کرد پرس- جناب آقای استاندار، بی گمان در شرایط بحرانی کنونی و انتظارات زاید الوصف جامعه کردستان و مطالبات مغفول و انباشته اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، مسئولیت شما را به عنوان دولتمرد اول کردستان دوصد چندان نموده و با تمامی محدودیت ها و ضعف های سیستماتیک در کردستان کار شما را بسی دشوار و صعب کرده است. بر هیچکس پوشیده نیست شرایط کنونی کردستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حاصل ناکارآمدی مدیران ارشد استان و همچنین بی مهری و برخی بی توجهی های مسئولین کشوری در طول سالیان دراز چهل و اندی ساله بوده است که با انتخاب شما بارقه هایی از امید در دل دلسوزان و مردمان این دیار روشن شده است که امید است ماندگار باشد.
جناب آقای دکتر زره تن لهونی، انتخاب شما از دو بعد حاکمیت و مردم بسیار حائز اهمیت است. از دیدگاه حاکمیت، برای اولین بار به شخصی کُرد و سنی به عنوان سکاندار مدیریت این استان اعتماد شده است و شما به عنوان سلاله و چکیده تمام نیروهای نخبه، متخصص، متعهد و کارآمد این دیار در نزد حاکمیت، وظیفه دارید این اعتماد راسخ را که نعمت بزرگی است دو صدچندان نموده تا سهم خواهی قدرت از حاکمیت چه از بُعد مذهبی و چه از بُعد قومیتی برای سالیان متمادی پابرجا و بلکه فزاینده گردد. از دیدگاه مردم انتخاب شما به عنوان استاندار کردستان، فرصتی مغتنم برای خدمت به جامعه ای است که خود در آن رشد و نمو کرده اید، مردمان این دیار شمار را از بطن خود می دانند، همدل و همزبانتان هستند و معتقدند شما آلامشان را مرهمی خواهید بود در طول صدراتتان بر مسند استانداری؛ و هیچگاه از شما قبول نخواهند کرد که پس از دوره مدیریتی تان بگوئید که نگداشتند و نشد. شما از دیدگاه مردم کردستان فقط آرش زره تن لهونی نیستید، بلکه شما را فرزند جسور خویش و عصاره تمام نخبگان و مدیران مدبّر این دیار می دانند و قطعاً کردستانی ها در تمامی مراحل پشتیبان و یاورتان خواهند بود که این هم برای شما نعمت بزرگی خواهد بود اگر باورشان کنید.
استاندار کردستان، مرثیه بر پیکره نحیف کردستان را همه می دانند و بنده نیز نمی خواهم با اطناب کلام در این عریضه بازگوی آمال و دردهای این دیار باشم که خود با عنایت به تجربیات ارزنده اتان در حوزه معاونت استانداری و نیز فرمانداری و نمایندگی مجلس از همه ی آنها آگاهید، اما حسبِ وظیفه ذکر چند نکته اساسی را در مدیریت کلان کردستان علی الخصوص از منظر اقتصادی عارض خواهم شد باشد که رهگشا گردد.
کردستان استانی صنعتی نخواهد شد مگر اینکه پیشران های اقتصادی ـ صنعتی و صنایع مادر همچون کورد موتورز(که ایده اولیه آن را سالها پیش در مرکز هم اندیشی توسعه ارائه نمودم) در آن ایجاد گردیده تا صنایع وابسته آن در طول زمان وارد استان شده و با عنایت به مرکز مشترک با کشور عراق و همسایگی با کُردهای سایر کشور این مزیت نسبی برای استان کردستان ایجاد گردد که این خود پروسه ای ده ساله برای توسعه صنعتی کردستان خواهد بود و گرنه وجود چند کارگاه و چند کارخانه نمی تواند کردستان را صنعتی نماید.
اما در حوزه های خدمات، کشاورزی، گردشگری و وجود منطقه آزاد مریوان و بانه، استان کردستان هم مزیت نسبی دارد و هم مزیت رقابتی؛ چرا که بستر فعالیت های اقتصادی در این حوزه ها آماده و مهیاست و دانش آموختگان و نیروی انسانی کافی در این زمینه در استان وجود دارند که لازم است با وجود پتانسیل های طبیعی و فرهنگی، برنامه ریزی دقیق و جدی در این حوزه ها انجام گردیده و برای ایجاد و توسعه آنها همت گمارد و نیک آگاهید که راههای رفته گذشته که کردستان را به این نقطه از بیکاری، فقر، فلاکت، درآمد سرانه پایین، بحرانهای اجتماعی و فرهنگی و ... رسانده است، نمی تواند رهگشای شما در فرایند توسعه استان گردد و بایستی طرحی نو دراندازید. لازمه این طرح نو، اولاً داشتن برنامه ای جامع و بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت با نظر نخبگان استان و افراد باتجربه و دلسوز است که می توانند فرایند درستی را برای شما طراحی نمایند تا بتوانید نیروی انسانی و مدیران ارشد استانی را بر اساس این برنامه جامع انتخاب و منصوب نمایید که توصیه می گردد در انتخاب و انتصاب هایتان دو مقوله دانش و تجربه و همچنین ذهن توسعه گرا را در اولیت قرار دهید چرا که بهترین برنامه ها را مجریان ناکارآمد به نحوی ویران می کنند که نداشتن برنامه هم همان کار را می نماید. لذا شما نیز همچون حاکمیت به جوانان و مدیران بومی این استان باور و اعتماد داشته باشید که اینان دلسوزان وطن و شهر خویشند. ثانیاً کنترل و نظارت بر اجرای دقیق برنامه ها و رهبری کردن شما به عنوان سکاندار مدیریت استان کردستان بسیار حائز اهمیت است تا بتوانید بر اساس منابع موجود، برنامه ها را اجرایی و به سرمنزل مقصود برسانید که در این وادی داشتن سیستم نظارتی قدرتمند از سوی شما می تواند کارآمدی تیم مدیریت تان را بهبود بخشیده و از خطاها و اشتباهات دوری کنید.
مخلص کلام اینکه راه رفتن شما روی لبه تیغ است؛ اگر راههای منسوخ گذشته را در جلب سرمایه گذار، حمایت از تولید، اشتغال و کارآفرینی، انتصاب های ناکارآمد، نداشتن لابی های قدرت در سطح مدیریت ارشد کشور، ناهماهنگی و تنش با نمایندگان مجلس و .... را پیش بگیرید، نتایج اسفناک امروز و شاید بدتر برای شما و کردستان رقم خواهد خورد و امیدهای فراوان به شما را به یاس مبدل خواهد کرد. اما اگر با درایت، برنامه ریزی و رهبری کردن موفق شوید، آرزوها و آمال مردمان کردستان محقق خواهد شد و شما سربلند از آزمون خدمت بدر خواهید آمد، پس برای توسعه کردستان و تحول در سیستم اداره استان، طرحی نو دراندازید و نقش دیگری ریزید.
نظر شما