مرتضی صفری، ۱۴ آذر ۱۴۰۳ در جلسه گروه کاری توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به مزیتهای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری به عنوان یک سرمایهگذاری پاک و اشتغالزایی زیاد اظهار کرد: آذربایجان غربی از ظرفیتهای خدادادی از جمله طبیعت بکر، دریا، دشت، کوه، آبشار، آب گرم و ... برخوردار بوده که این ظرفیتها برای توسعه و رونق گردشگری در استان اهمیت بالایی دارد حتی تعداد چشمههای آب گرم استان کمتر از سایر استانها نیست اما متاسفانه تاکنون برای شناسایی آنها اقدامی انجام نشده است.
به گزارش کردپرس، مرتضی صفری با اشاره به توجه ویژه به تقویت زیرساختهای گردشگری استان در چند سال گذشته افزود: برای نمونه اعتبارات ادارهکل در دو سال گذشته هفت برابر شده که همگی این اعتبارات جذب و در اجرای پروژههای گردشگری و تاریخی هزینه شده است.
او با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ با سود کم اختیار عمل بیشتری باید داشته باشیم، ادامه داد: در حال حاضر اغلب متقاضیان سرمایهگذاری در استان مایل به سرمایهگذاریهای کلان در آذربایجان غربی هستند که این تمایل نیز در سایه اقدامات موثر و خوب انجام شده در حوزه گردشگری سه سال گذشته بوده است.
صفری با بیان اینکه در حال حاضر ۵۸ پروژه گردشگری به سرمایهگذاری ۶.۵ هزار میلیارد تومانی در حال اجرا است، تصریح کرد: امسال برای اولین بار اتفاق خوبی افتاد در حوزه گردشگری آذربایجان غربی رخ داد و آن اینکه برابر اعلام وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، آذربایجان غربی بعد از استانهای مازندران، خراسان رضوی، گیلان، آذربایجان شرقی و اردبیل رتبه شش بالاترین تعداد مسافران در شهریورماه را داشته است به طوری که ظرفیت هتلها و مراکز اقامتی استان در آن زمان کاملا پر بود.
او بیان کرد: بعد از ارومیه خوی نیز از ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر برخوردار است و در سایه اقدامات انجام شده توسط شهرداری خوی در بافت تاریخی آن با ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و افتتاح یک هتل ۵ ستاره این شهر در یک سال آینده به یکی از مقاصد مهم گردشگری در استان تبدیل میشود.
صفری اظهار کرد: همچنین اقدامات مسئولان مهاباد از جمله فرمانداری و شهرداری این شهر نیز در مرمت و احیای بناهای تاریخی و تقویت زیرساختهای گردشگری قابل تقدیر بوده و همین اقدامات زمینه خوبی برای توسعه گردشگری در این شهر است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با بیان اینکه مرزی بودن یکی از ظرفیتهای استان برای توسعه گردشگری بهویژه در حوزه گردشگری سلامت است، اضافه کرد: متاسفانه در سالهای گذشته اقدامات خوبی در این حوزه انجام نشده بود و در نتیجه آن سهم دولت از گردشگری سلامت در سال گذشته به گفته دانشگاه علوم پزشکی استان تقریبا صفر بوده و تمام درآمد حاصل از آن به جیب دلالان میرفت.
او تصریح کرد: در حال حاضر با افزایش تعاملات بین ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری دارای مجوز گردشگری سلامت میتوانند صفر تا ۱۰۰ پذیرش بیمار از زمان ورود به کشور، درمان و خروج وی را بهصورت کاملا قانونی انجام دهند و در صورت تکمیل این چرخه آذربایجان غربی میتواند جزو استانهای برتر کشور در حوزه گردشگری سلامت باشد.
صفری با اشاره به اتمام طرح مطالعه زنجیره گردشگری سلامت آبی در استان گفت: در این طرح تمام ظرفیتهای استان، شرایط آبوهویی، اقلیم، میزان بارش، خاک، باد و ... مورد مطالعه گرفته است که نتایج این مطالعه در تصمیمگیریهای آینده بسیارموثر خواهد بود.
او اظهار کرد: با همکاری شرکت آب منطقهای استان نیز درصد هستیم تا طرح سرمایهگذاری در پشت سدهای آذربایجان غربی تهیه و از سرمایهگذاری در این حوزه حمایت شود.
نظر شما