به گزارش کردپرس به نقل از صدای آمریکا، میرحازم تحسین، امیر ایزدیهای عراق و جهان میگوید که میخواهد نقش میانجیگری میان جریانهای سیاسی اقلیم کردستان ایفا کند، زیرا او معتقد است در وضعیت بد اقلیم کردستان و شهروندان، ضرورت دارد که جریانها گرد میز گفتوگو جمع شوند و گفتمان سیاسی مشترک داشته باشند.
میر حازم تحسین، امیر ایزدیهای عراق و جهان، طی مصاحبهای با صدای آمریکا اعلام کرد: «پس از دیدار میری در اربیل پیشنهاد کردم که جریانهای سیاسی مانند برادر گرد هم آیند و اختلافات را با گفتوگو حل کنند، زیرا مردم اقلیم خسته شدهاند، وضعیت کردستان نامناسب است، به همین خاطر بهعنوان امیر ایزدیها برای ایفای نقش میانجیگری و با دیدگاهی خیرخواهانه به دیدار جریانهای سیاسی آمدەام».
وی افزود: «با دعوت رئیس اقلیم در اینجا با بخشی از شخصیتهای سیاسی دیدار کردهایم، با قباد طالبانی دیدار کردیم و در مورد پیشنهادمان صحبت کردیم که با استقبال گرمی روبرو شد. گفتیم که مردم اقلیم خسته شدهاند و باید همدل و یکپارچه شوند».
میر حازم تحسین به مشکلاتی اشاره کرد که مربوط به وضعیت ایزدیها بود و تاکید کرد که وضعیت ایزدیها "وخیم" است، وی خواستار بازگشت ایزدیها به مناطق خود و حمایت جامعه بینالمللی و دولت عراق و اقلیم کردستان شد.
میر حازم گفت: «اکنون وضعیت ما ایزدیها واقعاً خوب نیست، زیرا مردم ما ۱۰ سال است که زیر چادرها زندگی میکنند که برای هر فردی دشوار است حتی هفتهای در خارج از خانه و زندگی خود باشد. ما از مردم کردستان و دولت اقلیم بسیار سپاسگزاریم که در هنگام فاجعه درهای مساجد خود را به روی ما باز کردند و سپاسگزار اخلاق و ادب آنها هستیم».
امیر ایزدی ها همچنین بیان کرد: «اما درخواست ما از دولت اقلیم، دولت عراق و جامعه بینالمللی این است که موضوع سنجار حل شود، مردم به خانههایشان بازگردند، اما با کرامت بازگردند و معاش برای آنها فراهم شود، بازگشت آنها فقط با پرداخت ۳ تا ۴ هزار دلار چه معنایی دارد؟ این مبلغ برای آنها هیچ است و با آن کاری نمیتوانند بکنند، از جامعه بینالمللی میخواهیم که صدای ما را بشنود و ایزدیها به مناطق خود بازگردند».
در ماه آگوست سال ۲۰۱۴، گروه تروریستی داعش به ایزدیها در شهرستان سنجار حمله کرد، علاوه بر قتل صدها شهروند ایزدی، هزاران نفر بیخانمان شدند و هزاران نفر دیگر نیز آواره کوههای سنجار شدند. بر اساس آمار، نزدیک به هزار شهروند ایزدی پس از حمله داعش کشته شدند و بیش از ۶ هزار زن و دختر ایزدی نیز توسط این گروه افراطی مفقود شدند، تاکنون نیز سرنوشت حدود ۲۶۰۰ زن ایزدی پس از این حادثه نامعلوم است، پس از آوارگی نیز ایزدیها تاکنون نتوانستهاند به مناطق خود بازگردند و بسیاری از آنها به کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند و تعدادی نیز برای بیش از ده سال در اردوگاههای استانهای مختلف اقلیم کردستان سکونت داشتهاند.
با اینکه در سطح بینالمللی بخشی از پارلمانها جنایات داعش علیه ایزدیها را بهعنوان نسلکشی شناختهاند، اما به گفته میر حازم پاسخ جامعه بینالمللی بهاندازه بزرگی جنایت کافی نبوده است.
میر حازم میگوید: «هر روز جامعه بینالمللی نزد ما میآید و روزی نیست که به نمایندگانی از کشورها از ما بازدید نکنند، نمایندگان همه کشورها میآیند، اما فقط در مورد وضعیت صحبت میکنند، دیگر، کشوری باقی نمانده که ما ایزدیها به آن سفر نکرده باشیم، رویکرد و موضع آنها تنها اینگونه است که بگویند ما ایزدیها را فراموش نکردهایم و اجازه نمیدهیم دوباره با چنین وضعیتی روبرو شوند».
او افزود: «هیچ تضمینی نیست که ایزدیها دوباره دچار چنان وضعیت ناگواری نشوند، ایزدیها دیگر اعتمادی ندارند و اکنون حتی اگر وضعیت سنجار بسیار هم بهبود یابد، به باور من حتی ۵ درصد از ایزدیها هم حاضر به بازگشت نیستند، زیرا مطمئن نیستند که دوباره با مشکلاتی مواجه نشوند».
وی اشاره کرد که: «ایزدیها از لحاظ اعتقادی مذهبی مورد تبعیض قرار نگرفتهاند، اما از لحاظ مالی سیاسی و اجتماعی به حاشیه رانده شدهاند، چراکه اکثریت آنها به خارج از کشور مهاجرت کردهاند».
نظر شما