تسهیل فرآیند کار برای سرمایه گذاران/حداکثر تخصیص آب برای طرح های کشاورزی و صنعت صورت گیرد

استاندار کردستان گفت: رویکرد مجموعه مدیریتی استان حمایت از تولیدکنندگان و تسهیل مسیر سرمایه گذاری در راستای توسعه اقتصادی است.

به گزارش کرد پرس، آرش لهونی در هفتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان، گفت: توسعه اقتصاد کشاورزی در راستای رشد اقتصادی با توجه به پتانسیل این حوزه در استان ضروری است.

وی با اشاره به ظرفیت اشتغال زایی بخش کشاورزی در راستای رشد و توسعه استان، اظهار کرد: به نسبت ظرفیت استان در بخش کشاورزی و منابع آبی بی نظیر، خروجی بهتری را در حوزه کشاورزی انتظار داریم لذا باید تلاش کنیم بیشترین و بهترین بهره ممکن را در راستای پیشرفت استان در این بخش داشته باشیم.

استاندار کردستان با اشاره به اهمیت کیفیت محصولات کشاورزی، افزود: این مهم باید در اولویت کار کشاورزان و متولیان امر در راستای سلامت جامعه، صادرات بهینه و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی استان قرار گیرد.

لهونی خطاب به دستگاه‌های اجرایی در خصوص اهتمام در انجام و اجرای سرشماری کشاورزی که از ۱۲ آبان ماه جاری در استان آغاز می‌شود، تاکید کرد و ادامه داد: بایستی تلاش شود از مجموع سدهای استان حداکثر تخصیص آب برای بخش های کشاورزی و صنعت اخذ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رشد درآمدی استان با در نظر گرفتن ملاحظات باشد، یادآور شد: تحقق درآمد های استان به شکلی انجام شود که به مردم با توجه به شرایط اقتصادی کشور از لحاظ پرداخت مالیاتی فشار نیاورد.

استاندار کردستان با اعلام استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران طرح‌های اقتصادی در استان، بیان کرد: زمینه سرمایه گذاری را فراهم و این مسیر را تسهیل خواهیم کرد.

افتتاح ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در کردستان تا چند ماه آینده

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه از افتتاح ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه ظرف مدت سه یا چهار ماه آینده در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر پروژه‌های عمرانی آبی و سامانه‌های انتقال پایاب سد، راه‌سازی، ساختمان و… با بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش روز در استان آماده افتتاح است که در سه یا چهار ماه آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

کیومرث حبیبی با بیان اینکه ۵۵ درصد تورم حاد جامعه مربوط به هزینه مسکن خانوارها در کشور است، افزود: در استان کردستان با ۹۰ هزار نفر خانوار فاقد مسکن مواجه هستیم که دولت مکلف به تأمین مسکن این جمعیت شده است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت مسکن ملی کامیاران، اظهار کرد: در این شهرستان بر اساس مصوبات قبلی کارگروه زیربنایی استان در اسفند ۱۴۰۰ و نیز سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۰ هکتار اراضی برای رفع نیاز نهضت ملی مسکن، رشد آتی شهر، پاسخ به نیازهای جمعیت رو به افزایش و نیز اعضا تعاونی‌ها به محدوده شهر کامیاران الحاق شد که تصویب آن مستلزم طرح مشکلات و مسائل این اراضی از جمله کاربری زراعی و تعیین تکلیف نهایی در شورای عالی شهرسازی و معماری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: نمایندگان تعدادی از تعاونی‌ها تمام زمین‌های اطراف کامیاران را غیر قانونی خریداری و یا با مالکین توافق کرده‌اند، و در سفر اول ریاست جمهوری و کارگروه متولی اعزامی نهاد ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی از جمله ریاست سازمان ملی زمین و مسکن و دبیرخانه شورای عالی شهرسازی در مورخ ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۱ نهاد ریاست جمهوری با این تعاونی‌ها به منظور تعیین تکلیف نهضت ملی مسکن و نیز حل مشکل اعضای تعاونی به توافق رسیده‌اند و این نوع الحاق بعضا با جرح و تعدیل‌هایی توسط مهندسین مشاور شهرساز و معمار ذیصلاح مورد تأیید سازمان برنامه‌ و بودجه کشور در قالب طرح میانکار مورد تایید قرار گرفته است و بدون تأیید مشاور قابل طرح در شورای برنامه‌ریزی استان نیست و مهمتر از همه مشروط به موافقت بالاترین نهاد شهرسازی و معماری ایران شده است.

حبیبی یادآور شد: در کارگروه امور زیربنایی استان در سه سال و نیم اخیر ۸٤۹ پرونده بررسی شده که از این تعداد ۸۸ درصد مصوب و تنها ۳.۵ درصد رد شده است و مابقی پرونده‌ها ناقص بوده‌اند.

وی بیان کرد: در نهادهای متولی و کارگروه‌های استان تمام تلاش خود را برای جذب و ابقای سرمایه‌گذار در استان را بکار گرفته‌ایم و فضای کسب و کار را برای حضور آنان در استان فراهم شده است.

جهش تولید در محصولات کشاورزی کردستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این جلسه ایجاد زیرساخت‌ در حوزه کشاورزی را راهکاری مناسب برای توسعه و رشد شاخص‌های اقتصادی استان قلمداد کرد و گفت: بر اساس آمار ارائه‌ شده در حوزه کشاورزی، جهش به معنای واقعی کلمه در تولید خصوصا در محصولات شاخص استان اتفاق افتاده و کردستان در برخی از شاخص‌ها رتبه‌های برتر کشور را کسب کرده که بی‌سابقه است،

علی نوری با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌ها و اقدامات انجام شده توسعه و رشد لازم در شاخص‌های اقتصادی استان ایجاد نشده است، افزود: متاسفانه با وجود افزایش میزان تولید، کشاورزان ما جزء اقشار آسیب‌پذیر و ضعیف استان هستند، لذا باید به دنبال این حلقه مفقوده گشت که چرا تاثیرات این تولید در سفره‌های مردم پیدا نیست.

وی ایجاد زیرساخت‌ در حوزه کشاورزی را راهکاری برای توسعه و رشد اقتصادی استان عنوان کرد و اظهار کرد: استان کردستان با تولید ۷۶ هزار تن توت‌فرنگی در سال رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است که از این میزان کمتر از سه درصد صادر می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان با تولید ۳۰۰ هزار تن سیب‌زمینی رتبه چهارم کشور در تولید این محصول را دارد اما تاکنون کارخانه‌فرآوری این محصول در استان احداث نشده است، ادامه داد: در یک سال گذشته پیگیر ایجاد پایانه صادراتی محصولات شاخص در مرز باشماق مریوان هستیم اما موضوع در برخی حوزه‌های کارشناسی بلاتکلیف مانده است.

نوری با تاکید بر اینکه ایجاد توسعه در استان با همکاری و اهتمام همه دستگاه‌های اجرایی اتفاق خواهد افتاد، یادآور شد: سال گذشته تجربه بسیار موفقی در زنجیره ارزش راهبردی از جمله زنجیره تولید گوشت سفید و تولید فولاد داشتیم.

وی با بیان اینکه کردستان رتبه نخست تولید گوشت سفید در شمال‌غرب کشور را دارد، بیان کرد: تاکنون ٤۳ درصد زنجیره فولاد در استان اجرایی شده و با حجم سرمایه‌گذاری ۶۳ هزار میلیارد تومان منجر به ایجاد اشتغال برای سه هزار نفر شده است و در صورت تداوم این روند، کردستان تا پنج سال آینده به یکی از قطب‌های تولید فولاد کشور تبدیل خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان از پیگیری برای ایجاد ۲ زنجیره تولید دیگر در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر به دنبال ایجاد زنجیره تولید فرش دستبافت در استان می‌باشیم چرا که هم در سطح ملی و استانی در حیث صادرات این محصول مشکلاتی وجود دارد و درصدد صادر نمودن آن از مرزهای کردستان به خارج از کشور هستیم.

نوری ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز را یکی دیگر از نیازهای استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ واحد دامی راکد در کردستان وجود دارد و استان را در حوزه تولید گوشت قرمز و دام سبک با چالش مواجه کرده است لذا در قالب طرح شنبه‌های احیا در تلاش برای رفع این مشکلات هستیم.

وی به اهمیت جذب سرمایه‌گذار در استان اشاره و اظهار کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی باید نگاه ویژه‌ای به جذب سرمایه‌گذار در استان داشته باشند و در اولویت قرار دهند.

کد خبر 2776313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha