به گزارش خبرنگار کردپرس، مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گزارش اخیر خود مربوط به دوره های ۱۲ و ۱۲۰ ماهه مرداد و شهریور اعلام کرده که دو شهرستان های قروه و بیجار در استان کردستان همچنان صدرنشین وضعیت خشکسالی هستند.
براساس اطلاعات آماری این مرکز مجموع درصد مساحت تحت تأثیر خشکسالی کردستان در دوره یک ساله تا پایان مرداد ماه ۳۵ درصد بوده که در این میان شهرستان بیجار با ۸۵ درصد و قروه با ۷۵ درصد بیشترین میزان خشکسالی را داشته اند.
همچنین این دو شهرستان از نظر میزان خشکسالی های متوسط، شدید و بسیار شدید هم درصد بالایی را دارند، به طوری که مساحت خشکسالی متوسط در بیجار ۳۲ درصد و قروه ۲۵ درصد، مساحت خشکسالی شدید برای بیجار ۱۴ درصد و برای قروه ۱۳ درصد حساب شده و اما در خشکسالی بسیار شدید تنها شهرستان قروه با میزان ۳ درصد عنوان خشک ترین مناطق کردستان را از آنِ خود کرده اند.
این مجموع درصد مساحت تحت تأثیر خشکسالی در کردستان در دوره ده ساله تا پایان مرداد افزایش داشته به طوری که میزان مساحت خشکسالی در کردستان در این دوره ۶۸ درصد بوده است. در این دوره گرچه باز هم شهرستان های قروه و بیجار جزو مناطق خشک هستند اما این بار شهرستان کامیاران با ۹۹ درصد بیشترین میزان مساحت خشکسالی را دارد و بعد از آن بیجار با ۹۸ درصد، قروه با ۹۶ درصد، دهگلان با ۸۹ درصد، سنندج با ۸۰ درصد و سروآباد با ۶۰ درصد قرار گرفته اند.
با وجود آنکه مجموع درصد خشکسالی کامیاران بالاتر هست اما میزان خشکسالی بسیار شدید در قروه با درصد ۳۳ بیشتر از دیگر شهرستان ها ثبت شده است.
این وضعیت در دوره یک ساله تا پایان شهریور ماه هم ادامه داشته به طوری که در این دوره از مجموع ۳۷ درصد مساحت تحت تأثیر خشکسالی کردستان همچنان بیجار با ۸۹ درصد و قروه با ۷۵ درصد جزو شهرستان های بحرانی و صدرنشین این آمار قرار دارند که در این دوره هم خشکسالی بسیار شدید همچنان برای قروه است.
میزان درصد مساحت تحت تأثیر خشکسالی کردستان در دوره ده ساله تا پایان شهریور ماه باز هم با تغییراتی شامل تعداد بیشتری از شهرستان ها می شود. در این دوره از مجموع کل مساحت خشکسالی استان به میزان ۶۹ درصد ابتدا شهرستان کامیاران با ۹۹ درصد قرار دارد که بعد از آن شهرستان های بیجار با ۹۸ درصد، قروه با ۹۶ درصد، دهگلان با ۹۰ درصد، سنندج با ۸۱ درصد و سروآباد با ۶۱ درصد بیشترین میزان خشکسالی را از آنِ خود کرده اند که در این دوره بازهم همانند دوره های قبل بیشترین میزان خشکسالی بسیار شدید برای شهرستان قروه با میزان ۴۲ درصد عنوان شده است.
جدای از این طبق شاخص پهنه بندی خشکسالی هواشناسی در سطح استان کردستان در دوره های ۱، ۳، ۶، ۹، ۱۱، ۱۲، ۲۴، ۳۶ و ۱۲۰ ماهه تا پایان شهریور ماه سال جاری شهرستان های قروه و بیجار با خشکسالیهای شدید و بسیار شدید همراه بوده اند و برطبق همین گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی قروه و بیجار جزو خشک ترین شهرستان های کردستان به حساب می آیند. /
نظر شما