کردپرس
بر اساس بررسیهای انجامشده که تلویزیون روداو به آن پرداخته است، پارلمان کردستان با احتساب نمایندگان، بیش از ۸۰۰ کارمند دارد. از این تعداد، ۷۰۰ نفر کارکنان ساختمان مرکزی پارلمان و دفاتر آن در شهرهای دیگر هستند و ۱۰۰ نفر دیگر شامل اعضای هیئت رئیسه و نمایندگان پارلمان میباشند.
جزئیات حقوق و هزینهها:
اگر میانگین حقوق کارکنان غیر از نمایندگان را یک میلیون دینار در نظر بگیریم، ۷۰۰ نفر از کارکنان حدود ۷۰۰ میلیون دینار دریافت میکنند. همچنین، ۹۷ نماینده مبلغی برابر با ۷۹۰ میلیون دینار و هیئت رئیسه که شامل رئیس، معاون و دبیر هستند، مبلغ ۳۴ میلیون دینار حقوق میگیرند.
تعداد محافظان و هزینههای آنان:
هیئت رئیسه و نمایندگان پارلمان در مجموع ۳۶۸ محافظ دارند که تحت نظر وزارت داخله هستند و حقوق آنها از ۹۰۰ هزار دینار شروع میشود. اگر میانگین حقوق هر محافظ را یک میلیون دینار در نظر بگیریم، مجموع هزینه محافظان به ۳۶۸ میلیون دینار میرسد.
حقوق هیئت رئیسه پارلمان:
- رئیس پارلمان: ۱۳ میلیون دینار
- معاون رئیس: ۱۲ میلیون دینار
- دبیر پارلمان: ۹ میلیون دینار
- نمایندگان: ۸ میلیون و ۸۵ هزار دینار
تعداد محافظان:
- رئیس پارلمان: ۴۰ محافظ
- معاون رئیس پارلمان: ۳۰ محافظ
- دبیر پارلمان: ۷ محافظ
- هر نماینده: ۳ محافظ
بودجه پارلمان:
پارلمان دو نوع بودجه دارد:
- ثابت: شامل هزینههای مدیریت، خرید سوخت، غذا، خودرو و موارد مشابه.
- غیرثابت: بخشی از بودجه ثابت است که هیئت رئیسه میتواند برای خدمات و هزینههای دیگر استفاده کند.
در دوره چهارم پارلمان کردستان، بودجه آن یک میلیارد دینار بود. اما در قانون اصلاحات که در دوره پنجم تصویب شد، این مبلغ به ۵۰۰ میلیون دینار کاهش یافت.
بازنشستگی نمایندگان:
در دوره پنجم پارلمان کردستان، بر اساس قانون اصلاحات، نمایندگانی که سن آنها به ۴۵ سال نرسیده یا حداقل ۱۵ سال خدمت نکردهاند، بازنشسته نمیشوند و به کار قبلی خود بازمیگردند.
حقوق بازنشستگان بر اساس مدرک تحصیلی و سابقه خدمت متغیر است و حداکثر حقوق بازنشستگی نباید از نصف حقوق عادی تجاوز کند، که معادل حدود ۴ میلیون دینار است.
خانه و خودرو برای نمایندگان:
هیچ نمایندهای زمین یا خانهای دریافت نمیکند. اما در طول دوره نمایندگی، خانه یا آپارتمانی برای اقامت در اختیار آنها قرار میگیرد که پس از اتمام دوره باید تحویل داده شود. همچنین، هیچ نمایندهای خودرو یا هزینه سوخت دریافت نمیکند.
وضعیت محافظان پس از بازنشستگی نمایندگان:
تمام محافظان پارلمان کردستان تحت نظارت وزارت داخله اقلیم کردستان هستند و حقوق خود را از این وزارت دریافت میکنند. پس از بازنشستگی نمایندگان، وظایف محافظان نیز به وزارت داخله منتقل میشود.
اکثر محافظان نمایندگان دوره پنجم، اکنون در حال آموزش برای جایگزینی در بخشهایی مانند پلیس آتشنشانی، مبارزه با جرم و تصادفات هستند.
نظر شما