شیعیان به‌دنبال توافق جمعی برای نخست‌وزیر، نه رأی اکثریت؛ رقابت میان دو نامزد اصلی ادامه دارد

سرویس عراق و اقلیم کردستان- جریان‌های شیعه در عراق در حالی خود را برای نشست سرنوشت‌ساز امشب آماده می‌کنند که به گفته منابع چارچوب هماهنگی، تلاش‌ها بر دستیابی به اجماع به‌جای رأی‌گیری متمرکز شده و رقابت میان جناح‌های نزدیک به السودانی و مالکی ادامه دارد.

به گزارش کردپرس، دفتر عمار حکیم در بغداد میزبان نشستی «سرنوشت‌ساز» برای تعیین تکلیف پست نخست‌وزیری خواهد بود؛ نشستی که رهبران «چارچوب هماهنگی» شیعه را گرد هم می‌آورد.

روداو نوشت: رقابت اصلی میان دو جناح درون شیعی است که یکی به محمد شیاع السودانی و دیگری به نوری المالکی نزدیک هستند. چارچوب هماهنگی تلاش دارد به‌جای رأی‌گیری با اکثریت، از طریق اجماع بر سر یکی از نامزدها به توافق برسد.

این نشست قرار است شامگاه دوشنبه ۲۰ آوریل در دفتر سید عمار حکیم برگزار شود و به‌طور ویژه به تعیین نامزد نهایی نخست‌وزیری اختصاص دارد.

به گفته سخنگوی ائتلاف نصر، چند نامزد جدید نیز در میان ۵ تا ۶ گزینه مطرح شده‌اند و حتی یک چهره تازه وارد رقابت شده، اما از اعلام نام او خودداری کرده است.

در حال حاضر، محمد شیاع السودانی و باسم بدری دو رقیب اصلی برای این سمت هستند؛ مسئله‌ای که همچنان باعث تأخیر در تصمیم‌گیری در میان جریان‌های شیعه شده است.

علی دفاعی سخنگوی شورای عالی اسلامی عراق اعلام کرده که اولویت با اجماع است، اما اگر این امر محقق نشود، نامزد نهایی با رأی دوسوم اعضای ائتلاف تعیین خواهد شد.

قرار بود این ائتلاف در ۱۸ آوریل جلسه‌ای برگزار کند، اما به درخواست السودانی برای بررسی بیشتر، به تعویق افتاد.

چارچوب هماهنگی با بیش از ۱۸۰ نماینده از ۱۲ جریان شیعه تشکیل شده و بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمان عراق به‌شمار می‌رود.

به گفته سخنگوی شورای عالی اسلامی عراق، رقابت اصلی میان محمد شیاع السودانی و باسم بدری است و انتظار می‌رود نشست امشب بتواند این موضوع را تعیین تکلیف کند، هرچند احتمال تحولات غیرمنتظره نیز وجود دارد.

باسم بدری رئیس هیأت نظارت قضایی عراق است و به‌عنوان گزینه نزدیک به نوری المالکی و جایگزین او در این رقابت مطرح می‌شود.

بر اساس قانون اساسی عراق، پس از انتخاب رئیس‌جمهور، ائتلاف شیعیان باید ظرف ۱۵ روز نامزد نخست‌وزیری را معرفی کند و اکنون تنها حدود شش روز برای جریان‌های شیعه باقی مانده تا به توافق برسند.

محمد خالدی، از رهبران ائتلاف «آبادانی و توسعه»، اعلام کرده است که محمد شیاع السودانی نامزد اصلی آن‌هاست و آن‌ها گزینه جایگزین یا سازشی را نخواهند پذیرفت.

به گفته خالدی، از میان ۱۲ عضو چارچوب هماهنگی، هشت جریان از السودانی حمایت می‌کنند، اما با این حال همچنان منتظر دستیابی به اجماع هستند.

پس از معرفی نامزد نخست‌وزیری از سوی رئیس‌جمهور، وی ۳۰ روز فرصت دارد کابینه و برنامه دولت خود را برای کسب رأی اعتماد به پارلمان ارائه کند.

کد مطلب 2794853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha