به گزارش کردپرس، انجمن حمایت از بیماران جذامی مهاباد به عنوان نخستین انجمن حمایت از بیماران جذامی کشور در سال ۱۳۵۵ در این شهرستان تاسیس شد و پس از انجمن حمایت از بیماران تهران در سال ۱۳۶۲، انجمن مهاباد نیز به یکی از شعب این انجمن تبدیل شد.
انجمنی که با داشتن درمانگاه و داروخانه، یکی از پر درآمدترین انجمن های خیریه به شمار می رود، اما در طول ٤ دهه سال اخیر هیچگونه انتخاباتی در این انجمن صورت نگرفته است، تا اینکه در خرداد ماه ١٣٩٩ به همت فعالان مدنی در مهاباد، انجمن حمایت از بیماران جذامی این شهر، جهت تشکیل هیات مدیره جدید اقدام کرد.
طی این انتخابات که با حضور فرماندار وقت، مسئولان شهری و فعالان حوزه سلامت انجام گرفت، اعضای جدید هیات مدیره شامل؛ دکتر صبوری، فعال مدنی و عضو شورای خیرین سلامت شهرستان مهاباد، دکتر صابر موسی زاده، فعال مدنی و رییس انجمن داروسازان و عضو شورای خیرین سلامت مهاباد، رحمان بهمنش، فعال مدنی و نماینده پیشین مهاباد در مجلس، ملا جمال وطمانی روحانی و رییس کاروان حج و زیارت در مهاباد، یوسف شریفی نماینده سمن های مهاباد، گولاله نورانی، فعال مدنی وفرهنگی (به عنوان بازرس) با رای مستقیم انتخاب شدند.
همچنین ملا خالد خالدی و حاج سعید حسن زاده نیز بدون انتخابات به دلیل سابقه حضور در هیات مدیره پیشین در این جمع جای گرفتند، ولی خالد خالدی رییس انجمن این انتخابات را رد کرد و آن را غیر قانونی دانست.
ماموستا خالد خالدی، رئیس انجمن جذامیان شعبه مهاباد، خرداد ماه ٩٩ در گفت و گویی اختصاصی با کردپرس اظهار کرد: «انتخابات انجمن حمایت از جذامیان شعبه مهاباد بدون اعتبارنامه انجمن ایران فاقد اعتبارقانونی است. از این رو برگزاری انتخابات در این انجمن بدون تایید انجمن حمایت از بیماران جذامی ایران، بر خلاف اساسنامه آن است».
خالدی در خصوص نحوه مدیریت این انجمن اضافه کرد: « اعضای هیات مدیره این انجمن بر اساس اساسنامه انجمن جذامیان ایران انتخاب شده اند و در این سالها هرکدام از اعضای هیات مدیره که فوت کرده یا توانایی ادامه کار نداشته اند با معرفی انجمن و اینجانب به عنوان معتمد، فردی خیری دیگری به جای ایشان معرفی شده است.به دلیل اینکه این انجمن شعبهای از انجمن حمایت از بیماران جذامی در تهران است و در اساسنامه آن نیز انتخاب اعضای هیات مدیره بر عهده هیات مدیره تهران بوده است بنابراین در تمامی شعبه ها انتخاب هیات مدیره به صورت انتصابی صورت می گیرد و اساسا انتخابات در خصوص انتخاب هیات مدیره جدید موضوعیت ندارد و بدون اعتبارنامه انجمن ایران فاقد اعتبارقانونی است».
او ادامه داد: «در انتخابات برگزار شده با حضور فرماندار مهاباد هیچ کدام از اعضای انجمن حمایت از جذامیان مهاباد در این برنامه که به منظور انتخاب هیات مدیره جدید شعبه مهاباد برگزار شده بود، به دلیل مخالفت با این موضوع شرکت نکردند».
پس از این کش و قوس ها، به دلیل مخالفت اعضای انجمن، انتخابات اعضای جدید راه به جایی نبرد و در این چهار سال انتقادها از سوی طرفین در خصوص وضعیت موجود همچنان ادامه داشته است.
تا اینکه امسال در پی مخالفت دانشگاه علوم پزشکی استان و فرمانداری مهاباد در خصوص نحوه مدیریت و هزینه کرد درآمدهای حاصله، درمانگاه خاتم الانبیاء مهاباد که به محل درآمدی برای حمایت از جذامیان محسوب می شود، مجوز فعالیتش لغو شد و در حال حاضر این درمانگاه ١٠ ماه است که مجوز فعالیت ندارد.
اخیرا فرماندار ویژه مهاباد در دی ماه جاری و در شورای توسعه و حمایت به بررسی آخرین وضعیت انجمن جذامیان مهاباد پرداخت. حسن عباسی در این جلسه بر اتخاذ ساز و کار قانونی و شفاف برای انتخاب اعضای جدید انجمن حمایت از جذامیان و نحوه هزینه کرد درآمدهای درمانگاه خاتم الانبیا به جامعه هدف آن زیرنظر هیئت امنای جدید تأکید کرد.
در این جلسه همچنین مصوب شد؛ درمانگاه خاتم الانبیاء فعلا به صورت موقت به فعالیت خود ادامه دهد و پس از آن انجمن جدید حمایت از جذامیان تشکیل شود.
به گزارش کردپرس، روستای «بصری» یکی از روستاهای توابع مهاباد است که در دهه ۵۰، با کمک دولت مرکزی، بیماران مبتلا به جذام از سطح شهر جمعآوری شدند و به این روستا انتقال یافتند. ۵ سال پس از سکونت جذامیان در این روستا، انجمن حمایت از بیماران جذامی مهاباد نیز تشکیل شد، ولی هیات مدیره آن در طول ٤دهه اخیر بدون تغییر مانده است.
انجمن جذامیان مهاباد در ابتدا به عنوان جمعیت مبارزه با جذام شعبه مهاباد در سال ۱۳۵۵ تشکیل شد و مجموعا ۵۳ ساختمان مسکونی در روستای بصری، سرچنار و سیاقول پایین به همراه آشپزخانه، درمانگاه، مدرسه و نانوایی برای رفاه حال جذامیان این منطقه ایجادکرد، البته روستای سیاقول پایین به دلیل قرار گرفتن در بالادست رودخانه سد مهاباد در دهه ۶۰ مورد اعتراض مردم واقع شد و به دلایل بهداشتی افراد این روستا به دو روستای بصری و سر چنار منتقل شدند.
انجمن حمایت از جذامیان مهاباد نیز به عنوان شعبه انجمن حمایت از بیماران جذامی تهران از اوایل دهه ٦٠ در مهاباد به فعالیت پرداخته است.
نظر شما