سرویس ترکیه - یک زن پناهجوی سوری، پس از دفاع از خود در برابر مزاحمت جنسی یک شهروند ترکیه و مواجهه با نقض حقوق در مرکز بازداشت، در معرض اخراج از ترکیه قرار گرفت.

به گزارش کردپرس، ش-ن، زن پناهجوی سوری که به همراه همسرش در استانبول قربانی مزاحمت جنسی یک شهروند ترکیه شده بود، به دلیل اتهامات امنیتی به مرکز بازداشت پناهجویان منتقل و در معرض اخراج از ترکیه قرار گرفت. وکیل او، به موارد متعدد نقض حقوق و بدرفتاری با بازداشت‌شدگان اشاره کرده و خواستار رسیدگی به شرایط نامناسب در مراکز بازداشت شده است.

در تاریخ ۲۹ اکتبر یک زن سوری به نام ش-ن وقتی که به همراه همسرش م-ن در حال گذر از خیابانی در محله باغچه لی‌اولر استانبول، بود، مورد مزاحمت جنسی فردی قرار گرفت که منجر به درگیری میان همسرش ش-ن و مزاحم شد. پس از گزارش این حادثه به پلیس، آنها به دلیل «تهدید علیه نظم عمومی» به مراکز بازگشت اجباری انتقال یافتند؛ م-ن به مرکز دیپورت آرناوت‌کوی و ش-ن به مرکز دیپورت چاتالجا منتقل شدند. محمت بهزاد ییلجاک وکیل ش-ن به دلیل محدودیت‌های موجود، نتوانست با موکل خود ملاقات کند و در عین حال، شاهد اعتراضات دیگر زنان مهاجر علیه شرایط نامناسب در مرکز دیپورت بود.

نقض حقوق مهاجران در مراکز بازداشت:

محمت بهزاد ییلجاک وکیل این زن، در گفتگو با عمر ابراهیم اوغلو خبرنگار مزوپوتامیا، با اشاره به شرایط نامناسب در مرکز چاتالجا، اعلام کرد که مهاجران زن از جمله ش-ن در شرایط غیرانسانی نگهداری می‌شوند و حتی برای استراحت مکان مناسبی ندارند. او افزود که به دلیل نبود امکانات اولیه و اعمال محدودیت‌های غذایی، زنان ناچار به اعتراض شدند. پس از این اعتراضات، به آنها زیرانداز و غذای مناسب داده شد.

صدور حکم اخراج:

بهزاد ییلجاک اعلام کرد که مقامات ترکیه حکم اخراج برای موکلش صادر کرده‌اند. این حکم در حالی صادر شده که این پناهجوی سوری دارای وضعیت حفاظت موقت بوده و امکان اعتراض به این حکم را نداشته است. او تأکید کرد که این روند، مراجع قضایی را دور می‌زند و درخواست بررسی پرونده‌ها را بی‌پاسخ می‌گذارد.

درخواست توجه به شرایط پناهجویان:

بهزاد ییلجاک با اشاره به وضعیت نامناسب این مراکز، خواستار بررسی دقیق‌تر شرایط مهاجران شد و از سازمان‌های حقوقی و کانون وکلای استانبول خواست تا اقداماتی جدی در این زمینه انجام دهند.

گفتنی است، در زمان انتخابات سال 2023 یکی از مهمترین شعارهای نامزد های ریاست جمهوری و احزاب، بیرون کردن مهاجران و پناهجویان خارجی به ویژه مهاجران اهل سوریه و افغانستان بود. از آن زمان به بعد بسیاری از مهاجران و پناهجویان، حتی شهروندان خارجی که با سرمایه گذاری و یا ویزای توریستی در ترکیه به سر می بردند به بهانه های مختلف از ترکیه اخراج و یا مجبور به ترک این کشور شده اند. خشونت علیه پناهجویان و مهاجران در ترکیه به شدت افزایش یافته و مهاجران خارجی به شدت در برابر این خشونت ها بی پناه هستند تا حدی که بسیاری از شهروندان کشورهای خارجی در معابر عمومی از سخن گفتن پرهیز می کنند تا مبادا کسی از روی زبان یا لهجه آنها پی به خارجی بودن آنان ببرد. با این حال مهمترین قربانیان این شرایط را شهروندان بی پناه سوری تشکیل می دهند. 

کد خبر 2777232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha