مرکز خدمات سرمایه‌گذاری و ضرورت آسیب شناسی پیش از بازگشایی / صادق ناصری

سرویس کرمانشاه _ صادق ناصری کارشناس حوزه اقتصادی به بهانه جدی شدن موضوع بازگشایی دوباره مرکز خدمات سرمایه‌گذاری کرمانشاه، در مطلبی به بررسی و آسیب شناسی عملکرد این مجموعه در گذشته و راهکارهای اثرگذاری بیشتر در فضای توسعه‌ای استان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

خبرگزاری کردپرس _ این روزها زمزمه‌های راه‌اندازی دوباره مرکز خدمات سرمایه گذاری بیش از هر زمان دیگری به گوش می رسد ولی پیش از انجام اینکار باید بررسی شود که آیا این مرکز در سال‌های فعالیت خویش، در انجام وظایف محوله موفق بود؟ و انتظارات استاندار کرمانشاه از مرکز خدمات سرمایه گذاری چیست؟

در اوایل دهه ۹۰ مرکز جذب سرمایه گذاری کرمانشاه زیر نظر مدیرکل اقتصاد و دارائی در یک مکان نسبتا مناسب در همجواری ساختمان صدا و سیمای کرمانشاه راه‌اندازی شد و این مرکز اطلاعات نسبتا خوبی از فرصت‌های سرمایه گذاری در استان را با ذکر پارامترهای کلی موردنیاز پروژه‌ها، گردآوری و در قالب یک کتاب به سرمایه گذاران در همایش های مختلف عرضه کرد. 

این مرکز در بازه های زمانی مختلف موضوع پیگیری مکان مناسب برای اجرای پروژه‌ها و کسب برخی مجوزهای مورد نیاز برای سرمایه گذاری را تا حد ممکن پیگیری کرد و روند رو به رشدی داشت.

همچنین این مرکز هزینه‌های تدوین یک بانک اطلاعاتی از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان مطرح در استان و همچنین کرمانشاهی های داخل و خارج از کشور را هم پیش بینی کرد.

طی آن سال ها بارها با عناوین مختلف برای جذب سرمایه گذار در استان و استخراج پروژهای اولویت دار، مطالعات متعددی انجام شد و در برخی موارد زیرساخت های لازم و بودجه مناسب برای پروژهای گوناگون فراهم شد ولی متاسفانه این تلاش ها به سرانجام نرسید و بسیاری از آن پروژها نیمه تمام ماندند و یا هرگز شروع نشدند.

در شرایط فعلی کمترین انتظار از مدیران اقتصادی استان این است که یک آسیب شناسی مناسب پیرامون عملکرد مرکز خدمات سرمایه گذاری در حوزه‌های مطرح شده داشته باشند زیرا این موضوع می تواند نقشه راهی برای برنامه های مدیران و ترسیم چشم انداز آینده این مرکز باشد.

در شرایط فعلی راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری با توجه به ناکارآمدی های این مجموعه در گذشته، نمی تواند برای توسعه استان چندان راهگشا باشد.

مدیر ارشد استان لازم است آگاهی داشته باشند که در حوزه‌های نظری و مطالعاتی کارهای فراوانی پیرامون مقوله سرمایه‌گذاری در این استان انجام گرفته است.   استان کرمانشاه در این مقطع زمانی سخت نیازمند برگزاری رویدادها و نشست‌هایی با حضور کارآفرینان و سرمایه‌گذاران و تسهیل در رفت و آمد آن‌ها و معرفی مناسب و مداوم ظرفیت ها و فرصت‌های حوزه های مختلف برای جذب سرمایه گذار است.

و سخن آخر اینکه راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری با شکل و محتوایی که قبلا تعریف شده بود، مشکلی را از روند بیمار سرمایه گذاری در استان حل نخواهد کرد و برای موفقیت در این زمینه نیازمند بررسی کارنامه کاری این مجموعه در سال های گذشته و چاره اندیشی برای رفع مشکلات و موانع هستیم.

کد خبر 2783165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha