روایت و انتظارات خانواده دانش آموزان تنبیه شده کرجو

سرویس کردستان- ابعاد تنبیه بندی ۱۳ دانش آموز توسط معلم در مدرسه ابتدایی «راشدین» روستای کرجو از توابع شهرستان سنندج تا جایی پیش رفت که منجر به ورود دستگاه قضایی و تأکید بر برخورد با مقصران این اتفاق شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، روز یکشنبه ۲۴ فروردین است. زنگ آخر کلاس درس در دبستان ابتدایی پسرانه روستای کرجو از توابع شهرستان سنندج. ۱۳ دانش آموز کلاس پنجمی که خوشحال و خندان منتظر پایان کلاس و رفتن به خانه هستند. همه مشغول درس و بحث سر کلاس اند که ناگهان معلم چوب به دست و عصبانی وارد می شود و بدون هیچ حرفی درِ کلاس را قفل می کند. قفل کردن درِ کلاس همان و شروع به کتک زدن دانش آموزان همان؛ صدای گریه و فریاد بچه ها تمام مدرسه را پر می کند. هرکدام از دانش آموزان قسم می خورند که کار ما نیست و ما بی خبریم! اما معلم بی توجه به گریه ها و ناله های آنان به زدن بچه ها ادامه می دهد و فقط می گوید «شارژرم را چیکار کرده اید!؟». 

چند روز پیش این معلم شارژر گوشی خود را گم می کند و به بچه های کلاس خود مشکوک می شود. بچه هایی که در حینی که کتک می خوردند مدام می گفتند «ما شارژر شما را می خواهیم چه کنیم!؟ به خدا پیش ما نیست».

این معلم چشم و گوش بسته، به زدن ۱۳ دانش آموز ادامه می دهد تا اینکه مدیر مدرسه و دیگر پرسنل آنجا درِ کلاس را شکسته و مانع ادامه جنایت معلم می شوند. معلمی که با شدیدترین وجه ممکن بدن نحیف ۱۳ دانش آموز را کبود و زخمی کرده است به طوری که جای این زخم ها و کبودی ها ماه ها روی بدن بچه ها خواهد ماند. بچه هایی که جدای از آسیب جسمی و فیزیکی، از نظر روحی و روانی هم در وضعیت خوبی نیستند.  

 معلم باید تاوان کارش را بدهد

پسرش یکی از همین ۱۳ دانش آموز آسیب دیده است و از آسیبی که از نظر روحی و روانی به فرزندش وارد شده بسیار نگران هست. «کیوان فاتحی» که عضو انجمن اولیای مدرسه هم هست خواستار مجازات معلم خاصی است.  

او در گفت و گو با خبرنگار کردپرس به روز حادثه پرداخت. «وقتی پسرم از مدرسه برگشت حال خوبی نداشت و گریه می کرد. وقتی جریان را به ما گفت و بدنش را نشانمان داد بلافاصله به مدرسه رفتیم و پیگیر شکایت شدیم». 

«فاتحی» با بیان اینکه پشت بیشتر بچه ها زخمی و کبود شده و ورم کرده، از تهدید مدیر مدرسه خبر داد. «مدیر مدرسه همه بچه ها را تهدید کرده که اگر به خانواده چیزی بگویند برای آنان وقتی به سن قانونی برسند پرنده قضایی تشکیل می دهند و دچار مشکل می شوند. ما می خواهیم بدانیم چرا مدیر مدرسه چنین تهدیدی کرده!؟ مگر بچه های ما که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند مقصرند!؟». 

او هم شنیده که معلم خاطی اخراج شده اما می گوید «نمی دانیم چقدر این گفته صحت دارد. امیدواریم واقعاً اخراج شده باشد و تاوان کارش را پس بدهد». 

«کیوان فاتحی» خواستار حمایت قانون و مجریان قانون است. «این نمونه بارز کودک آزاری است و ما والدین بچه ها می خواهیم به این مسئله رسیدگی و قانون اجرا شود و از بچه های ما حمایت کنند. جواب روحیه زخمی این دانش آموزان را چه کسی قرار است بدهد!؟ چرا یک معلم باید برای یک توهم اشتباه دست به چنین کاری بزند!؟». 

به گفته این عضو انجمن اولیای مدرسه «معلم خاطی ۴ ماهی می شد که به این مدرسه آمده بود و ۲۴ سال هم داشت». 

دستگاه قضایی ورود کرد

در همین زمینه رئیس کل دادگستری استان کردستان از ورود دستگاه قضایی به این موضوع خبر داد. به گفته «حجت الاسلام سیدحسین حسینی» در راستای تنبیه بدنی ۱۳ دانش آموزان ابتدایی مدرسه دبستان «راشدین» روستای کرجو دستورات قضایی لازم صادر شد تا برخورد لازم صورت گیرد.

او به پیگیری این مسئله اشاره کرد و یادآور شد: دستورات قضایی لازم به دادستان مرکز استان صادر شده تا موضوع پیگیری و برخورد لازم صورت پذیرد.

معلم خاطی اخراج خواهد شد

مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج هم در این زمینه به خبرنگار کردپرس گفت: این موضوع با شکایت والدین چند تن از دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت که پس از آن با حضور در مدرسه و صحبت با دانش آموزان و اطمینان از اتفاق رخ داده، معلم خاطی به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش کردستان معرفی شد.  

«صلاح مفیدی» با بیان اینکه این معلم نخستین سال حضورش در مجموعه آموزش و پرورش بوده، عنوان کرد: با توجه به اینکه عمل انجام شده کاملا ًخلاف قوانین آموزشی است، بدون شک در اسرع وقت برخورد قاطع با معلم خاطی صورت گرفته و اخراج می شود.

مطابق سخنان او در حال حاضر حال عمومی دانش آموزان مطلوب بوده و به جز ۲ یا ۳ تن از دانش آموزان که شدت تنبیه و جراحات آنان بیشتر از دیگر دانش آموزان هست، مابقی دانش آموزان مشکل خاصی ندارند.

به گفته «مفیدی» در روزهای آینده حکم معلم خاطی از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات اداری اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان صادر و از طریق رسانه های استان اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد.

ضرورت دلجویی از دانش آموزان

«معرفی معلم خاطی به تخلفات اداری و دلجوی از دانش آموزان» واکنشی بود که فرماندار سنندج نسبت به این اتفاق از خود نشان داد. به گفته «غریب سجادی» این موضوع برای بررسی بیشتر در صورت لزوم به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.  

او با تأکید بر حفظ کرامت دانش آموزان، تصریح کرد: با هماهنگی آموزش وپرورش، مجموعه ای از اقدامات پیشگیرانه از جمله افزایش نظارت بر عملکرد معلمان، آموزش مهارت های کنترل خشم و ایجاد سازوکارهای گزارش گیری محرمانه از تخلفات در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار شهرستان سنندج همچنین ضرورت دلجویی و عذرخواهی از دانش آموزان آسیب دیده و خانواده های آنان توسط مسئولان شهرستان و آموزش و پرورش را یادآور شد و افزود: امنیت روانی دانش آموزان برای ما اولویت دارد و با جدیت از حقوق آنان صیانت خواهیم کرد.

نحوه استخدام معلمان رصد شود

توجه به استخدام و به کارگیری معلمان در آموزش و پرورش یکی از ضرورت هایی است که سال هاست مورد بحث کارشناسان حوزه آموزشی و روانشناسان تربیتی قرار گرفته؛ مقوله ای که باید در تغییر شاخص های استخدام معلمان لحاظ شود.  

در همین زمینه نیاز است نمایندگان مجلس با تدوین قانون نسبت به رویکردهای استخدامی در این نهاد آموزشی اقدام اساسی داشته و مانع تکرار چنین فجایعی در مدارس شوند.

به گفته «مجید زارعی» به عنوان روانشناس اجتماعی تنبیه بدنی دانش‌آموزان در کرجو، یک سیلی سفت و محکم بر صورت نظام آموزشی ماست. این اتفاق فراتر از یک اشتباه فردی بوده که نشان‌دهنده‌ ضعف سیستم آموزشی در پاسخگویی به نیازهای دانش‌آموزان است.

او تأکید کرد که مسئولان آموزش و پرورش باید پاسخگوی این بی‌عدالتی و نقض حقوق کودکان در کرجو باشند. حقوق کودکان باید در مدارس به طور کامل رعایت شود. بنابراین از دستگاه قضایی انتظار رسیدگی فوری به این پرونده را داریم.

«زارعی» همچنین تصریح کرد: واقعیت تلخ و ناخوشایند این است که باید بدانیم نبود وجود فیلترهای مؤثر در گزینش و استخدام معلمان، به ویژه در سال‌های اخیر، مشکلات زیادی را به وجود آورده است. کمبود معلم در برخی مناطق و رشته‌ها، وزارت آموزش و پرورش را تحت فشار قرار می‌دهد تا با هر قیمتی نیرو جذب کند. این امر، منجر به کاهش سخت‌گیری در گزینش و استخدام اشخاص کم‌صلاحیت می‌شود.

از نظر او استفاده از روش‌های استخدام غیرمتعارف مانند خرید خدمات آموزشی و یا جذب نیروهای حق‌التدریس، فرصت ارزیابی دقیق صلاحیت‌های اشخاص را از بین می‌برد و این دقیقا درحالی است که؛ استخدام نیرو با هر قیمتی و بدون توجه کافی به صلاحیت‌های علمی، اخلاقی و روان شناختی، می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای دانش‌آموزان و آینده‌ نظام آموزشی داشته باشد.

ابعاد روانشناختی این اتفاق بررسی شود

همان طور که پدر یکی از دانش آموزان آسیب دیده گفت؛ این دانش آموزان جدای از آسیب فیزیکی و جسمی، از نظر روحی و روانی هم دچار مشکل شده اند. مشکلی که از نظر «مجید زارعی» به عنوان روانشناس اجتماعی باید بررسی و پیگیری شود.  

او در گفت و گو با خبرنگار کردپرس، بیان کرد: «تنبیه بدنی در مدارس، پدیده‌ای است که متأسفانه هنوز در جامعه ما وجود دارد. این عمل، نه تنها نقض حقوق اساسی کودکان و نوجوانان است، بلکه از منظر روان شناختی هم پیامدهای مخربی بر سلامت روان و رشد عاطفی و اجتماعی دانش‌آموزان بر جای می‌گذارد». 

آن طور که «زارعی» می گوید «حادثه تلخ روستای کرجو، بار دیگر زنگ هشداری را به صدا درآورد و ضرورت بررسی ابعاد روانشناختی این مسئله و تلاش برای ریشه‌کن کردن آن را بیش از پیش آشکار ساخت. فاش بدانیم، جراحات جسمی دانش آموزان کرجو بهبود می یابند، اما زخم‌ها و تروماهای عمیق روانی ناشی از تنبیه، سال‌های سال با آنان باقی خواهد ماند»./

کد خبر 2783218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha