خبرگزاری کردپرس _ برگزاری رودشوهای گردشگری به عنوان یکی از ابتکارات قابل توجه و تحسین معاونت گردشگری کشور فرصتی ویژه را برای فعالان حوزه گردشگری در بخش خصوصی فراهم کرده است تا بیواسطه برای توسعه مناسبات فرامرزی خود اقدام کنند.
این فرصت که فعالان حوزه پیشران گردشگری بتوانند در بازارهای هدف با افراد و فعالان همتراز خود در حوزه گردشگری ارتباط برقرار کرده، مذاکره و تفاهم کنند و در نهایت همکاری مشترک انجام دهند، بدون تردید گام موثری برای افزایش آمد و شُدهای گردشگران و تسهیل گری در این تعاملات است.
باید ضمن قدردانی از این اقدام ابتکاری معاونت گردشگری کشور امیدوار بود که در آینده نزدیک شاهد رونق نسبی گردشگری خارجی حداقل در مناسبات میان کشورهای همسایه ایران بود.
معاونت گردشگری کشور تا کنون رودشوهای گردشگری متعددی را در کشورهای مختلف از جمله هند، ویتنام، مالزی، اندونزی و کشورهای همسایه همچون ترکیه و عراق برگزار کرده است که هر کدام دستاوردهای خاص خود را داشتهاند.
برگزاری هفتمین رودشو گردشگری در سلیمانیه عراق شاید یکی از اثرگذارترین رودشوهای برگزار شده در این مدت باشد، اثرگذار به این لحاظ که کشور عراق در حال حاضر اصلی ترین بازار هدف گردشگری خارجی کشور است و مسافران عراقی سهم عمدهای در بازار گردشگری خارجی ایران دارند.
برگزاری هدفمند رودشو گردشگری در سلیمانیه عراق با تاکید بر حضور استانهای محور غرب ( کرمانشاه، کردستان و همدان) به عنوان استانهای اثر گذار در همسایگی با اقلیم کردستان عراق و قرار گرفته در مسیر ورود مسافران عراقی به ویژه در حوزه اقلیم کردستان عراق خود گواهی بر برنامهریزی مناسب و آیندهنگری ویژه در برگزاری این رویداد است.
اینکه معاونت گردشگری دست روی کشوری گذاشته که بیشترین ثبات و کمترین شکنندگی را در میان سایر بازارهای گردشگری خارجی با توجه به تحریمها و تنشهای منطقهای دارد، اقدامی بسیار هوشمندانه و دور اندیشانه است.
حضور بیش از ۱۰۰ دفتر خدمات مسافرتی، هتلدار، دفتر تسهیلگری و مقامات اثر گذار از دو کشور در این رویداد که مشکلات و خواستههای خود را رو در رو مطرح کرده و برای حل آن چاره اندیشی کردهاند و ارتباطات لازم برای توسعه همکاریها را گرفتهاند، قطعا تاثیرات بسیار مثبتی در آینده گردشگری منطقه خواهد داشت.
باید به این نکته توجه کرد حال که معاونت گردشگری کشور به درستی هدفگذاری کرده است نباید این مسیر را نیمه کاره رها کند و باید برای شهر به شهر کشور عراق متناسب با ظرفیتهای هر منطقه به برگزاری این رودشوها به شکل کاملا هدفمند و برنامهریزی شده اقدام کند.
اربیل، خانقین و سایر شهرهای اقلیم کردستان عراق، بغداد، بصره و سایر مناطق عرب نشین این کشور دوست و همسایه میتوانند هرکدام گزینههای بعدی برگزاری رودشوهای گردشگری معرفی ظرفیتهای ایران باشند. اتفاقی که میتواند در سه جنبه گردشگری سلامت، مذهبی و تفریحی برای کشور تحول آفرین باشد.
در خاتمه باید تاکید کرد، آنچه که در برگزاری این رویدادهای گردشگری مهم و اثر گذار است باید برای هر منطقه متناسب با ظرفیتهای آن و با لحاظ کردن همه جنبههای فرهنگی، اقتصادی و نیازها و با ارائه مناسب و متناسب از داشتهها انجام شود تا بتوانیم شاهد تحقق یک دستاورد اساسی و تحول آفرین باشیم.
نظر شما