به گزارش کردپرس به نقل از شارپرس، در جنگ رسانهای میان دو حزب حاکم اقلیم کردستان، اتحادیه میهنی کردستان مسرور بارزانی نخست وزیر و معاون رئیس حزب دمکرات کردستان را به عنوان عامل بسیاری از مشکلات داخلی اقلیم و مناطق مورد مناقشه هدف قرار دادە است.
اتحادیه میهنی، حزب دمکرات را به بازپس گیری دولت و شهر اربیل از این حزب در انتخابات آتی تهدید میکند. حزب دمکرات کردستان نیز در مقابل، ضمن حمایت از مسرور بارزانی به اتحادیه میهنی پاسخ میدهد و بر اصرار خود در جلوگیری از هرگونه تلاش برای خارج کردن اربیل از دست حزب دمکرات تاکید میکند و بازپس گیری اربیل به دست اتحادیه میهنی را یک رویا میبیند.
حزب دمکرات کردستان در ۳۱ آگوست ۱۹۹۶، در جریان جنگ داخلی و با همکاری دولت وقت عراق با پس گرفتن اربیل به فشارهای اتحادیه میهنی پایان داد.
سالگرد این موضوع با فرا رسیدن انتخابات، جنگ رسانهای حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان را بیش از پیش تشدید کرد.
آنچه ناظران اوضاع در حملات تحریم یعنی حزب دمکرات کردستان به یکدیگر برداشت میکنند، وجود محتوای بسیار شدید اللحن و به دور از زبان دیالوگ و گفتگو و رقابت سیاسی است، آنها با زبان جنگ و دعوای محلی با یکدیگر رفتار میکنند و مقامات یکدیگر را با اظهارات شدید اللحن خود خطاب قرار میدهند.
گفته شده بە خاطر این جنگ رسانهای نشست هیئت وزیران در چهارشنبه آینده برگزار نخواهد شد.
در حالی که حقوق بگیران بعد از حدود دو ماه هنوز حقوق خود را دریافت نکردهاند و مشکلات متعددی با بغداد وجود دارد، حشد شعبی حمله کرده و ارتش ترکیه نیز به مناطق گستردهای از اقلیم کردستان لشکرکشی کرده است و بسیاری از مناطق اقلیم کردستان زیر بمباران پهبادهای جنگی ترکیه هستند، ایران نیز فشارهای خود برای تعطیلی و بستن مقر احزاب کرد مخالف ایرانی تشدید کرده است، اتحادیه میهنی و حزب دمکرات نیز با جنگ رسانهای خود، اوضاع را بیشتر پیچیده میکنند.
ناظران بر این باورند با فرا رسیدن زمان انتخابات پارلمانی کردستان و تبلیغات انتخاباتی، این جنگ رسانهای داغتر خواهد شد، با این وجود هیچ نقشی برای سایر احزاب در پیشبرد رقابتهای انتخاباتی باقی نخواهد ماند و این فرایند انتخابات را با تهدید مواجه میکند.
تحلیلگران نسبت به تداوم این جنگ رسانهای هشدار میدهند که علاوه تهدید انتخابات پارلمان کردستان، امنیت اقلیم کردستان، نهادها و کل سیستم حکمرانی را در معرض تهدید قرار میدهد، به ویژه که این دو حزب صاحب نیروهای امنیتی و مسلح هستند طوری که یک نوع دو ادارەای حاکم است.
تحلیلگران میگویند اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان به عنوان دو حزب حاکم باید یک فضای مساعد برای تبلیغات انتخاباتی با یک شیوه دمکراتیک و به دور از ستیزهگری فراهم کنند نه اینکه پروسه را در معرض خطر قرار دهند.
نظر شما