به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری باسنیوز، علی رشید رئیس شورای منحل شده استان اربیل اعلام کرد غارتگری و زورگیری قبل از ۳۱ اگوست به اوج خود رسیده بود، مردم از ترس دزدان و زورگیران، خودروهای خود را بر پشت بامهای خود میبردند، قبل از ۳۱ اگوست من از «کَلَک» آواره شدم زمانی که برگشتیم اربیل را ویران کرده بودند بخش کوچکی از خیابان ۱۰۰ متری از جاده شقلاوه به جاده کرکوک باقی مانده بود، بقیه همه ویران و متروکه شده بود، پارکی که اکنون پارک شهید سامی نام دارد آن زمان قتلگاهی بود که اتحادیه میهنی کردستان، مردم را در آنجا کشته و مفقود و ناپدید میکردند.
وی تصریح کرد: اکنون به اربیل نگاه کنید پارک مذکور شکوفا شده و مردم به آنجا روی آوردند و به محل آبادانی تبدیل گردیده است، خیابان ۱۰۰ متری به شیوه کامل مدرن تکمیل شده، یعنی جادههای کرکوک به مخمور و موصل به عنکاوه و جاده شقلاوه تکمیل شدهاند، در اطراف این خیابان ۱۰۰ متری محلهایی احداث شده که کوچههای آن آسفالت شدهاند و به آنجا خدمات رسانی شده است و سپس خیابان ۱۲۰ متری که یکی از پروژههای استراتژیک اربیل است، و به دنبال آن خیابان ۱۵۰ متری نیز همراه با صدها طرح عمرانی بزرگ و دریاچه و سد احداث شدند. این امر باعث پیشرفت اربیل شد اکنون در خیابانهای ۶۰ متری و ۱۰۰ متری تعداد زیادی زیرگذر احداث شده است و تلاش شده که ترافیک در این خیابانها به حداقل برسد.
علی رشید تاکید کرد اربیل از لحاظ قوانین بینالمللی ایمن شده است. تعداد زیادی از نمایندگان و کنسولگریهای کشورهای دیگر و شرکتهای بینالمللی در این شهر مستقر هستند، اربیل شهری است که در اوج توسعه و شکوفایی قرار دارد با همت نخست وزیر کردستان این شکوفایی ادامه خواهد داشت. انجام اقدامات مهمی در این شهر باقی مانده است که در آینده شاهد پیشبرد آنها خواهیم بود، اکنون تبدیل سیستم مالی الکترونیکی درحال انجام است و اربیل با پایتختهای بزرگ در حال رقابت است و یکی از ۵ پایتختهای بزرگی است که روز به روز در حال پیشرفت و توسعه است.
علی رشید خاطرنشان کرد قبل از ۳۱ اگوست مردم از ترس غارتگران خودروهای خود را بر روی پشت بامهای خود قرار میدادند مردمانی را میشناختم که لاستیکهای اتومبیل خود را با زنجیر میبستند و به خاطر صندوقچهها و جعبههای سیاه کشته میشدند زیرا گمان میکردند در داخل آنها پول وجود دارد، مردم را میربودند و ازآنها باج میگرفتند، باجگیری و زورگیری در اربیل به نقطه اوج خود رسیده بود، ما با احداث و اجرای طرحها پاسخ سوءنیت اتحادیه میهنی کردستان را دادیم، آنها صد سال دیگر هم در اربیل میبودند قادر به احداث خیابان ۱۰۰ متری نبودند، مردم اربیل به خاطر غارتگری آنها قادر به خارج شدن از خانهها خود نبودند تا امرار معاش کنند، اما اکنون تنها در بخش صنعت در استان اربیل ۱۰۰ میلیارد سرمایهگذاری شده است.
نظر شما