سعدالله عزیزی در گفت وگو با خبرنگار کردپرس با اشاره به زیرساخت های حوزه گردشگری در شهرستان بانه گفت: زیرساخت های حوزه گردشگری بانه در ۲ بخش دولتی و خصوصی تعریف شده که در بخش خصوصی ۱۵ واحد اقامتی با ظرفیت یک ۲۵۰ تخت وجود دارد که در پیک سفر در صورت لزوم تعداد تخت های اسکان مراکز رسمی افزایش می یابد.
وی با اشاره به افزایش یازده درصدی مسافران به استان کردستان در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: تعدادی زیادی از مسافرین که وارد استان کردستان شدند مقصد اصلی سفر آنها شهرستان بانه بود که با توجه به ظرفیت پذیرش و افزایش حجم مسافر در هر شب ۱۵۰۰ نفر در مراکز رسمی پذیرش می شوند.
عزیزی اضافه کرد: در چند روز گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در اقامتگاه های رسمی مانند هتل، هتل آپارتمان، خانه مسافرهای دارای مجوز، اقامتگاه های بومگردی و سنتی اقامت کردند و مابقی هم در اقامتگاه های غیر رسمی مانند سالن های ورزشی، مدارس، مهمان سرای ادارات و برخی در کمپ های شهرداری اسکان داده شدند که بیشتر اقامت مسافرین در اقامتگاه های غیر رسمی است.
وی افزود: ستاد خدمات سفر شهرستان به ۱۰ کمیته برای ستاد تسهیلات سفر شهرستان تقسیم شدند و از ابتدای سال فعالیت خود را آغاز می کنند و با حکم فرماندار شهرستان به عنوان رییس و یا عضو کمیته انتخاب می شوند و فعالیت خود را طبق دستور عمل های تعریف شده انجام می دهند و تا پایان سال ریاست کمیته تغییر نمی کند.
سرپرست اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان بانه با اشاره به جانمایی پست امدادی و راهنما در ورودی شهر گفت: این پست برای راهنمایی مسافرین جانمایی شده و اطلاعات مورد نیاز را به مسافرین ارائه می دهند و نقشه های شهر را نیز در بین مسافرین توزیع می کنند.
عزیزی با اشاره به اینکه ۱۰ مدرسه و ۳ سالن ورزشی به اسکان مسافرین و محوطه ۲ مدرسه، محوطه جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن نیز به پارکینگ خودروهای مسافرین اختصاص یافته گفت: در ایام پیک سفر با توجه به اینکه حجم مسافرین بسیار بالا است از ظرفیت مدارس و سالن های ورزشی استفاده شده با توجه به تجربه سالهای قبل مشکلاتی که در این مکان های اقامتی وجود داشته رفع شده است.
وی خاطرنشان کرد: سه نمایشگاه تخصصی صنایع دستی قلمزنی، صنایع دستی بومی و محلی و نمایشگاه غذاهای بومی محلی نیز برای جذب مسافرین برپا شده که تا پایان تعطیلات نوروزی این نمایشگاه ها فعالیت می کنند.
سرپرست اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان بانه گفت: امسال اداره میراث فرهنگی و گردشگری ۱۰ هزار نقشه راهنما را چاپ کرده و این نقشه ها از طریق پست راهنمای مسافرین مسافرین ، مراکز اقامتی و پلیس راهنمایی و رانندگی به مسافرین ارائه می شود و هر سال این نقشه راهنما به روز رسانی می شود.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای افزایش مسافرین و پایداری صنعت گردشگری در بانه تحقق بحث کاپوتاژ خودرو در پایانه مرزی سیرانبند بانه است که بسیار ضروری است.
نظر شما