رسانه‌ها و دولت پزشکیان؛ از الگوسازی قهرمانان تا ترویج فرهنگ کارآفرینی/ یاسر بابایی

رسانه‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی ارتباطی و اطلاعاتی در جوامع امروزی، نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی به افکار عمومی و ترویج فرهنگ و ارزش‌ها دارند. در ایران، رسانه‌ها می‌توانند به دولت پزشکیان کمک کنند تا اهداف خود را در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی محقق سازد.

 رهبر معظم انقلاب در روزهای گذشته بر تلاش همگان برای موفقیت دولت چهاردهم تاکید کردند. پر واضح است که در دوران پرآشوبی خاصه در منطقه غرب آسیا قرار داریم و ایران به مثابه یک قدرت منطقه‌ای در مرکز این منازعات قرار دارد و برای غلبه بر این تلاطمات و عبور ایمن ملت از این حوادث لازم است که در داخل دولت بتواند به وظیفه خود درست عمل کند و به اهداف مندرج در برنامه هفتم توسعه که آن را به عنوان برنامه اجرایی خویش انتخاب کرده است برسد. 

در این میان، رسانه‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی ارتباطی و اطلاعاتی در جوامع امروزی، نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی به افکار عمومی و ترویج فرهنگ و ارزش‌ها دارند. در ایران، رسانه‌ها می‌توانند به دولت پزشکیان کمک کنند تا اهداف خود را در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی محقق سازد. در این یادداشت، به بررسی کارکردهای مختلف رسانه در این زمینه می‌پردازیم.

۱. الگوسازی از قهرمانان

رسانه‌ها می‌توانند با الگوسازی از قهرمانان به شکل حرفه‌ای و نه کلیشه‌ای در سه بعد اسلامی، ایرانی و بومی محلی، نقش مهمی در ترویج ارزش‌ها و هویت ملی ایفا کنند. این الگوسازی می‌تواند به تقویت هویت ملی و افتخار به ریشه‌های فرهنگی و مذهبی کمک کند. به عنوان مثال، معرفی شخصیت‌های برجسته‌ای که در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی موفقیت‌های بزرگی کسب کرده‌اند، می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان باشد و آنها را به تلاش بیشتر وادار کند.

۲. برندسازی و تقویت رسانه‌ای هنرمندان و افراد شاخص همسو

رسانه‌ها با برندسازی و تقویت هنرمندان، اساتید دانشگاه و فعالان اجتماعی و زیست‌محیطی همراه با سیاست‌های دولت و کشور در فضای رسانه‌ای، می‌توانند نقش مهمی در ترویج فرهنگ و ارتقاء سطح دانش و آگاهی جامعه ایفا کنند. این برندسازی می‌تواند شامل تولید محتواهای متنوع و جذاب در قالب‌های مختلف مانند مستندها، برنامه‌های تلویزیونی و مقالات باشد که به معرفی و ترویج فعالیت‌های این افراد می‌پردازد.

۳. تغییر رویکرد سیاست‌گذاری جشنواره‌های رسانه‌ای و تقدیرها

سیاست‌گذاری مناسب برای حرکت جشنواره‌ها و تقدیرها به سمت گزارش‌های تحقیقی و تولیدات محتوایی کیفی، اعم از شفاف‌سازی وضع موجود و مهم‌تر از آن ارائه راه‌حل، می‌تواند به ارتقاء کیفیت محتواهای رسانه‌ای و ترویج تحقیقات علمی کمک کند. این سیاست‌گذاری می‌تواند شامل برگزاری جشنواره‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف علمی و فرهنگی باشد که به معرفی و تقدیر از پژوهشگران و هنرمندان برتر می‌پردازد.

۴. ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره رسانه‌ای در حوزه فرهنگ کار

ایجاد دبیرخانه دائم یک جشنواره رسانه‌ای در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تمرکز ویژه بر اصلاح فرهنگ کار و کارآفرینی و تغییر نگرش ایرانی به کسب و کار و اشتغال، می‌تواند به ترویج فرهنگ کار و تقویت روحیه کارآفرینی کمک کند. این دبیرخانه می‌تواند به عنوان یک مرکز هماهنگی و برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره‌های مختلف در زمینه‌های کار و اشتغال عمل کند و به ترویج فرهنگ کار و تلاش در جامعه بپردازد.

۵. تشکیل گروه‌های جهادی رسانه‌ای

تشکیل گروه‌های جهادی رسانه‌ای با پشتیبانی شورای فرهنگ عمومی استان جهت حضور مستمر اصحاب رسانه در مدارس و روستاها در مکان‌های هدف جهت بحث و تبادل نظر با مردم و جوانان و نوجوانان، می‌تواند به افزایش سواد رسانه‌ای از یک سو و تبیین مسائل روز و شبهه زدایی چهره به چهره از مردم کمک کند. این گروه‌ها می‌توانند با برگزاری جلسات آموزشی و کارگاه‌های عملی، به ترویج فرهنگ استفاده صحیح از رسانه‌ها و افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل روز بپردازند.

۶. ایجاد اپلیکیشن رسانه‌ای جامع فارسی عربی

ایجاد اپلیکیشن رسانه‌ای جامع دو زبانه فارسی و عربی با تمرکز بر استان ایلام و استان واسط عراق در فاز اول و سپس توسعه آن به تمام عراق با تأکید بر استان‌های زیارتی عراق، می‌تواند به تقویت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی بین دو کشور کمک کند. این اپلیکیشن می‌تواند به عنوان یک پلتفرم جامع برای انتشار اخبار و اطلاعات مربوط به اربعین و سایر رویدادهای فرهنگی و مذهبی عمل کند و به ترویج فرهنگ و ارزش‌های مشترک بین دو کشور بپردازد. کار مستمر و اصولی دو زبانه بر مفاهیم اربعین و تبیین هنرمندانه آن بسیار مهم و هویت‌ساز و مصونیت آور است.

۷. برگزاری کلاس‌های آموزشی روزنامه نگاری نوین

برگزاری کلاس‌های آموزشی کاربردی و چابک در حوزه تولید محتوا، تولید محتواهای جدید در بستر پلتفرم‌ها در قالب‌های ویدیو، موشن گرافی، تیزر و غیره با رویکرد توانمندسازی خبرنگاران محتواساز در حوزه هوش مصنوعی، می‌تواند به ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های رسانه‌ای و ارتقای تولیدات و جذب مخاطبان بیشتر کمک کند. این کلاس‌ها می‌توانند به آموزش تکنیک‌های جدید تولید محتوا و استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در تولید محتوا بپردازند و بسیاری از خبرنگاران را از روزمرگی رهانیده و در بزنگاه ها پای کار کمک به دولت بیاورد.

۸. ادامه اردوهای راهیان پیشرفت برای اصحاب رسانه 

ادامه اردوهای راهیان پیشرفت برای خبرنگاران با رویکردهای نوین می‌تواند به ارتقاء سطح آگاهی و دانش عمومی آنها کمک کند تا ضمن درک درستی از آخرین وضعیت استان در حوزه‌های مختلف و چالش‌های موجود، به ترویج فرهنگ پیشرفت و توسعه در جامعه بپردازند. این اردوها فرصتی برای خبرنگاران فراهم می‌کند تا از نزدیک با دستاوردهای صنعتی و علمی استان و کشور آشنا شوند و برای آن تولید محتوا کنند. این اقدام می‌تواند به ترویج روحیه ملی و افتخار به دستاوردهای کشور کمک کند و درک متقابل و مشترک مناسبی بین اصحاب رسانه و دولتمردان در روند توسعه استان ایفا کند.

کد خبر 2778096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha