به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبر دراو میدیا، ائتلافهای عزم و سیاده که از سوی خمیس خنجر و مثنی سامرایی رهبری میشوند، حمایت خود را از نامزد شدن محمود مشهدانی به منظور انتخاب وی به عنوان رئیس آینده مجلس عراق اعلام کردند، قبلا کاندید این دو ائتلاف سالم عیساوی بود، که در آخرین روند رایگیری انتخاب رئیس مجلس عراق با اختلاف زیادی از مشهدانی پیشی گرفت، اما به علت بروز تنش در نشست مجلس روند رای گیری کامل نشد و انتخاب رئیس مجلس موفقیت آمیز نبود.
ائتلافهای سیاده و عزم در بیانیه مشترک خود اعلام کردند تصمیم آنها در پاسخ به تلاشی است که نیروهای ملی در چارچوب هماهنگی و حزب دمکرات کردستان در راستای حل مسئله انتخاب رئیس پارلمان کردستان و پایبندی به تصمیم دادگاه فدرال و مرتکب نشدن به خطاها و اشتباهات در چارجوب قانون اساسی است.
این اقدام این دو ائتلاف پس از آن اتفاق افتاد که عصر روز دوشنبه شش عضو از فراکسیون سنی اعلام کردند کاندید جدیدی را برای انتخاب رئیس مجلس معرفی خواهند کرد به این منظور امضای ۵۵ نماینده سنی در مجلس را جمعآوری کردند.
فراکسیونهای «تقدم» و «حسم وطنی» و «سداره» و «مشروع وطن عراق» و «مبادره» در بیانیهای مشترک اعلام کردند در خصوص انتخاب فرد خاصی برای پست ریاست مجلس با هم به توافق رسیدهاند بنابر گزارش اطلاعاتی در این زمینه این فرد «زیاد جناب» است که قبلا از فراکسیون تقدم کناره گیری کرده اما بعدها دوباره به حزب خود پیوسته است.
محمد حلبوسی رئیس حزب تقدم در چند روز گذشته تحرکات سیاسی شدیدی را آغاز کرده است و با بسیاری از شخصیتها و احزاب سیاسی که قبلا با آنها اختلاف داشت، دیدار کرده است نتیجه تحرکات سیاسی وی برقراری توافق میان این شش عضو سنی بوده است اما به نظر میرسد موافقت ائتلافهای سیاده و عزم رشتههای حلبوسی را دوباره پنبه کند و شیعیان نیز مانند راه حلی میانهرویانه انتخاب مشهدانی را تایید کنند، زیرا حاضر نیستند آیین نامه داخلی را برای تجدید درهای تعیین صلاحیت برای کاندید جدید اصلاح کنند، اگرچه دادگاه فدرال این در را با اتخاذ یک تصمیم قانونی بسته است.
اگرچه حلبوسی قبلا از محمود مشهدانی برای رئیس مجلس شدن حمایت کرده بود اما شاید این حمایت کردن از سر ناچاری بوده باشد تا پست ریاست مجلس به دست مخالفان آنها نیفتند، به ویژه نماینده سالم عیساوی که حلبوسی به هیچ عنوان وی را قبول ندارد، زیرا با این که هر دو به یک منطقه تعلق دارند (منطقه فلوجه) اما دارای اختلافات شخصی هستند، علاوه بر این مشهدانی روابط محکمی با احزاب شیعه به ویژه با دولت قانون دارد که احتمال دارد این امر باعث شود که کمتر مطیع حلبوسی باشد.
اگر فشارهای اخیر حلبوسی و متحد کردن شش عضو سنی باعث وادار کردن مخالفانش برای موافقت با نامزد تعیین شده از سوی او شده باشند با انتخاب مشهدانی و ممانعت از سالم عیساوی، حلبوسی به هدف خود رسیده است.
همزمان ائتلافهای عزم و سیاده نیز مانع انتخاب فردی به عنوان رئیس از سوی حلبوسی میشوند که از حزب اوست و کاملا مطیع وی میباشند و با موافقت آنان برای انتخاب مشهدانی آنها نیز به هدف خود خواهند رسید بنابراین اگر مشهدانی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود احتمالا برای هر دو جبهه تصمیمی سنجیده و اجباری باشد.
نظر شما