سرشماری عمومی در عراق، تهدیدی برای مناطق مورد مناقشه نخواهد بود

مشاور ریاست دولت اقلیم کردستان گفت: اقلیم کردستان هیچ‌گونه تهدیدی از استفاده سرشماری برای مقاصد سوء علیه مناطق کردنشین خارج از اقلیم احساس نکرده است.

به گزارش کردپرس به نقل از دراومیدیا، روزنامه «العربی الجدید» نوشت: بیشتر ادارات خدماتی و امنیتی عراق در آماده‌باش برای انجام فرآیند سرشماری سراسری جمعیت هستند که برای سالهای زیادی انتظار انجام آن می‌رفت.

آخرین سرشماری جمعیت عراق در سال ۱۹۹۷ انجام شد که سه استان اقلیم کردستان یعنی اربیل، سلیمانیه و دهوک در آن شرکت نکردند.

 سرشماری آن دوره نشان داد که جمعیت عراق ۲۲ میلیون نفر بوده است و قرار بود هر ده سال یکبار سرشماری انجام شود. سرشماری باید در سال ۲۰۰۷ انجام می‌شد، اما به دلیل وضعیت امنیتی به سال ۲۰۰۹ موکول شد و بعد از آن نیز چندین بار به دلیل مشکلات امنیتی، ظهور گروه داعش، به دلیل اختلافات سیاسی مربوط به مناطق مورد مناقشه و عدم تخصیص بودجه و شیوع ویروس کرونا تا سال ۲۰۱۹ به تعویق افتاد.

 سرشماری عمومی در تاریخ ۲۰ و ۲۱ این ماه در عراق با حمایت سیاسی و دولتی، علیرغم تذکرات اربیل، انجام خواهد شد، به دلیل نگرانی‌ها از تغییر احتمالی آمار جمعیت کردها در مناطق مرزی بین دولت بغداد و اربیل که به عنوان مناطق مورد مناقشه شناخته می‌شوند، در نهایت تصمیم به انجام سرشماری گرفته شد.

 کیفاح محمود، مشاور ریاست دولت اقلیم کردستان می‌گوید: تهدیدی برای سرشماری وجود داشت، اما مصوبات هیأت وزیران عراق این تهدیدها را کاهش داد.

 وی افزود: فرم‌های سرشماری مورد بررسی قرار گرفته و هیچ جنبه سیاسی در آنها دیده نشده است و اهداف این سرشماری تنها توسعه‌ای است. اقلیم کردستان هیچ‌گونه تهدیدی از استفاده سرشماری برای مقاصد سوء علیه مناطق کردنشین خارج از اقلیم احساس نکرده است.

از شب سه‌شنبه تا چهارشنبه، ممنوعیت تردد در عراق به مدت دو روز اعمال می‌شود و همچنین از تردد بین شهرها جلوگیری خواهد شد.

 سوالات مربوط به مذهب و اعتقادات دینی از خانوارها پرسیده نمی‌شود و توافق سیاسی بر عدم پرداختن به جزئیات مربوط به این سوالات وجود دارد، این مسئله پس از سال ۲۰۰۳ به عنوان مهم‌ترین مانع در سرشماری جمعیت عراق مطرح بود.

 علی عریان، مدیر کل اجرای سرشماری جمعیت عراق، اظهار داشت: مرحله اول سرشماری که شامل شمارش ساختمان‌ها، زمین‌های کشاورزی و منازل بود، به پایان رسیده است.

 اکنون در برابر مهم‌ترین مرحله سرشماری قرار داریم که هدف آن دستیابی به توسعه و تأمین خدمات است.

 عبدالزهره هنداوی، سخنگوی وزارت برنامه‌ریزی عراق، گفت: عراق سالانه رشدی ۲.۶ درصدی در جمعیت خود را تجربه می‌کند. بر اساس آخرین آمارهای سال ۲۰۲۳، جمعیت عراق از مرز ۴۳ میلیون نفر گذشته است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری جمعیت به ۴۴ میلیون نفر رسیده باشد.

کد خبر 2777620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha