۶۷۳۶۲ پرونده در شوراهای حل اختلاف کردستان رسیدگی و مختومه شد

معاون حل اختلاف دادگستری کردستان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهر ماه ۶۷ هزار و ۳۶۲ پرونده در شعب حل اختلاف استان رسیدگی و مختومه شده است.

به گزارش کرد پرس، بهادر اسدی در نشست خبری با رسانه های کردستان که به مناسبت سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف برگزار شد، گفت: در مهر ماه ۱۴۰۲ قانون دائمی شوراهای حل اختلاف تصویب شد که یک سال زمان اجرای آن بود که در مهر ماه ۱۴۰۳ این مدت به پایان رسید.

وی با بیان اینکه قانون شوراهای حل اختلاف نیازمند بازنگری و اصلاح بود که در سند تحول قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفت، افزود: رسیدگی قضایی بر اساس قانون جدید از صلاحیت شوراهای حل اختلاف خارج و شوراهای حل اختلاف تنها در راستای رسیدگی سازشی فعالیت می کنند.

معاون حل اختلاف دادگستری کردستان اظهار کرد: ارسال پرونده از دستگاه قضایی تنها بر اساس رضایت طرفین به شوراهای حل اختلاف ارجاع می شود و در غیر این صورت تخلف است.

اسدی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف باید در معیت دادگاه های صلح فعالیت داشته باشند، ادامه داد: دادگاه های صلح با حضور قاضی رسمیت دارند و پرونده های که قبلا در شوراهای حل اختلاف رسیدگی می شدند بر اساس قانون جدید در دادگاه صلح رسیدگی می شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر ۳۸۷ نفر در ۱۱۷ شعبه حل احتلاف در سطح استان فعالیت دارند، یادآور شد: در ۷ ماهه منتهی به مهر ماه امسال ۶۳ هزار و ۵۱۱ پرونده ورودی به ثبت رسیده که با پرونده سال گذشته در مجموع ۶۷ هزار و ۳۶۲ پرونده رسیدگی و مختومه شد.

معاون حل اختلاف دادگستری کردستان با بیان اینکه در این مدت ۷ هزار و ۲۳۲ پرونده در اجرای احکام شورای اختلاف مختومه شده است، بیان کرد: یک هزار و ۲۰۰ پرونده نیز به صلح یاران ارجاع داده شد که از این تعداد ۷۵۰ مورد منجر به سازش شد.

اسدی به فعالیت یک هزار و ۶۰۰ صلح یار در شوراهای حل اختلاف استان کردستان اشاره کرد و گفت: در این مدت ۵ فقره پرونده منجر به قصاص نفس منجر به رضایت شده و تعدادی نیز رضایت مشروط به دیه را داده اند.

وی با بیان اینکه ۶۰ هیئت صلح در دادگاه صلح استان کردستان ایجاد شده، افزود: در این مدت ۱۰ پرنده مهم که در حوزه تقسیم ترکه و یا نزاع های دسته جمعی بوده، منجر به رضایت شده اند.

فعالیت ۱۶۰۰ صلح یار در ستاد صبر کردستان

دبیر ستاد صبر استان کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: ستاد صبر از سال ۱۴۰۰ تاسیس شد تا برخی از پرونده های تشکیل شده را به صورت کدخدامنشانه با بهره گرفتن از صلح یاران و ریش سفیدان به صلح و سازش برساند.

احمد فیضی ادامه داد: ۷ تفاهم نامه همکاری با آموزش و پرورش، بنیاد مسکن، بنیاد شهید و ... منعقد شده تا ظرفیت کارکنان آنها به عنوان صلح یار استفاده شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۶۰۰ نفر در کردستان ابلاغ صلح یاری دریافت کرده اند، یادآور شد: در ۳ سال تشکیل این ستاد، ۱۱ هزار و ۳۷۲ پرونده به این صلح یاران ارجاع داده شده که از این تعداد ۵ هزار و ۳۳۲ پرونده منجر به صلح و سازش شده است.

کد خبر 2777290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha