به گزارش کرد پرس، مسئولان و تولیدکنندگان کردستانی همواره بهانه و دلایل متعددی را برای بالا بودن قیمت مرغ در کردستان عنوان می کنند که مهمترین آنها نوسانات قیمت نهاده های دامی، هزینه های بالای حمل و نقل، میانجی گری دلالان، کمبود نظارت بر بازار، کاهش تولید در برخی دوره ها و عدم تعادل عرضه و تقاضا است.
قیمت عرضه گوشت مرغ در سطح بازار در استان کردستان بالاتر از استان هایی است که خود تولید کننده هستند و یا حتی اینکه نیاز مصرف روزانه آنها از استان هایی مانند کردستان که تولیدکننده هستند، تامین می شود.
در حال حاضر با توجه به روند رو به رشدی که صنعت مرغداری در کردستان پیش گرفته، ۷۷۲ واحد به ظرفیت تولید ۱۵.۶ میلیون تن در هر دوره فعال هستند و سالانه بیش از ۵۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در این واحدها صورت می گیرد.
بر اساس آمارهای رسمی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، سالانه ۱۱۵ هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، ۴۵ درصد مازاد تولید نیز به دیگر استان های کشور صادر می شود.
تمام این اعداد و ارقالم نشان می دهد آنچه که مسئولان در رابطه با دلایل بالا بودن قیمت مرغ در کردستان عنوان می کنند، بهانه است و یا نمی توانند که آن را مدیریت کنند و یا نمی خواهند!
قیمت گوشت مرغ در استان کردستان در حال حاضر ۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان است و این در حالی است که استان کردستان به عنوان قطب تولید این محصول استراتژیک غذایی، بالاترین نرخ را در میان استان های کشور دارد.
بر اساس جدول قیمت مرغ کشتار روز حداکثر قیمت در استان های مرکزی مانند تهران ۸۷ هزار تومان، اصفهان ۸۳ هزار تومان، سمنان ۸۵ هزار تومان و قم ۸۱ هزار تومان است و در استان های همجوار نیز مانند کرمانشاه قیمت مرغ ۸۶ هزار تومان، همدان ۸۵ هزار تومان، زنجان ۸۵ هزار تومان و آذربایجان غربی ۷۸ هزار تومان است.
آنچه که از این آمار و ارقام عیان است، شبکه دلالی گسترده ای است که بازار مرغ را از تولید تا عرضه فرا گرفته و نیاز است تا دستگاه های متولی، البته در صورت صلاحدید به این موضوع ورود کنند و دستگاه های نظارتی نیز بر کنترل قیمت ها نظارت بیشتری اعمال کنند تا شاید بتوانند در روند کاهش و یا حداقل ثابت ماندن این نرخ ها مثمر ثمر عمل کنند.
نظر شما