آبادانی روستاهای بانه در سایه طرح های هادی

سرویس کردستان- بهبود شرایط زندگی در روستاها و اجرای طرح های هادی روستایی باعث ماندگاری روستاییان، مهاجرت معکوس و همچنین آبادانی و توسعه روستاهای بانه شده است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس، تمام خدماتی که به روستاها ارائه می شود وظیفه هر حکومتی است تا مردم در رفاه و آسایش زندگی کنند در راستای این هدف دولت برای توسعه عمرانی، دلگرمی روستا نشینان به ماندن در روستاها و مهاجرت معکوس از شهر به روستا با اجرای پروژه های عمرانی و اجرای طرح های هادی تلاش می کند تا موجب امید آفرینی در روستاها شود.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یکی از دستگاه های اجرایی که پروژه های عمرانی را در قالب طرح های هادی از ۳۰ سال گذشته آغاز کرده وتاکنون در ۴۴ روستای شهرستان بانه طرح هادی اجرا کرده که اجرای آن موجب دلگرمی روستا نشینان به ماندن در روستاها شده و بسیاری از روستاها را نیز مهاجر پذیر کرده که این امر باعث کاهش حاشیه نشینی و آسیب های ناشی از آن می شود.

یکی از روستاییان اهل کوخ شیخ الاسلام ضمن تقدیر از خدماتی که در این روستا انجام شده می گوید: بیش از ۹ ساله در این محله روستای کوخ شیخ الاسلام زندگی می کنم وضعیت بسیار بدی داشتیم تابستان با گرد و خاک و زمستان ها با گل و لای دست و پنجه نرم می کردیم.

احمد کریمی اضافه کرد: خودروهای زیادی در این مسیر گذر می کردند واقعا از وضعیت بیزار بودیم بچه های ما به سختی به مدرسه می رفتند تصمیم گرفتم به خاطر این شرایط بدی که داشتیم از اینجا مهاجرت کنیم.

از زمانی که این طرح در روستای ما اجرا شده تصمیم به ماندن در روستا و لذت بردن از طبیعت روستا گرفتم از شلوغی های شهر خودمون دور می کنیم.

یکی دیگر از روستاییان بابیان اینکه زندگی در روستا امنیت بیشتری دارد می گوید: از زمانی که طرح های در روستای ما اجرا شده دوست دارم همیشه اینجا بمانم و حتی برای انجام کارهای روزمره به شهر نروم از فضای روستا لذت بیشتری می برم توسعه عمرانی روستا باعث شده ما به ماندن در روستا دلگرم شویم.

نوری کریم زاده با اشاره به خدماتی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستای کوخ شیخ الاسلام ارائه کرد می افزاید: از زمانی که این خدمات در روستای ما انجام شده تصمیم به ماندن در روستا کردم حتی به دوستان و آشنایانی که در حاشیه شهر زندگی می کنند توصیه می کنم به روستا برگردند و از مشکلات حاشیه نشینی خود را نجات دهند.

روستای ما از ۵۰ خانوار به ۲۲۰ خانوار افزایش یافته وساخت و ساز همچنان ادامه دارد یکی از مهمترین مشکلات روستای کوخ شیخ الاسلام آنتن دهی موبایل و نبود تلفن ثابت  است در حالی که فیبر نوری از وسط روستای ما می گذرد اما آنتن دهی موبایل ضعیف و تلفن ثابت نیز نداریم و یکی دیگر از مشکلات جاده سلیمان بگ است که وضعیت نامناسبی دارد.

 یکی دیگر از مشکلات این روستا نبود مدرسه متوسطه اول و دوم است با وجود اینکه جمعیت روستا حدود ۲۲۰ خانوار است و مدرسه ابتدایی روستا هم چهار کلاسه است حتی برای دانش اموزان دوره ابتدایی جا کم داریم.

اجرای چهار هزار متر مربع آسفالت معابر

دهیار روستای کوخ شیخ الاسلام نیز با در مورد خدماتی که با همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این روستا ارائه شده می گوید: بنیاد مسکن برای توسعه عمرانی این روستا چهار هزار متر مربع آسفالت معابر در نظر گرفته که با همکاری و مشارکت مردم زیرسازی را انجام دادیم که انجام این فعالیت ها باعث دلگرمی مردم به مانده در روستا شده است.

خالد مرادی ادامه می دهد: بیشتر فعالیت های عمرانی که در روستای کوخ شیخ الاسلام انجام شده جدول کاری و احداث پل، و ساماندهی فاضلاب روستا به طول ۴۳۰ متر با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اداره آب و فاضلاب است.

در سال ۱۴۰۰ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمین های قسمت بالای روستا بازنگری کرد که باعث شده زمین های بدون اینکه وارد اراضی ملی شوند به مسکونی تبدیل شوند و زمین های زیادی هم سند ثبتی کشاورزی دارند و از سال گذشته حدود ۴۰ سند ثبتی صادر شده است.

۱۲ هزار مترمربع زیر سازی و آسفالت معابر

دهیار روستای ترخان آباد نیز در بحث اجرای طرح های هادی روستای می گوید: روستای ترخان آباد با ۳۵۰ خانوار و بیش از یک هزار نفر جمعیت در ۵۰۰ کیلومتری شهر بانه واقع شده با پیگیری های انجام شده امسال ۱۲ هزار متر مربع زیرسازی و اسفالت با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای اسفالت معابر انجام می شود.

علی علیزاده ادامه می دهد: با اتمام این طرح در روستای ترخان آباد کوچه خاکی وجود نخواهیم داشت که اجرای این طرح باعث مهاجر پذیری بیشتر در روستا شده است.

وی نبود خانه بهداشت، مدرسه متوسطه اول و دوم، نبود فضای رزشی، نبود ساختمان دهیاری و آنتن دهی تلفن همراه را از مهمترین مشکلات این روستا عنوان کرداظهار داشت:علارغم پیگیری های انجام برای حل این مشکلات تاکنون هیچ کدام از ادارات جواب قانع کننده به ما ندادند.

آبادانی روستاهای بانه در سایه طرح های هادی

اجرای طرح هادی در ۴۴ روستای بانه

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بانه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس با اشاره به زمان آغاز اجرایی شدن طرح های هادیمی گوید: اجرای این طرح ها تا اواسط دهه ۶۰ توسط جهاد سازندگی انجام می شد و از سال ۱۳۷۱ به بعد اجرای این طرح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام می شود.

بختیار خدری اضافه کرد: تاکنون در ۴۴ روستای شهرستان بانه طرح هادی هادی در چند فاز مختلف اجرا شده اجرای این طرح ها با توجه به وسعت و نیاز روستاها انجام شده است.

وی با اشاره به اختصاص ۳۵  میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی و ملی برای اجرای طرح های هادی روستای به شهرستان بانه می گوید:  بهسازی و ایمن سازی معابر روستای در قالب اجرای طرح های هادی ۲۴ پروژه  در روستاهای شهرستان بانه با مشارکت دهیاری ها و شوراهای اسلامی در دست اقدام است که شامل عملیات تخریب و آوار برداری، جدول گذاری، زیرسازی،سنگ فرش، اجرای دیوار حائل و آسفالت است که تا پایان سال جاری به پایان  می رسد.

خدری ادامه می دهد: تاکنون بیش از ۲۰ هزار متر مربع آسفالت انجام شده که پیش بینی می شود تا پایان فصل عمرانی ۷۰ هزار متر مربع معابر آسفالت شود.

وی خاطر نشان می کند: طرح های هادی با توجه به توسعه روستاها همچنان ادامه دارد در بسیاری از روستاها هم بعد از چند سال پروژه  نیاز به بازسازی دارند.

کد خبر 2777201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha