سفین دزه‌ای: دیدگاه و نگرش مسعود بارزانی همواره مورد توجه و احترام رهبران بوده است

سرویس عراق و اقلیم کردستان- سفین دزه‌ای، مسئول ارتباطات خارجی اقلیم کردستان با بیان اینکه دیدگاه و نگرش مسعود بارزانی همواره مورد توجه، دقت و احترام رهبران منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است، گفت: «سفرا که نماینده کشورهای خود هستند، در بسیاری از مسائل مرتبط با منطقه، به‌دنبال آن هستند که از نزدیک دیدگاه و نگرش مسعود بارزانی را جویا شوند».

به گزارش کردپرس، سفین دزه‌ای در گفت‌وگو با کردستان۲۴ اعلام کرد که ۴۲ کشور در سطح سفیر و کاردار سفارتخانه‌ها، به همراه ۲۵ نمایندگی دیپلماتیک در اقلیم کردستان و همچنین سازمان‌های مختلف، در جشن نوروز امسال در اکری حضور داشتند. وی افزود: «حضور مسعود بارزانی بر ارزش و شکوه این جشن افزوده است».

او همچنین بیان داشت که تعدادی از سفرای کشورهای امارات، قطر و اردن برای نخستین بار به اقلیم کردستان آمده بودند و از مشارکت در جشن نوروز ابراز خرسندی کردند.

مسئول ارتباطات خارجی اقلیم کردستان تأکید کرد که برگزاری آزادانه این جشن در اقلیم کردستان دارای پیام مهمی است. او در مقایسه‌ای اشاره کرد: «در گذشته، جشن نوروز در شهرهای کردنشین ترکیه مانند دیاربکر و جزیر و دیگر مناطق، همواره با تهدید، قتل، بازداشت و سرکوب شهروندان همراه بود. در آن زمان، من نماینده حزب دمکرات کردستان در ترکیه بودم، اما در سال ۲۰۰۰ توانستیم جشن نوروز را به‌طور رسمی در یکی از هتل‌های ترکیه برگزار کنیم».

در خصوص پیام بارزانی به مناسبت نوروز دیاربکر، سفین دزه‌ای بیان کرد: «این پیام، پیامی برای اتحاد مردم کردستان بود. جشن و گردهمایی گروه‌های سیاسی و اجتماعی در دیاربکر نشان‌دهنده این حقیقت بود که اگر شرایط ایجاب کند، کردها می‌توانند متحد شوند و این مسئله غیرممکن نیست.» او تأکید کرد که «پیام بارزانی روشن بود، منطقه امروز در شرایط حساسی قرار دارد و این فرصتی مهم برای کردهاست که متحد شوند و با روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌وگو، از حقوق خود دفاع کنند».

سفین دزه‌ایی به موضوع روز لباس ملی و پرچم نیز اشاره کرد و گفت: «وزارت آموزش و پرورش، روز دهم مارس را به عنوان "روز لباس ملی" برای همه اقشار تعیین کرده است و در سال ۲۰۱۲ نیز این روز به عنوان روز لباس ملی در سراسر اقلیم کردستان به رسمیت شناخته شد».

وی همچنین یادآور شد که در ۱۷ دسامبر، پارلمان اقلیم کردستان "روز پرچم" را تعیین کرده و مقرر شده است که در تمام مدارس و مراکز آموزشی، مراسم شایسته‌ای به این مناسبت برگزار شود. علاوه بر این، «پرچم کردستان بر فراز کوه سفین همچون تاجی بر قله کوه برافراشته شده است».

در خصوص نقش بارزانی در اتحاد کردها و حفاظت از کردها، سفین دزه‌ای تأکید کرد که دیدگاه و نگرش بارزانی همواره مورد توجه و احترام رهبران منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است. او افزود: «سفرا که نماینده کشورهای خود هستند، در بسیاری از مسائل مرتبط با منطقه، به‌دنبال آن هستند که از نزدیک دیدگاه و نگرش مسعود بارزانی را جویا شوند».

او خاطرنشان کرد که بارزانی شخصیتی باتجربه و عمل‌گراست و دیدگاه‌های او اغلب به واقعیت نزدیک است. وی همچنین گفت: «پیام بارزانی به مناسبت نوروز دیاربکر، پیامی برای اتحاد کردها بود و در عین حال حمایت بین‌المللی از این پیام، با هدف حل مسائل کردها از طریق گفت‌وگو و صلح‌آمیز صورت گرفت».

سفین دزه‌ای در پایان تأکید کرد که شخصیت و جایگاه مسعود بارزانی بر همگان آشکار است و او می‌تواند در پیشبرد فرآیندهای دیپلماتیک تأثیرگذار باشد. وی افزود: «پیام بارزانی تأثیر قابل‌توجهی در نزدیکی کردها به یکدیگر دارد».

کد خبر 2782628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha