برآورد اولیه خسارت ۴۵ میلیارد تومانی به بناهای تاریخی کردستان/۱۳ اثر تاریخی آسیب دید

سرویس کردستان - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان از وارد آمدن حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیارد تومان خسارت به بناهای تاریخی این استان در جریان جنگ اخیر خبر داد و گفت: ۱۳ اثر تاریخی کردستان در این حوادث آسیب دیده اند.

پویا طالب نیا در گفت وگو با کرد پرس، گفت: برآوردهای اولیه نشان می دهد که در جریان جنگ اخیر، حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیارد تومان خسارت تنها به بناهای تاریخی استان وارد شده است.

وی با اشاره به گستردگی خسارت ها، افزود: علاوه بر بناهای تاریخی، تعدادی از هتل ها و ساختمان های اداری حوزه گردشگری استان نیز دچار آسیب شده اند که برآورد جداگانه ای برای آن ها در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اظهار کرد: در پی این خسارت ها، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از بناهای آسیب دیده چند استان از جمله کردستان بازدید کرد تا گزارش مستندی بر اساس استانداردهای یونسکو تهیه و برای بررسی های بعدی به این نهاد بین المللی ارسال شود.

طالب نیا با تأکید بر ابعاد حقوقی موضوع، بیان کرد: آسیب به بناهای تاریخی در زمان جنگ، نقض آشکار قوانین بین المللی و مصداق جنایت جنگی است و مستندسازی این خسارت ها می تواند زمینه ساز پیگیری حقوقی برای دریافت غرامت باشد.

وی ادامه داد: بر اساس ارزیابی ها، کردستان پس از تهران و اصفهان سومین استان آسیب دیده از نظر میزان خسارت به آثار تاریخی و گردشگری در جنگ اخیر است.

کد مطلب 2794869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha