به گزارش خبرنگار کرد پرس انور کریمی کانی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بانه با اشاره وجود نخاله هی ساختمانی در حریم بستر رودخانه ها اظهار داشت: به واسطه انباشت نخاله ها در حریم بستر رودخانه ها تصرفاتی در حاشیه رودخانه توسط زمین خواران صورت می گیرد که باید نخاله های ساختمانی ساماندهی شوند.
وی اضافه کرد: ریختن نخاله های ساختمانی در رودخانه به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر محیط زیست تاثیر منفی می گذارد و مواد سمی موجود در نخاله ها به تدریج در ب رودخانه ها حل می شود و به اکوسیستم رودخانه ها آسیب می رساند که باعث نابود گیاهان آبزی و از بین رفتن گونه های مختلف جانوران آبزی می شود.
کریمی کانی با بیان اینکه انسداد رودخانه ها به دلیل تجمع نخاله ها منجر به سیل و طغیان شود و خسارت جبران ناپذیری به بار می آورد، گفت: نخاله های ساختمانی در چند سال اخیردر مسیر رودخانه های بانه رسوب کرده و مسیر مقطعی را تنگ در صورت وقوع سیل باعث خسارت جبران ناپذیری به محیط می شود.
وی اضافه کرد: آلودگی آب رودخانه ها به ریختن نخاله های ساختمانی باعث کاهش کیفیت آب آشامیدنی و همچنین آلودگی خاک های مجاور رودخانه های می شود از آنجایی که آب رودخانه ها به عنوان منبع اصلی آب آشامیدنی بسیار از مناطق قرار گرفته این آبودگی خطرات جدی برای سلامت افراد ایجاد می کند.
رییس اداره امور آب شهرستان بانه با اشاره به راههای دفع قانونی نخاله های ساختمانی اظهار داشت: سایت مجاز دفع نخاله در هژده دولان است که نخاله ها به این سایت منتقل نمی شوند و بازیافت نخاله هم انجام نمی شود از نخاله به عنوان مواد اولیه ساخت ساز استفاده نمی شود و شرکت های حمل و نقل مجاز نیز برای ساماندهی وجود ندارد.
وی افزود: ساماندهی نخاله های ساختمانی باید بر اساس نوع نخاله و محدودیت های محیط زیستی و قوانین و مقررات انجام شود.
کریمی کانی خاطر نشان کرد: مشکلات پیش آمده ناشی از تخلیه نخاله ساختمانی در رودخانه بانه محدود به محیط زیست نبوده و با خاک ریزی و تسطیح آن زمینه تصرف آن برای زمین خواران فراهم شده که با قیمت کم به افراد ضعیف جامعه فروختند و ساخت و ساز صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در ۲ سال اخیر نیز برای بستر رودخانه با همکاری اداره ثبت اسناد سند تک برگ به نام دولت صادر شد که حدودا ۲۰ هکتار است.
نظر شما