برای جلوگیری از تصرف منابع طبیعی شعبه ویژه ای باید تشکیل شود

سرویس کردستان- مدیر عامل انجمن مردم نهاد پاژین بانه گفت: برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی و حفظ منابع طبیعی بایستی شعبه ویژه برای پرونده های جنگل خواری، کوه خواری و رودخانه خواری تشکیل شود در بسیاری از جاها حتی بستر رودخانه تصرف شده که انتظار داریم دولت جدید که مدعی تغییر و وفاق ملی است کسانی را برای مدیریت منابع طبیعی انتخاب کنند که دفاع و حفظ اراضی ملی و منابع طبیعی مهمترین دغدغه آنها باشد.

حامد اسراری  در گفت وگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: بایستی برای حفظ منابع طبیعی و جنگل ها مدیریت را به نیروهای کارآمد، قوی و دلسوز بسپارند اما در این مورد برعکس عمل شده نیروهای دلسوز و قوی را در مرکز استان بکار می گیرند و از ظرفیت آنها به خوبی بهره نمی برند البته جهاد کشاورزی در این موضوع گاها دخالت می کنند.

وی ادامه داد: کسانی که در انجمن مردمی پاژین فعالیت می کنند افرادی داوطلب با تفکر و عقاید متفاوت هستند اما این انجمن هیچگاه در سیطره افکار سیاسی داخلی و خارجی قرار نگرفته و در انتخابات ها هم به عنوان عضو این انجمن به نفع و علیه کسی فعالیت نکردند اما به عنوان فردی حقیقی در جامعه هر کس رای و نظر خود را داشتند.

وی افزود: این موضوع باعث شده که جامعه به این نهاد مردمی بارو داشته و جایگاه ویژه ای برای خود در میان مردم داشته باشد و خیرین بسیاری با ما همکاری کنند.

هدف آتش سوزی ها تصرف اراضی

اسراری خاطر نشان کرد: تمام آتش سوزی ها و قطع درختان با هدف تصرف زمین ها انجام می شود 99 درصد آتش سوزی ها عمدی بوده و هدف همه آنها زمین خواری است.

وی نابودی جنگل ها را برابر با نابودی کل محیط زیست عنوان کرد و افزود: مافیای درختان شبانه درختان جنگلی قطع می کنند و از روستای برده ره ش بانه به منطقه زواکه و سلامت بوکان می فرستند که در صنایع چوب و یا در تهیه زغال بکار می برند.

اسراری گفت: میزان بارش سالانه در بانه بیش از 2 برابر شهرستان های دیگر است در صورتی که طبیعت و درختان نابود شوند میزان بارش ها نیز کاهش می یابند و منطقه به بیابان تبدیل می شود.

وی سنجاب را مهمترین عامل توسعه و حفظ جنگل ها عنوان کرد و افزود: نبود قانون قوی بازدارنده قوی و در اولویت قرار نگرفتن مسائل امنیتی در بحث جنگل ها مهمترین عامل برای نابودی جنگل ها توسط زمین خواران و سودجویان شده است.

این فعال محیط زیست اظهار داشت: در سالهای گذشته هر جایی که آتش سوزی اتفاق افتاده توسط زمین خواران تصرف و به باغ تبدیل شده نمونه آن دشت کریم آباد است.

وی با تاکید بر اینکه برای منابع طبیعی و آبخیزدار باید وزارت خانه جدا تشکیل شود، اضافه کرد: تا زمانی که منابع طبیعی در تحت مدیریت و نظارت جهاد کشاورزی باشد و قوانین بروز رسانی نشود عملا تغییری ایجاد نمی شود البته شنیده ها حاکی است که جریمه قطع یک درخت 47 میلیون تومان رسیده که این امر می تواند قانونی بازدارنده باشد به شرطی که متخلفین به مراجع قضایی تحویل داده شوند.

به گفته اسراری، جهاد کشاورزی با اجرای طرح توسعه باغات در اراضی ملی عملا وارد حریم منابع طبیعی شده اماری که سالانه جهاد کشاورزی در بحث توسعه باغات ارائه می دهد این توسعه در جنگل ها و اراضی ملی انجام می شود که باعث نابودی جنگل ها می شود.

وی افزود: برخی از زمین خواران به صورت تدریجی درختان را خشک می کنند که برابر قانون اگر درخت جنگلی خشک شود حمل و انتقال آن غیر قانونی است که این قانون اجرایی نمی شود.

فشار مضاعف بر جنگل های زاگرس

مدیر عامل انجمن مردمی نهاد پاژین بانه خاطر نشان کرد: 10 سال استراحت جنگل های هیرکانی فشاری مضاعف بر جنگل های زاگرس وارد کرده با توجه به اینکه میزان بارش شمال کشور، رشد جنگل ها در این منطقه بیشتر است اما جنگل های زاگرس به دلیل شرایط آب و هوایی رشد جنگل ها بسیار کند وغیر قابل جبران است.

وی با اشاره به زمین واگذار شده به شرکت شهرک های صنعتی گفت: جهاد کشاورزی زمینی به شرکت شهرک های صنعتی واگذار کرده که جزء اراضی ملی و زیر پوشش سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است که منابع طبیعی هیچ گونه دخالتی در واگذاری آن نداشته است.

اسراری با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی در اولویت دولت نیست، اظهار داشت: تغییر در شرایط اقلیمی هم باعث بیمارهای مانند قارچ زغالی و آفت های دیگر در جنگل های زاگرس شده که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به جای انکه این موضوع را به عنوان بحران معرفی کند آن را موضوعی ساده تلقی کرده و آمار آتش سوزیها را در رسانه ها نیز کمتر از میزان واقعی آن اعلام می کند.

به گفته وی، مافیاهای زمین خواری چنان وانمود می کنند که انجمن های محیط زیستی در مسائل سیاسی و اجتماعی دخالت می کنند درحالی که انجمن محیط زیستی به هیچ عنوان در مسائل سیاسی مانند انتخابات دخالت نمی کنند و تلاش ما براین است که از تمام ظرفیت های قانونی و اجرایی دولت برای حفظ منابع طبیعی که سرمایه ای بزرگ است بهره ببریم.

این فعال محیط زیستی ادامه داد: ما به عنوان فعال محیط زیستی از بازخورد منابع طبیعی ناامید شدیم و در زمانی که موضوعی را به آنها اعلام می کنیم برخوردهای قانونی چنان عملی نمی شود برای مثال در دشت کریم آباد افرادی هستند که پرونده دارند اما برخوردی قانونی با انها انجام نشده و همسایه آنها نیز اطراف  را فنس کشی و کپر زدند و هیچ اقدام قانونی انجام نمی شود.

وی اظهار داشت: بسیاری از پرونده های منابع طبیعی به دلیل تغییر نقشه های هوایی به نفع زمین خوار بسته شده زمین را به مالکیت زمین خوار درآمده و آن را تصاحب می کنند.

اسراری یکی از عوامل مهم کاهش آتش سوزی ها را آگاهی مردم از مسائل محیط زیستی و تصرف منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: بسیاری از اراضی ملی که حاشیه جاده هستند توسط زمین خواران تصرف شده در در جاهای که آتش سوزی اتفاق افتاده سال بعد توسط زمین خواران تصرف و به باغ تبدیل شده است.

انجمن محیط زیستی پاژین بانه در سال 1378 تاسیس شده این انجمن فعالیت های در زمینه آموزش محیط زیست و حفظ منابع طبیعی انجام می دهد و با همکاری و همراهی مردم مناطقی که توسط برخی افراد آلوده می شوند پاکسازی می کنند.

کد خبر 2776671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha