تفاهم نامه ١٤ بندی «اربیل» و «ارومیه» می تواند به توافق نامه تبدیل شود

سرویس آذربايجان غربى- استاندار آذربایجان با اشاره به امضای تفاهم نامه ۱۴ بندی اخیر استانداران آذربایجان غربی و اربیل در ارومیه گفت: پیگیر اجرایی شدن تمامی بندهای این تفاهم نامه هستیم و امیدواریم با اجرای این تفاهم نامه، مفاد آن تبدیل به توافق نامه شده و بتوانیم از ظرفیت های دو استان برای توسعه روابط که تاکنون کمتر استفاده شده است بیشتر بهره ببریم.

به گزارش کردپرس، محمدصادق معتمدیان در دیدار و گفت و گو با استاندار اربیل با اشاره به روابط تاریخی بین ایران و اقلیم کردستان عراق عنوان کرد: حضور امروز ما در اقلیم کردستان عراق نشانه عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط با اقلیم کردستان عراق و اربیل دارد؛ نگاه جمهوری اسلامی ایران به این اقلیم همواره نگاه کمک و‌ مساعدت است.

او با بیان اینکه رده های مختلف ملی در جمهوری اسلامی ایران همگی بر توسعه روابط با اقلیم کردستان عراق تاکید دارند، اظهار کرد: پس از حضور استاندار اربیل در ارومیه نشستی در مرز‌ تمرچین به منظور تسهیل مشکلات برگزار و در نهایت به حل شدن بخشی آنها منتج شد و بخش دیگر نیز اکنون در حال رسیدگی است.

معتمدیان با اشاره به دید مثبت جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با اقلیم کردستان عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان توسعه سطح روابط تجاری و اقتصادی با اقلیم کردستان عراق و تسهیل تردد با این اقلیم است.

تحصیل یک هزار و‌ ۵۰۰ دانشجوی اقلیم کردستان در دانشگاه های آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه به دنبال بهبود مبادلات اقتصادی در مرز تمرچین هستیم، گفت: به غیر از مسائل اقتصادی در زمینه های فرهنگی و دانشگاهی نیز زمینه مطلوبی برای ارتباط با اقلیم کردستان عراق وجود دارد؛ اکنون یک هزار و‌ ۵۰۰ دانشجوی اقلیم در دانشگاه های آذربایجان غربی تحصیل می کنند.

معتمدیان با بیان اینکه اعتقاد ما این است که تاکنون به خوبی از ظرفیت های اقلیم کردستان عراق و استان آذربایجان غربی برای توسعه روابط استفاده نشده است، گفت: باید از ظرفیت ترانزیتی این منطقه به درستی و بیشتر استفاده شود.

پیگیر اجرایی شدن تفاهم نامه ۱۴ بندی استانداران آذربایجان غربی و اربیل

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: بخش عمده ای از نیازهای اقلیم کردستان عراق اکنون از مرزهای باشماق و پرویزخان تامین می شود؛ مرزهای آذربایجان غربی نیز از ظرفیت لازم برای تامین نیازهای اقلیم کردستان عراق و افزایش نقش خود در این زمینه برخوردارند.

او همچنین بر توسعه روابط مسافری نیز تاکید کرد و گفت: علاوه بر ساکنان استان های شمال غربی ایران بسیاری از مسافران کشورهای آذربایجان و ارمنستان نیز برای دسترسی به عتبات عالیات خواهان عبور از اقلیم کردستان عراق هستند؛ این تردد علاوه بر مزیت های اقتصادی برای منطقه نیز امنیت آور است.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به امضای تفاهم نامه ۱۴ بندی اخیر استانداران آذربایجان غربی و اربیل در ارومیه گفت: پیگیر اجرایی شدن تمامی بندهای این تفاهم نامه هستیم و امیدواریم با اجرای این تفاهم نامه، مفاد آن تبدیل به توافق نامه شده و بتوانیم از ظرفیت های دو استان برای توسعه روابط که تاکنون کمتر استفاده شده است بیشتر بهره ببریم.

جمهوری اسلامی ایران برای اقلیم کردستان عراق جایگاه مهمی دارد

استاندار اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران برای اقلیم کردستان عراق جایگاه مهمی دارد؛ ما با نگاه ویژه ای به آن‌ نگاه می کنیم و تلاش داریم همسایه خوبی برای آن باشیم.

در ادامه، امید خوشناو با اشاره به سفر خود به استان آذربایجان غربی گفت: براساس تفاهم نامه ای که امضا شد برخی امورات در مرزهای مشترک با این استان را تسهیل کردیم.

کد خبر 27963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha