به گزارش کرد پرس، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت هفته کتاب و تجلیل از کتابداران استان کردستان در سنندج، گفت: عضویت ۵۰ هزار نفر در کتابخانه های عمومی استان در شان یک استان فرهنگی نیست و باید با فرهنگ سازی درست این مهم را ارتقا داد.
وی اظهار کرد: استان کردستان به فرموده رهبر معظم انقلاب یک استان فرهنگی است و این مهم باید در عمل نیز ثابت شود و کارکرد فرهنگی داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید بر تلاش برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان و تشویق مردم برای حضور در کتابخانهها، افزود: در استان کردستان نیاز به توسعه کتابخانه ای داریم و به نسبت جمعیت نیز باید تلاش کنیم منابع کتابخانهای را افزایش دهیم که این مهم در ترغیب مردم به سمت کتابخانهها تاثیرگذار است.
حجت الاسلام پورذهبی بر جذب انجمنهای مختلف و ورود آنان با بهترین شیوه ممکن به داخل کتابخانهها تاکید کرد و ادامه داد: باید تلاش کنیم با ایجاد کتابخانههای سیار در داخل شهرها، کتابخانه را به میان مردم ببریم.
وی با بیان اینکه امروز مطالعه برای جامعه از نان شب واجب تر است، یادآور شد: امروزه آنچه در جامعه مشاهده می کنیم مطالعه ای سطحی و غیر عمیق و پرسه زدن در مطالب بریده شده فضای مجازی است.
نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه کتابخوانی آرامش بخش است و انس با کتاب به انسان آرامش می دهد، بیان کرد: کتاب خواندن آگاهی و درک انسان را بالا می برد و به هر اندازه انس با کتاب بیشتر باشد به همان اندازه نیز آگاهی و فهم و شعور انسان نسبت به جامعه بیشتر می شود.
تلاش برای حفظ جایگاه کتاب و کتابخانهها در جامعه
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان نیز در این مراسم گفت: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که یکی از دغدغه های فرهنگی رهبر معظم انقلاب در جامعه است و همه ما باید در این راستا تلاش کرده و فرهنگ مطالعه را بیشتر توسعه دهیم.
معصومه حسنی خونسار افزود: در جامعه امروزی با توجه به گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی حضور در کتابخانهها کمرنگ شده است اما با تلاشهای انجام شده کتابخانه های عمومی استان کردستان جایگاه خود را تا حدود زیادی حفظ کردهاند و مردم استان از این مراکز استفاده میکنند.
وی اظهار کرد: کتابخوانی تنها یکی از کارکردهای کتابخانهها است و امروزه این مراکز به پایگاههای اجتماعی و فرهنگی تبدیل شدهاند و ما میتوانیم با نوع کارکرد و ارتباط با جامعه از طریق این مراکز تلاش کنیم مردم حس خوبی نسبت به کتابخانهها داشته باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان ادامه داد: در حال حاضر ۵۵ باب کتابخانه در استان کردستان وجود دارد که ۱۶ باب آن روستایی و مابقی شهری است، ضمن اینکه ۲۶ باب کتابخانه مشارکتی هم در سطح استان فعال است.
حسنی خونسار با اشاره به وجود ۹۴۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای استان، یادآور شد: کتابخانههای عمومی استان ۵۰ هزار نفر عضو فعال دارد، البته مخاطبان کتابخانههای ما ما بیش از ۱۰۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه در طول یکسال گذشته ۲ کتابخانه در سنندج و قروه افتتاح و بهرهبرداری شد، بیان کرد: ۱۳ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال کل اعتبار ما در سال گذشته بود که با استفاده از این اعتبار،۱۲ کتابخانه تعمیر، بهسازی و تجهیز شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان گفت: سال گذشته از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و در راستای حمایت از نویسندگان بومی اعتباری را در اختیار ما قرار داد که منجر به خرید ۴ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب از نویسندگان بومی شد و امسال نیز، اعتباراتی از سوی این سازمان برای این مهم در اختیار ما قرار داده است.
نظر شما