به گزارش خبرگزاری کردپرس، سعید هژبری افزود: فرونشست زمین به مرور زمان در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود و برای کنترل آن باید زمان صرف شود تا نتایج آن ملموس شود که اولین اقدام در این زمینه انجام مطالعه جامعی توسط مشاور ذیصلاح جهت بررسی عوامل متعدد فرونشست زمین و راهکارهای کنترل آن در پهنه استان مدنظر است.
معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام تاکید کرد: دستگاههای متولی به ویژه آب منطقه ای در خصوص تدوین سیاستهای مقابله با کاهش تراز آبی به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در ایجاد فرونشست با لحاظ برش برنامه اجرایی برای سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دهد.
هژبری علاوه بر برداشت آب های زیرزمینی، استخراج گاز و نفت را نیز در ایجاد فرونشست موثر دانست و گفت: در خصوص عرصه هایی که شرکتهای نفت و گاز در حال برداشت از منابع زیرزمینی هستند ضرورت دارد مطالعات مربوط به خودشان را در خصوص فرونشست انجام داده و در اختیار دستگاههای متولی قرار دهند.
وی بر ادامه روند قطع اعطای مجوز جدید برای حفر چاههای عمیق، نصب کنتورهای هوشمند و برخورد قانونی با چاههای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: جهاد کشاورزی استان باید فوراً نسبت به تدوین برنامه ها و سیاستهای اجرایی تغییر الگوی کشت جهت تقویت سطح آبهای زیرزمینی استان اقدام کند.
بر اساس این گزارش در ادامه جلسه شورای فنی استان طرح واریانت مسیر میمه آبدانان توسط اداره کل راه و شهرسازی بررسی و مقرر شد، مطالعات کامل و برآوردهای نهایی پروژه انجام شود.
همچنین درخواست شرکت آبفا در خصوص اعمال ماده ۴۶ پروژه مخزن ۲ هزار متر مکعبی بتونی ایوان بررسی شد و با توجه به مهلت قبلی داده شده به پیمانکار مبنی بر ادامه پروژه و عدم انجام تعهدات و کارکرد مناسب در این مدت، با اعمال ماده ۴۶ موافقت شد.
نظر شما