به گزارش کرد پرس، آلبوم «سرزمین ابرها» با همکاری هنرمندان بین المللی پیوتر کوپیتز، ماریا پومیانوفسکا، سباستین ویپیچ، اولگ کوریکوف، میشل سالامون، مارک زالفسکی، روبرت کاوکا، مارسین ویتکوفسکی، پیوتر زالفسکی، مهدی احمدی و خبات بهمنی با تهیه کنندگی آراد امامقلی، تنظیم و موسیقی فواد پیشوا و صدای عادل نادری ساخته و روانه بازار شده است.
از این رو خبرگزاری کرد پرس از هنرمند کرد زبان، فواد پیشوا که متولد سال ۱۳۶۴ در سنندج است، دعوت به عمل آورد تا از نحوه چگونگی شکل گیری این همکاری و تولید تا انتشار این آلبوم به گفت و گو بنشیند که در ذیل مشروح آن را می خوانید.
کرد پرس: در خصوص شکل گیری این همکاری و آلبوم «سرزمین ابرها» یا (وڵاتی هەورەکان) و کنسرت لهستان برامون بگید؟
پیشوا: پروژه آلبوم «وڵاتی هەورەکان» یا (سرزمین ابرها) ۴ سال پیش با همکاری «آراد امامقلی» به عنوان تهیه کننده و خود بنده به عنوان تنظیم کننده موسیقی، مسئول انتخاب نوازندگان و انتخاب خواننده در منطقه کردستان کلید خورد و در نهایت نیز خواننده اثر «عادل نادری» انتخاب شد.
این آلبوم شامل قطعات سازی، آوازی، ریتمیک و مقامی در دو فرهنگ کردی و لهستان است و هنرمندان حرفه ایی و نامدار لهستانی نیز در این آلبوم همکاری داشتند.
مراسم رونمایی این آلبوم هم با برگزاری تور کنسرت در ۱۰ شهر گوناگون کشورهای لهستان و لیتوانی همچون (ورشو، اووج، کراکف، زاکوپانا، نوسانچ، لوبلین و ویلنیوس) مصادف شد.
در میان این اجراها کنسرت شهر اووج و کنسرت شهر ویلنیوس در سالن کوتریناچرچ از اهمیت ویژه ایی برخوردار بود و به طوری که کنسرت شهر اووج با ارکستر بزرگ «گژخ پتروفسکی» همراه شد.
نهایتاً ارائه این آلبوم و این تور کنسرت معرفی بسیار خوب و کارسازی از موسیقی کردی در کشور لهستان و لیتوانی داشت و امیدواریم در آینده نه چندان دور طیف این مدل کارها در سرزمین های دیگر نیز ادامه یابد.
کرد پرس: کمی به عقب برگردیم، زمانی که کار موسیقی و خوانندگی را آغاز کردید؛ اولین آهنگ و ترانه ای را که اجرا کردین به خاطر می آورید؟
پیشوا: اولین آهنگی که از من منتشر شد ترانه ای بود به نام «پنجره» از اشعار «اخوان ثالث» که توسط مرحوم «جلال ملکشاه» به کردی ترجمه شده بود و این آهنگ توانست من را به دنیای موسیقی معرفی کند.
با توجه به استقبال خوبی که از این آهنگ به ویژه در میان کسانی که خود اهل موسیقی و آواز بودند، کارهای دیگری هم منتشر کردم که از موفق ترین آنها می توان به «آواتی روژی جوانی» اشاره کرد که شعر، آهنگ سازی و تنظیم آن کار خودم بود.
کرد پرس: از اتفاقات مثبتی که بعد از انتشار این ترانه ها برایتان افتاد برایمان بگویید؟
پیشوا: بعد از این آهنگ ها، علاوه بر خوانندگی، برای بسیاری از هنرمندان آهنگ ساختم، کار تنظیم موسیقی انجام دادم و یا شعر گفتم؛ چرا که استقبال عموم از آهنگ هایم باعث شده بود تا اعتماد به نفس خوبی پیدا کنم.
حتی چندین کنسرت در شهرهای مختلف مانند تهران و سنندج برگزار کردم که یکی از آنها در تالار وحدت بود و خوشحالم که دیگر هنرمندان من را تنها به عنوان یک خواننده نمی شناختند.
کرد پرس: ساز تخصصی هم می نوازید؟
پیشوا: من سازی را که بیشتر از همه نواخته ام «سه تار» بوده اما نه با تقلید از اساتید این حوزه، بلکه «سه تاری» نواخته ام که بتواند زبان و حرف دل من باشد؛ هر چند در مقطعی ناچار به اجرای آهنگ اساتید این حوزه بوده ام اما بیشتر سعی کرده ام که به گونه ای «سه تار» را بنوازم که مخاطب با شنیدن آن یاد من بیافتد و معرف من باشد.
در کنار این ساز البته سازهای دیگری هم نواخته ام مانند پیانو؛ اما خودم اعتقاد دارم که هنر ساز زدنم در «سه تار» خلاصه شده است و یک ریتم خاص برای خودم دارم.
کرد پرس: ظاهرا شاعر هم هستید؛ در کارهایی که از شما منتشر شده، کاری بوده که از ترانه های خودتان در آن استفاده کرده باشید؟
پیشوا: قبل از اینکه در جواب این سوال بگویم بله؛ باید از شعرای بزرگی که در حوزه ادبیات کردی فعالیت داشته و یا دارند، عذرخواهی کنم که خودم را شاعر می نامم، اما در بسیاری از مواقع احساسات درونی و شخصی خود را در قالب یک شعر می سرایم.
البته جدا از سرودن شعر، دل نوشته هایی را نیز برای خودم نوشته ام؛ در برخی از آثارم هم که تا کنون منتشر شده اند از اشعار خودم استفاده کرده ام.
کرد پرس: آلبوم هایی به نام «یک» و «دو» تا کنون از شما منتشر شده است؛ از آلبوم های آینده تان بگویید؟
پیشوا: جدا از آن ۲ آلبوم، آلبوم «سرزمین ابرها» را هم جدیدا رونمایی و منتشر کردیم. البته طرح هایی در ذهن دارم که در حال برانداز کردن آنها برای اجرایی کردن هستم و ترانه، آهنگ و کارهای بسیاری دارم که تاکنون نه شنیده شده و نه در جایی اجرا کرده ام.
البته جمع کردن آلبوم و انتشار آن در شرایط اقتصادی کنونی کار بسیار دشواری است اما به هر حال در آینده ای نه چندان دور باز هم کارهای جدیدی را ارائه می دهم و در کنار آن تلاش می کنم تا گروهی مانند «باران» که قبلا از یکی از بهترین گروه های موسیقی در کردستان و ایران بود را دوباره زنده کنم.
گفت و گو: بهنوش اصلانی
تنظیم: سروش حبیبی راد
نظر شما