به گزارش کردپرس، اردیبهشت ماه سال گذشته بود که به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر، مراسمی با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، جوامع محلی، دهیاران و اعضای شورا در مسجد جامع روستای قوپی باباعلی مهاباد برگزار و در همان مراسم قرار بر تدوین "برنامه مدیریت جامع تالاب بینالمللی قوپیباباعلی" مهاباد شد.
این برنامه در راستای ارائه رویکرد مدون برای مدیریت پایدار تالاب بین المللی قوپی باباعلی، بهره مندی خردمندانه از ظرفیت ارزشمند اکوسیستمی آن، ارتقای مشارکت مردم محلی برای حفاظت و گسترش همکاری های بین بخشی جهت رونق گردشگری تالاب، برنامه مدیریت جامع تالاب بین المللی قوپی باباعلی تدوین می شد؛ چرا که چرای بی رویه دام و استفاده از شیوه سنتی آبیاری در کشاورزی به عنوان عوامل تهدید کننده تالاب ها سبب از بین رفتن پوشش گیاهی، فرسایش خاک و ایجاد ریزگرد ها در منطقه شده بودند.
اکنون با گذشته یک سال و ٣ ماه از آن مراسم رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد از تصویب برنامه مدیریت جامع تالاب بینالمللی قوپیباباعلی این شهرستان خبر داده و می گوید: برنامه مدیریت جامع این تالاب با ٣هدف راهبردی شامل مدیریت آب و خاک، حفاظت از تنوع زیستی و افزایش آگاهی مردم از وجود تالاب با همکاری مسوولان و ذینفعان تالاب تصویب شده است.
فاروق سلیمانی با اشاره به احیا و آبگیری تالاب بینالمللی قوپیباباعلی مهاباد پس از ۲۰ سال اضافه می کند: در راستای تامین حقآبه با همکاری مدیریت منابع آب مهاباد، آب از رودخانه مهاباد به سمت کانال روستای «گردهگروی» هدایت و آبگیری این تالاب انجام و برای نخستین بار طی ۲۰ سال اخیر در مجموع ۳.۵ میلیون مترمکعب آب در این تالاب ذخیره شد.
او تاکید کرد: در قالب برنامه مدیریت جامع این تالاب کشاورزان و باغداران این منطقه در اقدامی داوطلبانه نسبت به کاهش مصرف آب با تغییر الگوی کشت و آبیاری و استفاده کمتر از سموم و کودشیمیایی اقدام میکنند. همچنین در مقابل این اقدام داوطلبانه، هر گونه درآمدزایی از تالاب از جمله تورهای گردشگری و اسکان آنان در آینده به جوامع محلی روستایی و کسانی که در این طرحهای داوطلبانه مشارکت داردند، واگذار میشود.
گفتنی است؛ قوپی باباعلی مهاباد دومین تالاب این شهرستان است که برنامه مدیریت جامع برای آن تصویب شده است. پیشتر فرآیند تدوین برنامه مدیریت پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد در سال ۱۳۹۷ تصویب و تدوین شده بود.
تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سرحنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است و از تالاب های فصلی و بین المللی استان آذربایجان غربی به شمار می رود که از سال ۱۳۵۴ عضو کنوانسیون رامسر شده است.
نظر شما