به گزارش کردپرس، سزائی تملی، نماینده حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی)، در واکنش به سخنان اخیر هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه، در مجلس، با اشاره به سیاستهای دولت ترکیه در قبال شمال و شرق سوریه، گفت: «سیاستهایی که نیاز به بازنگری دارند، سیاستهای جنگ طلبنه شما در سوریه است.» گلستان کوچییگیت، دیگر نماینده دم پارتی نیز با بیان این که سیاستهای ترکیه مبتنی بر فوبیای کرد و دشمنی با کردها است و با اشاره به بمباران مناطق کردنشین گفت: «حمله به کوبانی یا حسکه تفاوتی با حمله به نصیبین یا سوروچ ندارد.»
تملی همراه با سایر نمایندگان این حزب در مقابل ورودی مطبوعات مجلس، حملات ترکیه به شمال و شرق سوریه را محکوم کردند. در این تجمع، پلاکاردهایی با شعارهایی چون «جنبش کردستان سوریه جنبش زنان است» و «کردستان سوریه تنها نیست» به چشم میخورد.
تملی با اشاره به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه اظهار داشت: «سقوط یک دیکتاتور نقطه امیدی برای مردم خاورمیانه بود، اما شرایط فعلی سوریه نه برای این کشور و نه برای منطقه امیدوارکننده نیست.»
او ادامه داد: «اشغالگری در سوریه، هم برای ترکیه و هم برای مردم منطقه، بحرانها را تشدید کرده و خطرات را افزایش داده است. سیاستهای داخلی و خارجی ترکیه جدا از یکدیگر نیستند، و سیاستهای خاورمیانهای ترکیه نقش تعیینکنندهای در توسعههای داخلی این کشور دارند.»
تملی تأکید کرد: «برای رسیدن به صلح در ترکیه، ابتدا باید به درگیریهای خاورمیانه پایان داده شود. صلح و ثبات در خاورمیانه راهحل بحرانهای داخلی ترکیه است.»
تملی در واکنش به اظهارات هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، که از «نیاز به بازنگری» در سیاستها سخن گفته بود، تصریح کرد: «آنچه واقعاً نیاز به بازنگری دارد، نگرش سیاسی شماست. حمایت ترکیه از گروههایی مانند ارتش ملی سوریه (SMO) نهتنها بحرانها و تنشهای منطقهای را کاهش نمیدهد، بلکه آنها را عمیقتر و پیچیدهتر کرده است. راهحل سوریه از طریق گفتگو و مذاکره با نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) امکانپذیر است. اگر واقعاً به دنبال امنیت و ثبات در مرزهای خود هستید، باید از سیاستهای تهاجمی دست بردارید و به جای آن، دریچهای برای صلح و همزیستی باز کنید.»
او گفت: «بیش از 13 سال است که بحران سوریه ادامه دارد و سیاستهای غلط دولت ترکیه در این مدت تنها به تشدید این بحران منجر شده است.»
تملی با اشاره به نقش گروههای مسلح تحت حمایت ترکیه در سوریه، آنها را محصول گروههای تروریستی مانند داعش و النصره دانست و سیاستهای دولت ترکیه را نوعی «بنبست فکری» توصیف کرد.
او گفت: «آینده دموکراتیک سوریه تنها از طریق نیروهای دموکراتیک سوریه و گفتوگو و مذاکره با آنها تضمین میشود.»
تملی در ادامه با تأکید بر اهمیت حل دموکراتیک مسئله کردها، از دولت ترکیه خواست درهای زندان امرالی را باز کند تا مسیر صلح در ترکیه و منطقه هموار شود. او افزود: «اگر به دنبال صلح هستید، باید به صداها و مطالبات مردم گوش دهید و به جای گسترش جنگ، راهحلهای صلحآمیز را در پیش گیرید.»
تملی همچنین از احزاب اپوزیسیون در ترکیه خواست که از محدود شدن به سیاستهای داخلی پرهیز کنند و مواضع خود را در سیاست خارجی نیز با تأکید بر حمایت از صلح و دموکراسی تنظیم کنند.
در ادامه گلستان کوچییگیت، دیگر نماینده دم پارتی نیز در سخنانی، به «باز شدن درهای جدید در سوریه» اشاره کرد و اظهار داشت که گروههای مورد حمایت قدرتهای بینالمللی، نظیر هیئت تحریر شام (HTŞ)، نقش فعالی در آینده سوریه خواهند داشت.
او افزود: «اما ترکیه به جای حمایت از روندهای دموکراتیک، نقش مخربی در سوریه ایفا کرده و باعث تشدید درد و رنج مردم این کشور شده است.»
کوچییگیت همچنین تأکید کرد که سیاستهای کنونی ترکیه مبتنی بر فوبیای کرد و دشمنی با دستاوردهای آنها است. وی افزود: «حملات به مناطق تحت کنترل کردها، نشاندهنده سیاستهایی است که نه تنها در حل مشکلات کمکی نمیکنند بلکه بحرانها را عمیقتر میکنند.»
کوچییگیت با اشاره به بمباران مناطق کردنشین گفت: «حمله به کوبانی یا حسکه تفاوتی با حمله به نصیبین یا سوروچ ندارد. این سیاستها قابل قبول نیستند.» او خطاب به دولت ترکیه گفت: «شما نمیتوانید در داخل کشور از صلح صحبت کنید و در همان حال به کردها در آن سوی مرز حمله کنید.»
در پایان، نمایندگان حزب برابری و دموکراسی خلقها تأکید کردند که برای مقابله با این سیاستها به اعتراضات خود در مجلس و میدانها ادامه خواهند داد.
نظر شما