به گزارش کردپرس به نقل ازاندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی ها، شمال شرق سوریه تحت کنترل کردها با بحران آب و برق مواجه است. بر اساس گزارش ها حملات ترکیه در شمال شرق سوریه تا قبل از 19 نوامبر دسترسی بیش از 1 میلیون نفر در شمال شرق سوریه را به برق و آب قطع کرده است. ترکیه بیش از 100 حمله به میادین نفتی، تأسیسات گازی و نیروگاه ها در شمال شرق سوریه تحت کنترل کردها انجام داده است. مدیر مشترک یک هیئت آب محلی این شرایط را "یک فاجعه انسانی" توصیف کرد.
آنکارا حملات هوایی و زمینی به زیرساخت های مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را یک هدف «مشروع» برای خود می داند: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در اکتبر 2023 گفت که ترکیه هرگونه تاسیسات زیرساختی و انرژی را که تحت مالکیت و کنترل حزب کارگران کردستان (PKK) یا یگان های مدافع خلق کرد (YPG) باشد، یک هدف مشروع در نظر می گیرد. YPG یک نیروی شبه نظامی در نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) است. نیروهای دموکراتیک سوریه هم یک سازمان تحت رهبری کردهاست که از سوی ایالات متحده و سایر اعضای ائتلاف ناتو- که ترکیه نیز به آن تعلق دارد- حمایت می شود. آنکارا در بیانیهای این موضوع را که «غیر نظامی یا زیرساختهای غیرنظامی» در میان اهداف ترکیه قرار داشته، رد کرد است.
ترکیه تغییرات اقلیمی را عامل ایجاد شرایط وخیم وضعیت در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه می داند: آنکارا در پاسخ به متهم شدن این کشور به انجام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه، مدعی شد که «به قوانین بین المللی کاملا احترام می گذارد» و تاکید کرد که کمبود آب در شمال شرق سوریه به دلیل تغییرات آب و هوایی و اهمال و تعلل در «بازسازی زیرساخت های آبی این مناطق بوده است. »
نظر کارشناسان بنیاد دفاع از دموکراسی ها درباره حملات ترکیه علیه کردهای سوریه
تایلر استاپلتون، مدیر روابط کنگره در بنیاد دفاع از دموکراسی ها معتقد است اردوغان درگیر یک کارزار هدفمند برای هدف قرار دادن غیرنظامیان در سوریه تحت عنوان عملیات ضد تروریسم است اما هدف قرار دادن زیرساخت های غیرنظامی تنها وضعیت انسانی وخیم را تشدید می کند. اردوغان تلاش شکست خورده عادی سازی با اسد و خروج احتمالی ایالات متحده از عراق و سوریه را به عنوان روزنه ای برای هدف قرار دادن کردها بدون داشتن عواقب جدی می بیند.
سینان جیدی، همکار ارشد مهمان در بنیاد دفاع از دموکراسی ها نیز معتقد است ترکیه چندین دهه است که آب را در منطقه به مسئله ای سیاسی تبدیل کرده است اما تاکنون در راستای چنین هدف شومی نبوده است. آنکارا می خواهد نشان دهد که جلوگیری از روانه شدن جریان آب به شمال سوریه به قصدش با مسئله مبارزه با تروریسم و انجام عملیات نظامی این کشور در سوریه ارتباطی ندارد. اما این مسئله پیروی از سیاست کشتن کردها است. روایت غالب این بوده که ترکیه فقط جنگجویان کرد وابسته به نیروهای سوریه دموکراتیک تحت حمایت ایالات متحده را هدف قرار داده است. رویکرد دولت بایدن برای حفاظت از نیروهای دموکراتیک سوریه از زمان روی کار آمدن او کم رنگ بوده است. اکنون این غیرنظامیان کرد هستند که بیشترین هزینه را می پردازند.»
منبع: بنیاد دفاع از دموکراسی ها
نظر شما