به گزارش کرد پرس، محمود کریمی بیرانوند در کارگروه اشتغال کردستان با بیان اینکه به دلیل تحرک بازار و افزایش تمایل به بازار کار و اشتغال در سالهای آینده، شاهد افزایش نرخ بیکاری در کشور خواهیم بود، گفت: وعده و تعهد ایجاد چندین هزار شغل مسئله ای سطحی نیست و وقت زیادی برای پیشبینی و برنامه ریزی برای آن صرف شده است.
وی با اشاره به اینکه نباید انتظار داشت نرخ بیکاری در سال آینده کاهش پیدا کند، افزود: به دلیل تحرک بازار و تمایل افراد ناامید از کار برای یافتن شغل در سالهای آینده، بر شمار جمعیتی که در جستوجوی کار هستند افزوده و در نتیجه نرخ بیکاری در جامعه نیز افزایش پیدا میکند.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر فراهم کردن زیرساختهای تولید و رفع موانع حقوقی و صدور سریع مجوزها تاکید کرد و اظهار کرد: رفع موانع و صدور سریع مجوزها دربحث ایجاد اشتغال مسئله مهمی است و در حال حاضر صدور مجوزهای مشاغل خانگی در سه روز قابل انجام است.
کریمی بر استفاده و توسعه مزیتهای هرمنطقه تاکید کرد و ادامه داد: باید بر مزیتهای اقتصادی هر منطقه تمرکز و فعالیتی ایجاد شود که در دسترس همه مردم آن منطقه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح زیستبوم ملی اشتغال، به کاهش بیکاری در جامعه و رونق تولید در کشور کمک خواهد کرد، یادآور شد: مسئولان کشوری و استانی باید راه را برای تولیدکنندگان هموار کنند و در صدور مجوز و ایجاد اشتغال به آنان سخت نگیرند، زیرا تولیدکنندگان و کارآفرینان افسران جنگ اقتصادی امروز هستند.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: خوشبختانه تفاهمنامه بسیار خوبی با بنیاد علوی در زمینه ایجاد اشتغال منعقد شده که بناست این ظرفیت را به استانها نیز انتقال دهیم.
از بستر و زیرساختهای آموزش غیر رسمی استفاده شود
معاون آموزش فنیوحرفه ای کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه مسئولان استانی باید از بستر و زیرساختهای آموزش غیر رسمی در استانها استفاده شود، گفت: از منظر آموزش فنیحرفه ای کشور، بحث اشتغال و ایجاد شغل مسئله ای بسیار مهم است.
امیر میمنت آبادی اظهار کرد: ما از نظر نیروی انسانی، دارای فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکاری هستیم که مهارت انجام کار، کارآفرینی و نوآوری را ندارند و از تسهیلات بانکی نیز استفاده نکرده اند.
وی افزود: پس از پایان جنگ تحمیلی در همان ابتدا بحث مهارتآموزی و اهمیت ایجاد اشتغال مطرح بود، اما با وجود همه تلاشها و اقدامات آنگونه که انتظار میرفت و برازنده مردم به ویژه استان کردستان بود، به نتیجه نرسیدیم و همچنان شاهد فارغالتحصیلان بیکار در این استان هستیم.
معاون آموزش فنیوحرفه ای کشور ادامه داد: با همه اقدامات انجام شده در کشور و استان همچنان با ایجاد شغل بدون ماهر، فارغالتحصیلان بیکار و سرمایه گذار بلاتکلیف مواجه هستیم.
میمنت آبادی یادآور شد: مسئولان و مدیران استانی و کشوری در بحث کاهش فقر نیز به آن شکلی که در خور مردم است، نتوانستهاند و اقدامات زیادی انجام دهند.
وی با بیان اینکه زیرساختهای بسیار مناسبی در مراکز فنیحرفه ای شهرستانها وجود دارد که کافی نیست و نیازمند تجهیزات روز دارند، بیان کرد: از بستر و زیرساختهای آموزش غیر رسمی در استانها باید استفاده شود.
معاون آموزش فنیوحرفه ای کشور گفت: افراد جامعه اگر آموزش نبینند و مهارت صحیحی برای آنها فراهم نشود به رغم داشتن مدرک تحصیلی، شاهد عدم بهره وری و عدم استفاده صحیح از اعتبارات خواهیم بود.
تعهد ایجاد ۳۳ هزار شغل در کردستان برای سال آینده
استاندار کردستان نیز در این جلسه ساخت مسکن و اشتغال را دو تعهد جدی در دولت دانست و اظهار کرد: ایجاد ۳۳ هزار و ٥۱۳ نفر شغل جدید در کردستان، از تعهدها و اهداف دولت در سال جاری است.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: تعهد ساخت مسکن و ایجاد اشتغال از آنگونه تعهداتی است که از امروز باید در فکر تحقق آن بوده و از قبل برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.
وی با اشاره به سهم ٨۷ درصدی کردستان در ساخت مسکن، ادامه داد: براساس برنامه ها و اهداف دولت طی این چهار سال باید هرساله یک میلیون ساخت مسکن در استان انجام شود.
استاندار کردستان یادآور شد: ساخت یک میلیون مسکن در سال و ایجاد ۳۳ هزار شغل در استان کار بزرگ و مسئولیت سنگینی است اما با ظرفیتی که در استان کردستان وجود دارد این امر شدنی است.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه بحث صدور مجوزها، مسئله بسیار مهمی است، بیان کرد: برای مثال سرمایه گذاری که برای احیای ذوب آهن قروه اقدام کرده بود به دلیل برخورد بد مدیران از انجام این پروژه منصرف شد.
وی گفت: هر چند ما در بحث زیرساختها با مشکل مواجه هستیم اما آماده حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستیم.
نظر شما