حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی به ترتیب ۲۱.۴۴ درصد و ۱۰.۸۰ درصد آرا را کسب کردند

انستیتو پژوهشی و توسعه پی در دومین گزارش خود در باره انتخابات پارلمان کردستان اعلام کرد حزب دمکرات کردستان تنها ۲۱.۴۴ درصد و اتحادیه میهنی کردستان ۱۰.۸ درصد آرای مردم اقلیم کردستان را به دست آورده‌اند میزان رای گیری هم ۵۵.۰۴ درصد بوده و میزان آرای واقعی هم تنها ۴۸.۹۷ درصد  از مجموع آرای افراد واجد شرایط رای دادن که بالاتر از ۱۸ سال سن داشتند، بود.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری خندان، براساس این گزارش که موسسه پی نسخه‌ای از آن را برای رسانه خبری خندان فرستاده گزارش کاملی در خصوص مراحل قبل از انتخابات، کارزارهای انتخاباتی، ماهیت نامزدها، روند انتخابات ویژه و عمومی، اعلام نتایج اولیه و نهایی، نظرات احزاب شرکت کننده در انتخابات و ناظران، شکایات و آرای باطله و احتمال بروز تقلب انتخاباتی در این انتخابات تهیه شده است.

در این گزارش آمده است برخی از احزاب سیاسی اگرچه خواهان به تعویق افتادن مجدد انتخابات پارلمان کردستان بودند اما در مقابل تصمیمات دادگاه فدرال نتوانستند به مواضع خود در این باره ادامه دهند و به اجبار تن به برگزاری این انتخابات دادند به این ترتیب مبارزات انتخاباتی مملو از هیاهوها و تجمعات گروهی آغاز شدند در این مبارزات انتخاباتی، سخنرانی‌های شدیدالحنی که اعضای احزاب خود را تشویق می‌کردند ارائه می‌شدند و اختلافات حزبی برجسته شدند  و صفحات کهنه تاریخ خود را ورق می‌زدند. به جای آنکه برنامه‌های کاری خود را مطرح کنند یکدیگر را متهم می‌کردند همین امر عامل ایجاد ترس در میان بسیاری از مردم از بروز هرج و مرج و درگیری شد.

در ادامه این گزارش آمده است هنگامی که نتایج انتخابات اعلام شد فریاد همه احزاب اپوزیسیون مخالف درآمد و برخلاف نظرات قبلی خود اعلام کردند که انتخابات از قبل مهندسی شده است و بیشترین تقلب انتخاباتی رخ داده است. وقتی که نوبت به اعتراض به نتاج انتخابات رسید، این اعتراضات در سطح این رخداد نبودند و در مقایسه با آنچه که ادعا می‌کردند کمترین شکایت و کمترین مدارک ارائه شدند. اگر تقلب انتخاباتی در سطحی به این وسعت بوده است چگونه ممکن است از مجموع ۷.۰۶۷ صندوق و شعب رای گیری همراه با  ۱۶ حزب معترض  تنها ۱۸۹ شکایت  مطرح شود و  ۲۶ شعبه تعلیق و آرای آن مورد بررسی قرار گیرند؟ چطور ممکن است اگر تقلب  در سطح وسیعی که از آن بحث می‌شد، رخ داده بود تنها ۴۱ اعتراض ارائه شده باشد و هیچکدام از آنها نیز در برگه قرمز ثبت نشده باشند؟ آنچه که روی داده است یا حاکی از ضعف احزاب اپوزیسیون است که هنوز هم نه شناختی از  خود و مخالفانشان دارند و نه از نحوه فعالیتهای انتخاباتی آگاهی دارند و یا اینکه بروز تقلب و حمایت از آن به قدری وسیع و سازماندهی شده بوده و مورد حمایت قدرتهای داخلی و خارجی قرار گرفته است که در سطح مراجع رسیدگی احزاب معترض نبوده است.

کد خبر 2778275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha