به گزارش کردپرس، کارزاری در کردستان ایران، با حضور روشنفکران، اساتید دانشگاه، فعالان مدنی و حافظان محیط زیست برگزار شد که در آن حملات اخیر دولت ترکیه به کردستان سوریه و اقلیم کردستان عراق محکوم شد. امضا شرکت کنندگان در این کارزار، در پایان بیانیهای با درخواست مداخله جامعه جهانی خطاب به نهادهای بینالمللی صادر کردند.
شرکت کنندگان در این کارزار در بیانیه خود، خطاب به افکار عمومی جهانی، سازمانهای بینالمللی و نهادهای حقوق بشری، از جمله: «مجامع بین المللی و کنوانسیونهای حقوقی مرتبط با موضوع، ارکان سازمان ملل متحد، سازمان عفو بینالملل، سازمان دیدهبان حقوق بشر، سازمان پزشکان بدون مرز، وزارتخانههای امور خارجه کشورهای عضو ناتو، وزارتخانه امور خارجه کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل» با اشاره به به تشدید حملات نظامی ترکیه در مناطق شمال و شمال شرق سوریه و همچنین شمال عراق خواستار مداخله جامعه جهانی در این زمینه شده اند. به اعتقاد نویسندگان بیانیه، این حملات در شرایطی رخ میدهد که توجه افکار عمومی جهانی به درگیریهای غزه و جنوب لبنان معطوف است و دولت ترکیه از این فرصت برای گسترش اقدامات نظامی خود علیه مردم در کردستان سوریه استفاده میکند.
بنا بر این بیانیه، سیاستهای دولت ترکیه در منطقه با رویکرد حذف دیگران و عدم تعامل سازنده با همسایگان، انتقادات بسیاری را برانگیخته است. این رفتارها، که برخی از متحدان ترکیه در ناتو نیز آنها را غیرمنطقی و تجاوزگرانه میدانند، موجب شده تا حتی برخی از سرا عضو کشورهای ناتو نیز به خشم بیایند و درخواستهایی برای بازبینی جایگاه این کشور در ناتو مطرح شود. در این میان، ترکیه با وجود اقدامات نظامی خود، بهطور ناگهانی از احتمال آشتی با کردها و حتی آزادی عبدالله اوجالان، رهبر در بند حزب کارگران کردستان (PKK)، سخن گفته است. امضاکنندگان بیانیه، ضمن استقبال از هرگونه فرصت صلح، تجاوزات ترکیه به کردستان سوریه و عراق را محکوم کرده و بر لزوم پایان اشغال این مناطق تأکید کردند.
در ادامه بیانیه، به نگرانیهای ناشی از سیاستهای ترکیه در منطقه و رویکردهای نژادپرستانه آن اشاره شده است. همچنین، از جامعه بینالمللی درخواست شده که موضعی جدی در برابر اقدامات ترکیه اتخاذ کند.
امضاکنندگان بیانیه، ضمن استقبال از فرصتهای جدید برای صلح و آشتی، خواستار پایان فوری تجاوزات ترکیه و به رسمیت شناختن ساختارهای سیاسی محلی شدند.
خواستههای مطرحشده در بیانیه:
۱. محکومیت شدید تجاوزات ترکیه و الزام به ترک مناطق اشغالی.
۲. به رسمیت شناختن مدیریت خودگردان کردستان سوریه بهعنوان نماینده مردم این منطقه.
۳. تشکیل کمیسیونهای بیطرف برای تهیه گزارش از تجاوزات ترکیه.
۴. حضور نهادهای حقوق بشری و سازمانهای بینالمللی برای ارزیابی وضعیت منطقه.
۵. به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت برای مردم این منطقه.
این بیانیه در پایان با ابراز امیدواری به جهانی عاری از خشونت و تجاوز، به امضای گروهی از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی کردستان ایران رسیده است.
نظر شما