در همین راستا برای بررسی این موضوع و دلایل به وجود آمدن این مشکلات، جناب آقای «امیر جماران» رئیس هیئت بسکتبال استان کردستان و همچنین جناب آقای «آرش برادری» سرمربی تیم خانه بسکتبال مهمان خبرگزاری کرد پرس بودند که مشروح این گفت و گو را در ذیل می خوانید.
کرد پرس: جناب آقای جماران بفرمایید که درحال حاضر، وضعیت بسکتبال کردستان چگونه است؟
جماران: پس از حدود ۷ سال رکود نسبی در رشته ورزشی بسکتبال کردستان که فعالیت های صورت گرفته، نتوانسه بود آنگونه که باید ظرفیت و پتانسیل این رشته ورزشی را به نمایش بگذارد، با تغییر مجمع و روی کار آمدن هیئت رئیسه جدید، تحول و پویایی را اکنون شاهد هستیم اما هنوز با آنچه که انتظار داریم، فاصله دارد.
در سال های اخیر تنها به صورت جرقه ای فعالیت هایی در این حوزه اتفاق افتاده و در حال حاضر ما تیم های پایه بسکتبال کردستان را تقویت کرده ایم تا بتوانیم در آینده بهره آن را ببریم و روند رو به رشد را در پیش گرفته ایم.
کرد پرس: به نظر شما چه دلایلی باعث تضعیف بسکتبال استان کردستان شده است؟
جماران: مهمترین مسئله ای که امروز روند رو به رشد رشته ورزشی بسکتبال کردستان را در دهه گذشته به چالش کشیده، نبود اسپانسر و حامی مالی است و همین امر باعث شد تا پس از دهه ها موفقیت کردستان در این رشته ورزشی چه از نظر تیم داری و چه از نظر بازیکن سازی، به یک رکود برسیم.
وقتی نتوانیم منابع مالی مناسبی را در اختیار داشته باشیم، در مقابل نمی توانیم برنامه ریزی مناسبی برای رسیدن به اهداف خود داشته باشیم و متاسفانه شرایط اقتصادی کردستان و نبود شرکت های صنعتی بزرگ در این استان هم اجازه نمی دهد تا آنچه که تدوین شده را عملی کنیم.
کرد پرس: جناب آقای برادری چرا مثل گذشته شاهد حضور پرقدرت تیم بسکتبال کردستان در لیگ برتر کشور و بازیکنان کردستانی در سطح اول بسکتبال کشور نیستیم؟
برادری: بسکتبال کردستان متاسفانه این روزها در شرایط مناسبی قرار ندارد و مشکلات بسیاری گریبان این رشته ورزشی را گرفته است؛ زمانی که در سوپر لیگ بسکتبال کشور حضور داشتیم، سال های پیش از آن برنامه ریزی مناسبی صورت گرفته بود و ابتدا تیم های پایه شکل گرفته بودند تا پشتوانه تیمی باشند که به سوپر لیگ کشور راه یابد.
تقویت تیم های پایه باعث شد در مسابقات زیرگروه ابتدا حضور داشته باشیم و بتوانیم بازیکنان خوبی را به بسکتبال کشور معرفی کنیم که حتی به اردوی تیم های ملی در رده های مختلف سنی هم راه یافتند؛ همین مسئله باعث شد در نهایت تیم کردستان پس از چند سال تلاش برنامه ریزی شده و مدون، به سوپر لیگ کشور راه یابد.
متاسفانه پس از این دوران در ۲ حوزه سخت افزاری و زیرساخت دچار مشکل شدیم به طوری که حتی سالن تمرین مناسب برای تیم های پایه در اختیار نداریم؛ کردستان از نظر امکانات زیرساختی یکی از ضعیف ترین استان کشور است.
با توجه به اینکه رشته بسکتبال در گذشته یکی از استان های بازیکن ساز بود و به نوعی می توان آن را مهد بسکتبالیست ها نام برد؛ کردستان در گذشته سهم بسیاری در تیم ملی بسکتبال کشور داشت اما امروز به این حال و روز افتاده است.
بخش دیگری که در آن دچار مشکل هستیم و تقویت آن می تواند روند رو به رشد بسکتبال کردستان را به روزهای خوب خودش باز گرداند، بحث اقتصادی و اسپانسرینگ است؛ ما در این حوزه متاسفانه منابع مالی خاصی برای حمایت از ورزش نداریم.
کرد پرس: به نظر شما چرا بخش خصوصی تمایلی برای سرمایه گذاری در ورزش به ویژه در رشته بسکتبال در کردستان ندارد؟
برادری: کردستان دارای ظرفیت های خوبی است نظیر معدن طلا، اما مدیران آن و مجموعه مدیریتی استان اعتقادی به کمک به ورزش ندارند تا بتوان مانند گذشته تیمی پرقدرت را روانه مسابقات کرد و بازیکنان جدید را به عرصه ورزش کشور معرفی کرد.
اگر مشوق هایی حمایتی را برای اسپانسرها و سرمایه گذاران در نظر بگیریم می توان امیدوار بود که آنها هم پای کار بیایند و این نیازمند پای کار بودن مدیریت ارشد استان کردستان است تا برنامه های حمایتی برای سرمایه گذاران در ورزش را تدوین و ابلاغ کند.
ما در حال حاضر پتروشیمی کردستان را داریم و شاهد هستیم که در هر نقطه از کشور که شرکتی پتروشیمی فعالیت دارد از چندین رشته ورزشی حمایت می شود اما در کردستان این اتفاق نمی افتد؛ حتی شرکت بارز هم از هیچ رشته ورزشی حمایت نمی کند و اگر مدیریت ارشد استان به این مسئله ورود کند به راحتی می توان حمایت های آنان را به دست آورد.
کرد پرس: جناب آقای جماران چه برنامه ای برای برگرداندن بسکتبال کردستان به روزهای خوش و درخشان دارید؟
جماران: در دهه های گذشته، سال های اخیر و حتی در همین دوره تشکیل تیم ملی بسکتبال آقایان و بانوان، تیم ملی از بازیکنان کردستانی بی بهره نبوده و در حال حاضر نیز آقای «ماردین منصوری» و خانم «آیدا گل محمدی» به عنوان بازیکن در تیم های ملی حضور دارند و این نشان می دهد که بسکتبال کردستان همیشه دارای ظرفیت و پتانسیل است.
مشکلات مالی شاید خللی را در برنامه های توسعه ورزش بسکتبال کردستان ایجاد کند اما با کارهای قطعی که توانسته ایم انجام دهیم در حال حاضر بازیکنان ملی پوش داریم و افزایش تعداد این بازیکنان نیازمند تقویت رده پایه و توسعه زیرساخت ها است.
نباید به همین مسئله اکتفا کرد که در لیگ برتر و یا سوپر لیگ تیم داشته باشیم، اگر بتوانیم تیم های پایه قدرتمندی بسازیم، حتی با وجود مشکلات مالی هم می توان برای چند دهه تیم قدرتمند و بازیکن ملی پوش در کردستان تشکیل و پرورش داد.
جوانان کردستان در حدی مستعد هستند که با کمترین امکانات نیز توانسته اند خود را به مربیان تیم ملی به اثبات برسانند و به همین منظور سعی داریم با جذب اسپانسر و حمایت های مالی و معنوی مسئولان، بسکتبال کردستان را دوباره به نقطه اوج خود بازگردانیم.
گفت و گو: بهنوش اصلانی
تنظیم: سروش حبیبی راد
نظر شما