به گزارش کردپرس، عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان گفت: تفاوتها و اختلافات بین حزب دمکرات و اتحادیه میهنی متفاوت و متعدد هستند،لذا یافتن راهحلهای مشترک در مورد نقاط همپوشانی مشکلساز است.
سایت خبری هاولاتی نوشتە است: لطیف نیروەیی، عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی و مسئول برد اطلاع رسانی این حزب درمورد مذاکرات اخیر بین جریانهای سیاسی اقلیم کردستان برای تشکیل کابینه جدید، اظهار کرد که مذاکرات این بار نیازمند گفتوگویی متفاوت و طولانی خواهد بود، زیرا این روند در چارچوبی متفاوت و پرتنش انجام خواهد شد و تفاوتها و تنشها نیز متعدد و متنوع خواهند بود، که منجر به پیچیدگی در یافتن راهحلهای مشترک برای نقاط همپوشانی بین نیروها و احزاب سیاسی مختلف و رسیدن به تفاهم میشود.
وی اشاره کرد که در این انتخابات قانونی متفاوت، تبلیغاتی متفاوت، وضعیتی متفاوت، کمیسیونی متفاوت، مشکلات تا حدودی متفاوت وجود داشت، نتیجهی متفاوتی نیز حاصل شد، بنابراین تشکیل کابینه جدید نیازمند مذاکرات متفاوت و طولانیتری است.
این عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی همچنین گفت که این بار مذاکرات متفاوت و ویژه خواهد بود، زیرا این یک مذاکره چندجانبه است و نه تنها بین دو طرف اصلی، بلکه بین همه جریانهای پیروز برای شفاف سازی نظر همه طرف ها در مورد چگونگی تشکیل کابینه جدید و دریافتن اینکه کدام احزاب مایل به مشارکت هستند و کدام احزاب بخشی از جبهه اپوزیسیون خواهند بود، انجام میشود.
وی تصریح کرد: آنچه تاکنون دیده شده این است که برخی از این جریانها نه تنها تمایلی به مشارکت در تشکیل کابینه جدید ندارند، بلکه تصمیم به تحریم جلسات مجلس نیز گرفته اند، بنابراین مذاکرات چند جانبه به زمان بیشتری نیاز دارد.
نیروەیی اضافە کرد: این یک فرایند خاص و طولانی خواهد بود، زیرا اگر تنها میان دو حزب اصلی اقلیم کردستان انجام گیرد، این بار نیز همانند گذشته تنها بر سر توزیع پستها نخواهد بود (در هر سه سطح ریاست، کابینه وزرا، ریاست اقلیم، و پارلمان)، بلکه اختلافات شدید بین دو طرف اصلی در مورد شیوه حکمرانی در اقلیم کردستان مطرح میشود.
وی همچنین بیان کرد: برای اتحادیه میهنی مذاکراتی متفاوت خواهد بود، زیرا برای تشکیل کابینه جدید، تنها مذاکره برسر تقسیم پستها میان حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کافی نیست. بلکه باید مذاکرات در سطح اول بر روی نحوه اصلاح شیوه حکومتی و جلوگیری از اشتباهات و تبعیضها و بی عدالتی های کابینههای قبلی، بهویژه کابینه نهم، انجام دهد. هدف این است که در این مذاکرات، باید بر روی اصلاحات و حل مشکلات پیشین تمرکز شود تا بتوان این اشتباهات و کوتاهیها را برطرف کرد. حقیقت این است که اتحادیه میهنی و حزب دمکرات در کابینههای پیشین شریک نبودهاند، بلکه اتحادیه میهنی بهناچار و به خاطر منافع عمومی در تشکیل آن مشارکت کردهاند.
وی در ادامه گفت که اتحادیه میهنی باید به شریک واقعی تبدیل شود و تصمیم درست را بر مبنای واقعی برای رسیدن به کابینه خدماتی و عادلانه و اجرای شعارها و وعده های تبلیغات انتخاباتی که همچنان برای تحقق این وعده ها جدی است و بدون این وعده ممکن است مذاکره برای اتحادیه میهنی بی معنی باشد، اتخاذ کند، و کارت قوی اتحادیه میهنی در این مذاکرات، موضع مشترک کسانی است که تمایلی به حضور در کابینه جدید ندارند، اما با اتحادیه میهنی بر سر اصلاح روند حکومتداری در اقلیم موافق هستند و از نحوه حکومت داری ناراضی هستند.
نظر شما