به گزارش خبرنگار کردپرس، سه سال از شورای دوره پنجم قروه می گذرد. سه سالی که نه تنها با نتیجه مثبت همراه نبود بلکه هرچه به سمت روزهای پایانی این دوره از شورا پیش می رود بدتر و بدتر می شود. از ادامه لجبازی اعضا با یکدیگر گرفته تا تنش بر سر منافع و در نهایت کار مردم را در بایگانی گذاشتن.. همه و همه باعث شده تا نمره عملکرد شورای پنجم براساس آنچه در این سه سال به خصوص این یک سال اخیر گذشت، منفی اعلام گردد.
بارها و بارها به شورا تأکید شد که دود این لجبازی ها به چشم مردم می رود. اما گوش شنوایی نبود و هربار این تنش و درگیری در شورا تکرار شده است. تکراری که این بار باعث اعتراض شدید مردم از یک طرف و اعتراض به تعارض منافع توسط رئیس شورا از طرف دیگر شد.
جنجال بر سر مکان شورا!
روز دوشنبه 15 دی نشست شورای شهر برگزار می شود. نشستی که گرچه به گفته رئیس شورا باید به صورت دیوار شیشه ای و شفاف و با حضور خبرنگاران باشد اما گویا از نظر «حوریا کلوندی» شفافیت یعنی آنچه خود او قبول دارد و حضور خبرنگار هم تنها شامل کسانی می شود که بیشتر نقش سخن گو را دارند تا خبرنگار!
با این وجود نشستی که از ساعت 16 عصر باید آغاز می شد باز هم مثل همیشه با تأخیر و بی احترامی به وقت مردم برگزار گردید. اما این برگزاری دوام چندانی نداشت چرا که بازهم با تنش و درگیری میان اعضا به تعطیلی کشانیده شد.
این بار تنش ها در شورای شهر 6 به یک بود. یعنی 6 عضو شورا با رئیس شورا دچار مخالفت شدند. مخالفتی که باز می گشت به محل برگزاری نشست؛ محلی که «حوریا کلوندی» به عنوان رئیس به دلیل شکستگی پا در طبقه همکف در نظر گرفته بود و آن طور که می گوید این محل با هماهنگی شهردار و براساس قانون تعیین شده و اعضای شورا موظف هستند محل در نظر گرفته شده را بپذیرند. اما دیگر اعضای شورا نظر دیگری دارند.
به گفته آنان ساعت 16 جلسه رسمی شورا بود نه دیدار مردمی. برای همین با درخواست رئیس شورا جلسه در یکی از اتاق های پایین تشکیل شد. هرچند به دلیل کوچک بودن اتاق همه اعضا به «حوریا کلوندی» معترض می شوند اما در هر صورت مدتی در همان اتاق، جلسه را پیش می برند.
مطابق اظهارات 6 عضو شورا «مردم معمولاً وقتی می دانند اعضا در شورا حضور دارند خب برای پیگیری کار خود مراجعه می کنند و در این میان شورا نمی تواند به بهانه رسمی بودن جلسه ارباب رجوع را بی پاسخ بگذارد».
آن طور که «پرستو شکری» به نمایندگی 5 عضو دیگر می گوید این است که «البته به دستور خانم کلوندی در بسته بود و به درخواست «مهدی ملکی» در شورا را باز کردند چرا که درست نبود مردم در این سرما بیرون منتظر بمانند.»
آمدن مردم داخل شورا باعث شد تا اعضا بگویند چون اتاق کوچک است و نمی شود اینجا کار مردم را رسیدگی کرد به سالن اصلی شورا بروند و حتی برای رسیدگی به کار ارباب رجوع از شهردار و دو نفر دیگر از پرسنل شهرداری دعوت می کنند که به شورا بیایند. در این میان آمدن شهردار هم خود مشکل می شود به طوری که میان اختلافات داخلی شورا سرگردان می ماند که چه کند!
«شکری» و دیگر اعضا تأکید کردند که «به خانم کلوندی گفتیم ما بالا می رویم و کار مردم را انجام می هیم و برای مصوبات پایین می آییم و دقیقاً همین کار انجام شد و بعد از رسیدگی به درخواست های شهروندان به پایین رفتیم اما در کمال تعجب دیدیم که رئیس شورا در حال ترک جلسه و رفتن است و علیرغم اینکه ما پایین آمدیم اما او حاضر نشد بماند و مصوبات را بررسی کنیم! حتی مصوبات را هم ارائه ندادند که انجام دهیم.»
این 6 عضو شورا به مصدومیت «حوریا کلوندی» هم اشاره کردند. «اولاً طبق قانون وقتی رئیس شورا شرایط حضور در جلسه را ندارد می تواند مدیریت را به نایب رئیس بسپارد و دیگر نیازی به این همه دردسر نیست و دوماً تمامی نشست های شورا برای رسیدگی به کارهای مردم است و چرا باید در شورا به روی مردمی که به ما رأی داده اند بسته باشد؟! آن هم فقط به خاطر اینکه رئیس دچار مصدومیت شده و مکان تشکیل جلسه تغییر کرده؟!»
همه این گفته ها را مردمی که آنجا منتظر مانده بودند تأیید کرده و گفتند که «حوریا کلوندی» علیرغم اینکه دیگر اعضای شورا اعلام کرده اند برای مصوبات پایین می آیند، حاضر نشد بماند و با این توجیه که «مگر من علاف ام که 4 ساعت منتظر بمانم» به همراه همسرش در حیاط شورا داخل ماشین می نشیند! این در حالی است که به جای منتظر ماندن در حیاط می توانست بیاید و کار مردم را انجام دهد.
همین داخل ماشین نشستن در حیاط شورا از نظر «یحیی رستمی» به عنوان نایب رئیس، نشان دهنده این است که «حوریا کلوندی» حتی قصد ندارد روند کار به نایب رئیس برسد چرا که طبق قانون تا زمانی که رئیس شورا در فضای شورا حضور دارد، نایب رئیس اجازه مدیریت جلسات را نخواهد داشت.
همچنین پنهان کردن مصوبات و ارائه ندادن آن ها هم خود دلیل دیگری است که نشان می دهد رئیس شورا به نوعی این گردش چرخ لجبازی را تندتر کرده است!
حتی تعدادی از شهروندان که آنجا بودند صراحتاً بیان کردند که «خانم کلوندی حتی حاضر نشد مصوبات را بدهد تا رسیدگی شود و کار ما عقب نیفتد! این در حالی است که واقعاً بعضی از کارها وابسته به زمان بوده و نباید از آن غافل شد.»
رئیس شورا: مخالفت اعضا عمدی است
توضیحات 6 عضو شورا در حالی است که «حوریا کلوندی» آن ها را رد و معتقد است اعضای شورا به عمد پایین نیامدند و تنها قصدشان مخالفت است. «قانون می گوید جلسات شورا وقتی وجاهت قانونی دارد که در محل شورا باشد و محل شورا جایی است که شهردار در اختیار شورا بگذارد. من هفته پیش به شهردار نامه زدم و درخواست کردم که یکی از اتاق های طبقه همکف ساحتمان شورا را در اختیار شورا بگذارد و شهردار هم این کار را کرد.»
او سپس در حالی از تأخیر حضور اعضا در جلسه انتقاد می کند که گویا فراموش کرده خودش هم قبل از ریاست دقیقاً همین تأخیر در حضور به موقع را داشت و در واقع همیشه آخرین نفری بود که می آمد!
با این وصف مطابق اظهارات «کلوندی» بعد از نیم ساعت تأخیر جلسه آغاز می شود. «در همان ابتدای جلسه تعدادی ارباب رجوع آمدند که کار آنان را انجام دادیم و در این بین قرار نبود در زمان جلسات رسمی مردم بیایند، اما دیدم همین طور مردم می آیند و فهمیدم که اعضای شورا به عمد گفته اند بیایند تنها به قصد خودشیرینی و بزرگ کردن خودشان.»
آن طور که او می گوید همین حضور مردم بهانه ای می شود تا دیگر اعضا کوچک بودن اتاق را مطرح کرده و تصمیم بگیرند به سالن شورا در بالا بروند. «حتی با این وجود برای اینکه اعضا بهانه ای نداشته باشند سالن پایین را آماده و گفتم خب بیایید همین پایین در سالن ورودی جلسه را برگزار کنیم اما باز هم حاضر نشدند پایین بیایند و هرچه منتظر ماندم نیامدند و بعد از 4 ساعت و نیم انتظار جلسه را تعطیل کردم.»
«کلوندی» از یک طرف مدعی است طبق قانون وقتی شهردار مکانی را در اختیار شورا قرار می دهد آن مکان وجاهت قانونی دارد و مصوباتی که آنجا تصویب شود رسمی است و از طرف دیگر با اقدامی که خود داشته این گفته اش را نقض می کند چرا که شهردار یک اتاق در طبقه پایین را به شورا اختصاص داده است نه سالن ورودی را؛ این در حالی است که «کلوندی» از انتقال جلسه به سالن ورودی گفت، حال اگر وجاهت قانونی جلسه در مکان تعیین شده شهردار است پس تشکیل جلسه در سالن پایین هم قانونی نبوده است؟!
دشمنی یا تعارض منافع؟!
در ادامه «حوریا کلوندی» در پاسخ به این سؤال چرا وقتی شرایط حضور در جلسه شورا را نداشته اجازه مدریریت را به نایب رئیس شورا نداده، گفت که «نمی توانم مدیریت جلسات را به نایب رئیسی بسپارم که خود مخل نظم و انظباط جلسات شورا بوده و در 4 جلسه گذشته جلسات شورا را بهم زده است.»
او همچنین دلیل این کار «یحیی رستمی» را دشمنی دانست و بیان کرد که «حتی به شهردار گفته اگر خانم کلوندی از ریاست شورا کناره گیری کند و من رئیس شوم کاری به کار او ندارم و اذیتش نمی کنم!»
این گفته «کلوندی» در حالی است که پیگیریهای خبرنگار کردپرس نشان می دهد علت مخالفت «یحیی رستمی» به عنوان نایب رئیس شورای شهر قروه در راستای اعتراض به وجود تعارض منافع «حوریا کلوندی» به عنوان رئیس شوراست. مسئله ای که سال ها قبل هم مطرح بود اما گویا توسط اعضای شورا چندان جدی گرفته نمی شود و پنهان می ماند تا اینکه «رستمی» آن را پیگیری می کند.
براساس آنچه نایب رئیس شورا می گوید «چرا اعتراض به وجود تعارض منافع و پیگیری برای این زمینه از نظر خانم کلوندی اخلال در نظم جلسه تلقی می شود؟! غیر از این است که من به عنوان عضو شورا قانونی نسبت به این مسئله معترض شده و در حال پیگیری هستم و گفته ام تا زمانی که نتیجه نهایی نیاید تأیید هرگونه نقشه تفکیکی از جانب رئیس شورا به تعارض منافع نزدیک است.»
«یحیی رستمی» با بیان اینکه در چارچوب قوانین و مقررات لحظه ای از حق مردم کوتاه نخواهم آمد، از اینکه رئیس شورا به جای تبعیت از قانون با عباراتی نظیر بی نظمی و اخلال به دنبال قانون گریزی است، ابراز تأسف کرد.
مطابق سخنان او «حوریا کلوندی» با شبهه افکنی در ایجاد ابهامات و غوغاسالاری، سعی در پاک کردن صورت مسئله دارد این در حالی است که موضوع تعارض منافع توسط وی باعث آسیب رساندن به حقوق و منافع شهروندان شده و پیگیری این مسئله حق قانونی من به عنوان عضو و نایب رئیس شورا بوده و هست.
«رستمی» از پیگیری و سکوت مسئولان استان و پاسخ ندادن استعلامات مدنظر گفت. «در این زمینه دو بار به صورت مستمر به مدیرکل امور شهری استانداری کردستان نامه زدیم که اعلام کند آیا خانم کلوندی شامل تعارض منافع می شود یا نه؟! اما تا این لحظه هیچ گونه پاسخی از جانب آقای اسدی نیامده است.»
این گفته های «رستمی» جایی به هیئت تطبیق شهرستان قروه می رسد. به طوری که بررسی ها نشان می دهد همین مسئله تعارض منافع یکبار در هیئت تطبیق قروه رد می شود و بار دیگر تأیید و همین ابهامات موجود را بیشتر کرده و این تصمیم گیری سست هزاران سؤال در ذهن به وجود می آورد.
از آن طرف سخنان «رستمی» نشان می دهد که «حوریا کلوندی» به خاطر ترس از برملا شدن همین تعارض منافع است که حتی در شرایط بد جسمی هم در تمامی جلسات حضور می یابد و حاضر نیست مدیریت را به نایب رئیس بسپارد نه به خاطر دشمنی و اخلال در نظم جلسه!
با این وجود هرچند موضوع تعارض منافع طبق اطلاعات به دست آمده توسط خبرنگار کردپرس در دست بررسی است و به زودی اصل ماجرا مشخص خواهد شد؛ اما اینکه شورای قروه در سال آخر شورایی خود هنوز روی بزم لجبازی هستند و حاضر نیستند برای یکبار هم که شده درست کار کنند، مقوله ای است که بسیار به شهرستان در این سه سال آسیب رسانده و گویا همچنان ادامه خواهد داشت.../
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما