به گزارش کردپرس، صلاحالدین بابکر، مسئول اجرایی کمیته اجرایی اتحاد اسلامی، با اعلام این خبر گفت: "آمادهایم با تمام احزاب اپوزیسیون گفتوگو کنیم تا در پارلمان آینده فراکسیونی مشترک با ۳۰ کرسی تشکیل دهیم. این ساختار میتواند نظارت بر فعالیتهای دولت را بهبود بخشد و تأثیرگذاری اپوزیسیون را بیشتر کند."
این طرح از سوی احزاب مختلفی از جمله "نسل نو"، "اتحاد اسلامی"، "جماعت عدالت"، "موضع میهنی" و "جنبش تغییر" که مجموعاً ۳۰ کرسی در پارلمان کردستان دارند، مطرح شده است. با این حال، این احزاب تاکنون بر سر همکاری مشترک به توافق نرسیدهاند و هنوز جزئیات بیشتری از نحوه پیوستن به یک جبهه واحد روشن نیست.
کاردو محمد، از اعضای جنبش تغییر، با اشاره به وضعیت کنونی این حزب گفت: "جنبش تغییر در حال بازسازی ساختار داخلی خود است و به زودی برنامه خود را اعلام خواهد کرد. ما بهعنوان یک اپوزیسیون باقی خواهیم ماند و وارد دولت نخواهیم شد."
در حالی که برخی از شهروندان اقلیم کردستان به کارآمدی وجود یک اپوزیسیون واحد شک دارند، نظرات متفاوتی در این زمینه ابراز شده است. سوران عبدالله، یکی از شهروندان، اظهار داشت: "وجود اپوزیسیون تأثیری بر عملکرد دولت ندارد. من شخصاً بدون وجود اپوزیسیون هم میتوانم صدای خود را به مسئولان برسانم."
اما نورالدین امید، تاجر دیگری، به ضرورت وجود یک اپوزیسیون تأکید کرد و گفت: "وجود اپوزیسیون یک نیاز ضروری است. در این صورت صدای مردم بهتر شنیده میشود. این سیستم در تمام کشورهای دنیا وجود دارد و باید در اینجا هم باشد."
سلا سفین، یکی دیگر از شهروندان، نیز گفت: "من ترجیح میدهم اپوزیسیونی فعال و مؤثر وجود داشته باشد تا دولت بهتر به مشکلات مردم رسیدگی کند."
در حال حاضر، حزب دمکرات کردستان با ۳۹ کرسی، اتحادیه میهنی با ۲۳ کرسی و ائتلاف کردستانی با ۱ کرسی، به همراه ۵ کرسی از اقلیتها، برای تشکیل دولت متحد شدهاند. تنها گروهی که هنوز تصمیم خود را نهایی نکرده است، فهرست جبهۀ خلق با ۲ کرسی است.
منبع: روداو
نظر شما