به گزارش کردپرس، از استانداری؛ این تفاهم نامه که در ۱۶ بند تنظیم شده است، عصر چهارشنبه در محل اتاق بازرگانی اقلیم کردستان عراق در شهر اربیل به امضا «محمدصادق معتمدیان» استاندار آذربایجان غربی و «امید خشناو» استاندار اربیل رسید.
دو استاندار ابتدای زمستان امسال در سفر هیات اقتصادی اربیل به استان آذربایجان غربی تفاهم نامه ای امضا کرده بودند که این تفاهم نامه روز گذشته در نشستی مشترک بین هیات آذربایجان غربی و اربیل نهایی شد.
تسهیل در ترددهای مرزی، بهبود زیر ساخت های پایانه مرزی تمرچین، ایجاد شرکت های مشترک حمل و نقل، حمل یکسره کالاهای فاسد شدنی در مرز، توسعه روابط گردشگری و فرهنگی و ایجاد روابط بین دانشگاههای دو استان از جمله موارد مطرح شده در این توافق نامه بود.
موانع اقتصادی و تجاری در مناطق مرزی برطرف می شود
استاندار آذربایجان غربی در این مراسم با اشاره به ظرفیت های مشترک برای توسعه روابط دو جانبه گفت: اکنون هیچ مانعی برای توسعه روابط بین دو استان وجود ندارد و مصمم هستیم موانع اقتصادی و تجاری در مناطق مرزی را برطرف کنیم.
معتمدیان با اشاره به اینکه زمینه حضور سرمایه گذاران اقلیم کردستان عراق در آذربایجان غربی وجود دارد، گفت: اکنون منطقه ویژه اقتصادی سلماس در استان فعال است و منطقه ویژه اقتصادی سرو_ ارومیه نیز در حال جانمایی است.
او با اشاره به توانمندی های کشاورزی این استان گفت: بزرگترین تولید کننده سیب ایران هستیم و در برخی از محصولات باغی نیز رتبه اول تا سوم را داریم؛ بزرگترین تولید کننده عسل ایران هستیم و در دامپزشکی و شیلات نیز به خوبی عمل می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به وجود ۵۱ نوع مواد معدنی در این استان گفت: بیش از ۳۰ درصد تولید طلای ایران در آذربایجان غربی محقق می شود.
معتمدیان گردشگری را یکی از برنامه های توسعه ای استان دانست و گفت: با توجه به زیر ساخت های درمانی آماده ارایه خدمات در بخش پزشکی به مردم اقلیم کردستان هستیم.
او همچنین در پیشنهادی، گفت: جمهوری اسلامی ایران در صورت تمایل طرف مقابل آمادگی تامین گاز برای توسعه اقلیم کردستان در بخش مصارف خانگی و صنعتی را دارد.
اقلیم کردستان خواهان توسعه روابط با ایران در تمامی زمینه ها است
استاندار اربیل نیز در این دیدار گفت: این تفاهم نامه نخستین گام ما برای پیشبرد روابط دو جانبه است و روند همکاری ها روز به روز تقویت خواهد شد.
امید خشناو با اشاره به تاریخ همکاری های دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: اقلیم خواهان توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران در تمامی زمینه ها است.
اوهمچنین به جایگاه ویژه اربیل در اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و گفت: اربیل با جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، سوریه و بخش مرکزی عراق هم مرز است و نقش مهمی در روابط اقتصادی و ترانزیت اقلیم دارد.
نظر شما