سکوت ستاد تنظیم بازار کردستان در برابر تورم افسار گسیخته/ احتمال افزایش قیمت سیب به علت صادرات

سرویس کردستان- با اینکه در ماه گذشته، کردستان باز هم در صدر تورم کشور قرار گرفت و اولین استان در تورم نقطه به نقطه بود اما در کارگروه تنظیم بازار استان که امروز در محل استانداری کردستان برگزار شد، هیچ اشاره ای به این مسئله نشد و چاره اندیشی برای آن صورت نگرفت.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، آنچه امروز در بیست و چهارمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان کردستان مطرح شد، پیرامون دو موضوع یارانه میوه شب عید و قیمت تخم مرغ بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان از اختصاص ۱۸ میلیارد ریال یارانه به عرضه میوه شب عید طی سال جاری در استان خبر داد و اظهار داشت: خرید میوه شب عید توسط دولت باعث کوتاه شدن دست محتکران خواهد شد به همین دلیل هر سال یکی از برنامه‌های ما تامین این میوه با یارانه دولتی است.

خالد جعفری با بیان اینکه، کردستان همواره در خرید میوه شب عید جزو استان‌های موفق کشور بوده و انتظار می‌رود امسال نیز در این رابطه به طور مطلوب و رضایت بخش عمل شود و افزود: منابع موردنیاز خرید میوه شب عید از سه محل شامل بانک‌های ملی و تجارت و صندوق حمایت از توسعه کشاورزی تامین می شود که باید تمام تلاش خود را در راستای اثرگذاری را برروی بازار شب عید بکارگیریم تا مردم با قیمت مناسب بتوانند میوه این ایام را تهیه کنند.

وی در خصوص دستور کار دیگر جلسه که به تامین تخم مرغ اختصاص داشت، گفت: بیش از ۷۵ درصد تخم مرغ در هشت استان کشور و ۲۵ درصد آن هم در ۲۳ استان کشور است که 7 تُن آن در کردستان تولید می شود اما نیاز مصرف بازار استان را تامین نمی‌کند.

جعفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر واردات 10 تن تخم‌مرغ برای کردستان در نظر گرفته شده که با توجه به اینکه سرانه مصرف استان به صورت روزانه 48 تن است، این میزان نمی‌تواند جواب‌گوی نیاز مصرف‌کنندگان باشد.

احتمال افزایش قیمت سیب به علت صادرات

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: صادرات سیب رونق گرفته لذا احتمال اینکه قیمت این میوه در پایان سال افزایش یابد زیاد است و باید هرچه سریعتر نسبت به اقدام خرید میوه شب عید اقدام شود تا مشکلی پیش نیاید.

فرید سپری در ارتباط با ظرفیت تولید تخم مرغ در استان گفت: سرانه مصرف تخم مرغ در استان ۴۸ تن در هر روز بوده و روزانه هفت هزار کیلوگرم تخم مرغ در واحدهای مرغداری استان تولید و بقیه از سایر استان‌ها تامین می‌شود.

وی با اعلام اینکه مشکلی بابت تامین نهاده‌های دام و طیور در کشور و به تبع استان وجود ندارد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۱ هزار تن جو، ۸۲ هزار و ۳۳۶ تن ذرت و ۴۵ هزارتن کنجاله سویا در استان توزیع شده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: ۱۳ واحد مرغداری تخم گذار در استان وجود دارد که از این تعداد هفت واحد فعال است که چهار واحد روزانه ۶.۵ تا هفت تن تولید می کنند.

شهریار حنیفی با بیان اینکه مصرف سرانه ۱۱ کیلوگرم به ازای هر نفر در استان است، گفت : قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ از ۱۲ هزار به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است و با توجه به هماهنگی انجام شده هفته پیش اقدام به واردات ۱۰ تن تخم مرغ از استان های معین کردستان کردیم.

پیش بینی خرید ۱۳۰۰ تن میوه شب عید در کردستان

مدیرتعاون روستایی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه قیمت میوه ها دامنه وسیعی دارد و براساس کیفیت و نوع آنها متفاوت است، گفت: به طور میانگین امسال قیمت خرید میوه شب عید بابت هر کیلوگرم ۱۰ هزار تومان است.

پیمان اسکندری افزود: ۱۳ میلیارد تومان برای خرید میوه شب عید در استان نیاز است و حدود ۲ میلیارد تومان هم برای هزینه حمل و نقل و سردخانه نیز نیاز داریم.

وی با بیان اینکه اگر منابع مالی مورد نیاز برای خرید میوه شب عید تامین و به طور نقدی پرداخت نشود قادر به خرید میوه نخواهیم بود، یادآور شد : پیش بینی شده یک هزار و ۳۰۰ تن سیب و پرتقال برای شب عید در استان خریداری شود.

پیش بینی رییس صمت از قیمت تقریبی میوه شب عید کردستان

محمد دره وزمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: تامین میوه شب عید وظیفه ما است و با توجه به یارانه‌ای که پرداخت می‌شود با قیمت خرید اولیه به ازای هر کیلوگرم 10 هزار تومان، با احتساب هزینه‌های حمل و نگهداری و توزیع هر کیلوگرم سیب و پرتقال با قیمت تقریبی 12 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی ادامه داد: که یارانه‌ای که دولت برای خرید میوه شب عید به کردستان اختصاص داده یک میلیارد و 800 میلیون تومان است که با توجه به قیمت خرید نمی‌تواند تاثیر بسیاری در پایین آوردن قیمت‌های فروش داشته باشد.

دره‌وزمی یادآور شد: سال قبل یک هزار و 720 تن پرتقال و سیب برای توزیع در کردستان خریداری شده بود که تا 15 فروردین ماه به طور کامل عرضه شد و در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت و اما امسال با توجه به شرایط کرونا و افزایش قیمت‌ها پیش‌بینی می‌شود که استقبال کمتر باشد.

وی در ادامه سخنان خود به بحث تنظیم بازار در توزیع روغن و شکر اشاره کرد و بیان کرد: طی ماه‌های آذر و دی 571 تن روغن خانوار توزیع شده و طی چند روز آینده نیز 581 تن دیگر به استان وارد شده و در سطح بازار توزیع می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: همچنین 401 تن سهمیه شکر استان نیز خریداری شده که 201 تن آن جذب شده و به زودی برای توزیع به استان حمل می‌شود.

کد خبر 2807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha