پزشکیان: درست از مرزها استفاده کنیم آمریکا نمی تواند تحریم کند/ چرا جوانان کولبری کنند؟

در حالی رییس جمهور در یک بازدید سرزده از سازمان برنامه و بودجه از اهمیت مرزها و موضوع کولبری سخن گفت، سایت ریاست جمهوری بدون اشاره به این بخش بقیه سخنان رییس جمهور را منتشر کرد.

به گزارش کردپرس، پنجشنبه شب تکه فیلمی کوتاه از رییس جمهور در سایت ها و خبرگزاری ها منتشر شد با این مضمون که دکتر پزشکیان از اهمیت مرزها سخن گفته است. 

بر اساس این ویدیوی کوتاه پزشکیان می گوید: «اگر درست از مرزها استفاده کنیم آمریکا نمی‌تواند ما را تحریم کند. چرا در استان‌های مرزی ما کولبری می‌کنند؟ راه را باز کنیم تا تجارت کنند.آمریکا نمی‌تواند ما را تحریم کند اگر درست از مرزهای خود استفاده کنیم. اگر درست بتوانیم آن‌ها را طراحی و تعریف کنیم و پتانسیل‌های آن طرف را بدانیم چرا جوان، کولبری کند؟» 

سایت های منتشر کننده این ویدیوی کوتاه اشاره ای به اینکه این سخنان کجا بیان شده نکردند اما یک‌ جستجوی ساده نشان داد این سخنان را رییس جمهور در بازدید سر زده از سازمان برنامه و بودجه بیان کرده است. 

بازدیدی که مشروح آن را سایت ریاست جمهوری منتشر کرده است اما در خبر این سایت  اشاره ای به بخش پیش گفته نشده است. 

بر اساس خبر سایت ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه در جریان بازدید سر زده از سازمان برنامه و بودجه و در جمع رئیس و مدیران ارشد این سازمان که به برپایی یک جلسه چهار ساعته انجامید، طراحی الگوی بودجه ریزی عملیاتی متناسب با مقتضیات کشور و همچنین نظارت بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی را از جمله وظایف مهم این سازمان بر شمرد و افزود: تجربه دوره‌های گذشته ثابت کرده است که عدم نظارت دقیق بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی به هدر رفت منابع خواهد انجامید و هیچ‌یک از اهداف برنامه‌های توسعه را محقق نخواهد کرد، ضروری است سازمان برنامه و بودجه ضمن تدوین برنامه راهبردی و مشخص نمودن نقش و وظایف مدیران در این زمینه، به‌صورت برخط و لحظه‌ای بر عملکرد برنامه و بودجه دستگاه‌های اجرایی نظارت داشته‌باشد تا اعتبارات تخصصی به‌طور کامل به اهداف معین شده اصابت کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پراکندگی در مدیریت و اجرای سلیقه‌ای طرح‌های توسعه در دوره‌های گذشته موجب شده که امروز شهرها و استان‌های کشور با بی نظمی و شلختگی روبه‌رو شوند، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت اساتید و نخبگان و همچنین توجه به آمایش سرزمینی در ترسیم نقشه راه علمی توسعه کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان‌ها تأکید کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه موظف است مزیت استان‌های مختلف کشور به‌همراه راهکار استفاده بهینه از این مزیت‌ها در جهت خلق ثروت برای کشور را در قالب برنامه‌ای برای تصمیم گیری و تصمیم سازی به دولت ارائه کند.

دکتر پزشکیان در ادامه تخصیص و هزینه کرد بیش از 50 درصد تسهیلات و منابع بانکی کشور در پایتخت را از جلوه‌های بی عدالتی در توزیع منابع و موجب توسعه بی‌محابا و بی منطق تهران، بدون در نظر گرفتن پیوست‌های زیست محیطی و ملزومات زیر ساختی عنوان کرد و افزود: از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه جلوگیری و اصلاح شیوه ناعادلانه توزیع منابع با تمرکز زدایی از بودجه ریزی و اولویت بخشی به توسعه دیگر مناطق مهم و راهبردی کشور از جمله سواحل مکران است.

رئیس‌جمهور در ادامه حجم انبوه پروژه‌ای نیمه تمام در کشور را نشانه عدم رعایت اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و زیر بنایی و موجب هدر رفت و استهلاک منابع کشور عنوان کرد و با تأکید بر اهتمام دولت چهاردهم نسبت به اتمام این پروژه‌ها گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیش بینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویت‌بندی و در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم، پروژه‌ای در کشور آغاز شود.

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مدیران ارشد سازمان برنامه و بودجه و کارشناسان تدوین بودجه 1404، ناکارآمدی در تخصیص و هزینه کرد اعتبارات در نظام سلامت را از جمله مهم‌ترین معضلات این بخش عنوان کرد و افزود: معتقدم اگر بتوانیم نظام سطح بندی و ارجاع خدمات سلامت به‌عنوان یک رویکرد اقتصادی و اصلاحی در نظام سلامت را محقق کنیم، بخش قابل توجهی از هدر رفت منابع و هزینه‌های اضافی در این حوزه مهار خواهد شد.

رئیس‌جمهور توسعه و پیشرفت کشور را نیازمند اصلاح و تغییر روش‌ها و کار آمد کردن نظام اجرایی کشور دانست و افزود: سازمان برنامه و بودجه به‌عنوان مغز متفکر دولت وظیفه دارد با استفاده از دانش و تخصص اندیشمندان و نخبگان و همچنین تعامل با مراکز علمی برتر دنیا، به‌روزترین روش‌ها و برنامه‌های مدیریتی برای توسعه کشور را تدوین و به مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور ارائه کند چرا که با شیوه‌های فعلی مشکلی حل نخواهد شد.

دکتر پزشکیان همچنین از سازمان برنامه و بودجه خواست راهکارهای رفع ناترازی‌ها، کاهش هزینه‌های انرژی و توسعه بخش‌های اقتصادی مبتنی بر انرژی پایدار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی دولت را بررسی و در چارچوب برنامه‌ای مدون به دولت ارائه کند.

کد خبر 2774412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha