به گزارش کردپرس، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به خطر از بین رفتن کامل جنگلها در اقلیم کردستان عراق اشاره کرده است.
نیاز ابراهیم، از مسئولان برنامه جهانی غذا، وابسته به سازمان ملل گفته است در 70 سال گذشته 50 درصد از جنگل ها در اقلیم کردستان از بین رفته است. او از جمله عوامل نابودی جنگلها در اقلیم کردستان را کمبود آب، افزایش دما، آتش سوزی و کاهش نزولات عنوان کرده است.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به این که 90 درصد جنگلهای عراق در منطقه اقلیم کردستان عراق قرار دارد، هشدار داده است کاهش سطح جنگلها می تواند به بحرانی تر شدن وضعیت اقلیمی در عراق منجر شود.
یکی از عوامل اصلی از بین رفتن جنگلها در اقلیم کردستان ادامه جنگ میان ترکیه و پ.ک.ک در این منطقه گزارش شده است. ویم زویننبرگ، از موسسه هلندی پاکس با اشاره به این که ترکیه بیش از 40 پایگاه در نظامی در اقلیم کردستان احداث کرده، به خبرگزاری فرانسه گفته است ترکیه اقدام به ایجاد راهها و خطوط ارتباطی برای تسلط بر کوهستانهای منطقه شمال اقلیم کردستان، به منظور پیشروی در مناطق تحت کنترل پ.ک.ک کرده است. این موضوع باعث تخریب هرچه بیشتر محیط زیست این منطقه شده است.
او تاکید کرده است که تخریب جنگلها در اقلیم کردستان می تواند ناشی از ایجاد آتش سوزی، خشکسالی، جاده سازی گسترده ترکیه در این منطقه و درگیریها میان پ.ک.ک و ترکیه باشد.
در عین حال، خبرگزاری فرانسه از اجرای طرح های جنگل زایی در اقلیم کردستان برای حفظ جنگل های موجود و کاشت میلیونها نهال برای افزایش سطح جنگلها در این منطقه خبر داده است. برخی از این طرحها با حمایت سازمان های جهانی اجرا می شود.
در حال حاضر دو پروژه بزرگ برای افزایش سطح جنگلها در اقلیم کردستان در حال اجراست که با حمایت سازمان های غیرانتفاعی و مردمی پیش می رود. بر اساس طرحی در اربیل، قرار است بیش از 1000000 اصله درخت برای احیای جنگل های این منطقه کاشته شود. یکی از موسسه ها نیز با همکاری مردم اقدام به کاشت 300000 اصلح درخت در استان سلیمانیه کرده و قرار است درختان بیشتری برای حفظ محیط زیست این منطقه کاشت شود.
نظر شما