به گزارش کرد پرس به نقل از روابط عمومی جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، این افراد با این اقدام خداپسندانه، نقش مهمی در توسعه و بهبود کیفیت آموزش و پرورش و فراهم کردن فرصت های برابر آموزشی برای همه دانش آموزان ایفا می کنند.
بسیاری از آنها علاوه بر مدرسه سازی در کنار مدارسشان می مانند و مدرسه یاری هم می کنند. آنان اعتقاد دارند ساخت مدرسه تنها پرداختن به ساختمان آن نیست بلکه باید شرایطی فراهم کرد که همه دانش آموزان با عدالت آموزشی تحصیل کنند.
رامین صدیقی یکی از خیرینی است که به واسطه دکتر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز ترغیب به ساخت مدرسه شد. او مدرسه ای در زادگاهش با بهترین امکانات روز بنا کرد. اگر چه در روند ساخت این مدرسه با نامهربانی هایی مواجه شد اما هرگز دلسرد نشد و همچنان پای کار خیرش محکم ایستاد.
در ادامه گفتگو با این خیر نیک اندیش را می خوانید:
در خصوص ساخت مدرسه تان توضیح دهید، چطور شد با مدرسه سازی آشنا شدید؟
صدیقی: طی مراوداتی که با دکتر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور داشتم ترغیب به ساخت مدرسه شدم. تصمیم گرفتم در زادگاهم به نام دخترم دنیا صدیقی، در متراژ ۳۲۰۰ متر مدرسه ای بنا کنم. در ساخت آن از بهترین متریال و لوازم استفاده کردم. زمین مدرسه توسط دولت تامین شد. در آن سالن آمفی تئاتر، آزمایشگاه، سالن کامپیوتر، اتاق سمعی و بصری، زمین ورزشی و بسیاری امکانات دیگر است.
این مدرسه بعد از سه سال وقفه امسال به بهره برداری رسید و موفق شدیم دانش آموز جذب کنیم. متاسفانه طی سه سال گذشته به دلایل قانونی و مشکلات و مسایلی که به وجود آمده بود نتوانستیم این مدرسه را به بهره برداری برسانیم.
گویا اغلب دانش آموزان این مدرسه از قشر ضعیف هستند، در این خصوص توضیح می دهید؟
صدیقی: نکته مهم درباره این مدرسه این است که ۸۰ درصد دانش آموزان این مدرسه از خانواده های بی بضاعت هستند که از اطراف شهر مهاباد با سرویس به مدرسه منتقل و سپس به خانه های شان بازگردانده می شوند. این مدرسه دخترانه در بهترین نقطه مهاباد قرار دارد و سرویس رفت و آمد آنها رایگان است.
تلاش من این است که بهترین خدمات را به دانش آموزان بی بضاعت بدهم به همین دلیل برای دانش آموزان وعده غذایی سرو می شود و برنامه ریزی کردم که به آنها پوشاک و کیف و کفش و لوازم التحریر بدهیم.
این مدرسه مجهز به پنل خورشیدی است که درآمدزایی دارد و آب آن نیز از طریق جمع آوری آب باران تامین می شود. در اینجا یک مخزن ۳۸ هزار لیتری برای جمع آوری آب باران تهیه شده است.
در ساخت مدرسه با موانع متعددی روبرو شدید، لطفا در این خصوص توضیح می دهید؟
صدیقی: اینکه چرا در این سه سال به بهره برداری نرسید تصور می کنم به دلیل کیفیت خوب ساختمان مدرسه تلاش داشتند تا کاربری آن را عوض کنند و همین مخالفت ها مانع بهره برداری می شد.
من سعی کردم از هر نقطه این مدرسه استفاده بهینه کنم. منتهی تا امروز هیچ مجوزی نداده اند. هزینه نگهداری این مدرسه زیاد است و ما اگر بخواهیم به این بچه ها تغذیه و سرویس رایگان بدهیم و به خانواده های آنها کمک کنیم باید هزینه زیادی کنیم.
از ابتدا بر این باور بودم تا از امکانات این مدرسه درآمدزایی کنم و بخشی از هزینه های این بچه ها را تامین کنم. همانند پنل خورشیدی، سالن آمفی تئاتر، سالن ورزشی، آموزشگاه کامپیوتر و زبان که با توجه به یک شیفت بودن مدرسه در ساعت بعد از ظهر امکان برگزاری آن وجود دارد. اما متاسفانه وقتی خیر مدرسه ساز جلو می آید ابتدا او را تشویق می کنند اما در میانه راه با موانع زیاد او را رها می کنند.
من ۲ سال با اداره دارایی با مشکل مواجه شدم و آنها هزینه کردهای مرا قبول ندارند درحالی که مدرسه ای که ساختم موجود است.
آیا با وجود موانع موجود بازهم مدرسه می سازید؟
صدیقی: بر اساس تفاهم نامه با آموزش و پرورش آنها باید به مدارس تازه ساخته شده معلم و معاون و نیرو بدهند. اما در سه سال گذشته فقط ۵ نفر نیرو به ما دادند و حتی اجازه داده نمی شود که من خودم از کسانی که سابقه فعالیت در آموزش و پرورش دارند استفاده نمایم. حراست و گزینش آنها را تایید نمی کند.
من هیچ گلایه ای از سازمان نوسازی مدارس ندارم و دغدغه من در آموزش و پرورش است. تصمیم داشتم در یکی دیگر از شهرهای مهاباد مدرسه ای در متراژ ۱۰ هزار متر مربع بسازم اما با این همه مانع مایوس و منصرف شدم.
چه مبلغ اعتباری بابت ساخت مدرسه دنیا هزینه شد؟
صدیقی: حدودا ۱۲ میلیارد تومان هزینه ساخت این مدرسه در طی سال های ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹ شده است و برآورد کارشناسان نشان می دهد که در حال حاضر ارزش ساختمان مدرسه بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان است.
خانه من مقابل همین مدرسه است و هیچ هزینه ای از دانش آموزان بی بضاعت نگرفته ام و با آن ۲۰ درصد بقیه دانش آموزان که خانواده های آنها وضعیت مالی مناسبی دارند صحبت کردیم که هزینه سرویس را پرداخت کنند. حتی اجازه ندادم که خودشان برای فرزندانشان لوازم التحریر، پوشاک، کیف و کفش بخرند و گفتم پول این لوازم را به ما بدهند تا ما برای همه به یک شکل و به یک اندازه این لوازم را تهیه و در اختیارشان قرا بدهیم تا هیچ تفاوتی بین دانش آموزان نباشد.
من اهل مهاباد هستم و این مدرسه را با عشق و علاقه و با بهترین لوازم ساختم و تا ۲۰ سال آینده این مدرسه هیچ هزینه ای نخواهد داشت و اگر عاشق این کار نبودم به دلیل مشکالت زیاد آن را رها می کردم. نزدیک به ۲۸ سال است که هر سال بسته های معیشتی تهیه و میان خانواده های نیازمند توزیع می کنم به طوریکه، تعداد این بسته ها در دوران کرونا به ۳ هزار بسته معیشتی رسید و امسال می خواهم هزینه این بسته های معیشتی را خرج مدرسه و دانش آموزان آن کنم.
نظر شما