به گزارش خبرگزاری کردپرس، کرم علیرضایی در این رونمایی گفت: این اثر نقش موثری در بیان تاریخ و تمدن این دو شهرستان برای نسل فعلی و آیندگان دارد. شهرستانهای آبدانان و دهلران دارای آثار باستانی با ارزشی هستند که اطلاعات بسیار زیادی در مورد گذشته باستانی انسان ایرانی در این منطقه میدهند.
وی افزود: تپهی «علی کُش» یا «بُز مُرده» در دشت دهلران از جمله قدیمی ترین این آثار است که گویای اولین سکونتگاه در ایران در حدود ۹ هزار سال پیش قبل از میلاد مسیح است که به شکل خانههایی تک اتاقه در جوار تالابی دائمی در علیکُش (در فاز معروف به بُزمُردهٔ آن) ساخته شدهاند که دیوارهایی به ضخامت ۲۵ تا ۴۵ سانتیمتر از خشتهایی به ابعاد ۲۵ × ۱۵ × ۱۰ سانتیمتر داشتهاند. تپه علی کش بین سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۳ توسط باستانشناسهای آمریکایی به نامهای فرانک هول وکنت فلانری و جیمز نیلی کاوش گردید و نتیجه کاوش در کتابها و مقالات گوناگون ارائه گردیده است که کتابیهایی در مورد دشت دهلران و علی کُش در سال ۱۹۶۹ به سفارش دانشگاه میشیگان آمریکا به چاپ رسید.
علیرضایی خاطرنشان کرد: در کتاب «تاریخ تمدنهای دهلران و آبدانان» ۸۵۰ صفحهای، تلاش بسیار شده تا اطلاعاتی جامع از سیمای تاریخی، تمدنی، طبیعی و اجتماعی سرزمینهای دهلران، آبدانان، موسیان، زرینآباد، میمه و مورموری در استان ایلام به مخاطب ارائه شود.
نویسنده این اثر توضیح داد: کتاب دارای بخشهای آغاز سخن، چهار فصل اصلی و بخشهایی زیر مجموعه فصول چهارگانه، کتابنامه و نمایه است و اثری معتبر، خواندنی و مستند برای علاقهمندان و پژوهشگران به این مناطق در استان ایلام است.
کرم علیرضایی (ه. کاسیان) متولد ۱۳۳۹ در شهر دهلران و دارای مدرک دکترای ادبیات از دانشگاه تهران است و تاکنون بیش از ۲۵ عنوان کتاب در حوزههای فرهنگ واژگان، افسانهها، واژهنامه ها و… از او به چاپ رسیده است.
نظر شما