر اتحادیه صادرکننده و واردکنندگان در اربیل درمورد روابط این دو شهر در زمینە تجارت گفت: «یکی از اهداف سفر رئیس اتحادیه صادرکننده و واردکنندگان استان قزوین که ریاست اتاق بازرگانی را نیز برعهده دارد، شرکت در نمایشگاه بین المللی اربیل است که حدود 50 شرکت دارای کارخانه هستند و می خواهند محصولات خود را بیشتر به اربیل معرفی کنند».

رسول حاجی عمر اشاره کرد: «در جلسه ای که با هیأت تجاری قزوین داشتیم، درمورد چگونگی ایجاد کارخانه هایی مشابه کارخانەهای استان قزوین بحث و گفتگو کردیم.

اقلیم کردستان و ایران حدود 650 کیلومتر مرز مشترک دارند. هفت گذرگاه مرزی بین آنها وجود دارد و حجم تجارت ترانزیتی آن بیش از 7 میلیارد دلار در سال است.

کد خبر 2773447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha