به گزارش کردپرس، آمار کرونا در مهاباد به غیر از اعلام تعداد مبتلایان که از سوی دانشگاه علوم پزشکی منتشر می شود، جزئیات بیشتری ندارد و تنها به همان آمار اکتفا می شود، گاها در خبرهای غیر رسمی از تعداد فوتی ها و موارد بستری آمار و ارقامی منتشر می شود که قابل تایید نیست.
این در حالی است که در یکی از شهرهای همجوار مهاباد آمار و جزئیات بیماران و فوتی های کرونا به صورت رسمی اعلام می شود اما تا این لحظه شبکه بهداشت و درمان مهاباد از ارائه این جزئیات خودداری کرده است.
آخرین آمار مبتلایان به کرونا در مهاباد با روندی صعودی در روزهای اخیر از 302 نفر مبتلا خبر می دهد اما تعداد موارد بستری شده مشخص نیست.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد، 13 اردیبهشت از افزایش تعداد بیماریابی با راه اندازی مرکز غربالگری 16 ساعته در مهاباد خبر داد و گفت: افزایش تعداد موارد بیماریابی فعال سبب کاهش تعداد بیماران بستری در بیمارستان و نیز کاهش تعداد مرگ و میر افراد می شود چون بیماران در اولین روزهای ابتلا به بیماری تشخیص داده می شوند.
به گفته دکتر امیر بهزاد؛ بیماران دارای علائم مثبت که در منزل قرنطینه می شوند و خانواده وی توسط کارشناس پیشگیری و مبارزه بیماریها و بهداشت محیط آموزش های لازم را در خصوص قرنطینه خانگی و ضدعفونی کردن سطوح یاد گرفته و به آنها از طرف ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس پکیج بهداشتی شامل مواد ضد عفونی کننده ،ماسک و دستکش اهدا می گردد. بیمارانی که شرایط اقامت در منزل را ندارند به نقاهتگاه منتقل می شوند.
از ابتدای فروردین ماه امسال نیز قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در منازل شخصی این افراد منتفی شده است.
دکتر آقاپور سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، در هفته اول فروردین ماه در گفت و گو با کردپرس اعلام کرد؛ در صورت مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونای هر فرد، دیگر امکان قرنطینه خانگی وجود ندارد و فرد باید در مراکز درمانی قرنطینه شود. موردی که قبلا به دلیل مثبت و منفی کاذب بودن این امکان را به فرد می داد تا قرنطینه را در خانه سپری کند اما این موضوع منتفی شده و هر بیماری که دارای علایم بالینی کرونا باشد حتما در مراکز درمانی و بیمارستان ها بستری خواهد شد.
دو روز پیش نیز معاونین دانشگاه علوم پزشکی در مهاباد حضور یافتند. در این جلسه مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد بیان داشت: با راه اندازی مرکز نمونه برداری در مرکز غربالگری 16 ساعته مهاباد تعداد بیماران بستری کاهش داشته است که نشان از بیماریابی به موقع است .
او افزود: نقاهتگاه شهرستان مهاباد با استفاده از ظرفیت خیرین نوع دوست مهاباد راه اندازی شده و با اهدا یک دستگاه آمبولانس به نقاهتگاه مجموع کمک های خیرین به این مرکز به بیش از 16 میلیارد ریال افزایش یافته است
بهزاد با بیان اینکه نمونهگیری برای گروه های هدف 10 گانه انجام می شود، اضافه کرد: به منظور انجام فعالیت کیفی واحد نمونه گیری مرکز بهداشت ، افراد دارای علائم کرونا،اطرافیان فرد متوفی که دارای بیماری کووید 19 و یا مشکوک به کرونا باشند، بیمارانی که توسط مراکز خدمات جامع سلامت ، مطبها و کلینیکها به مرکز 16 ساعته ارجاع داده می شوند، سالمندانی که در مراکز نگهداری شبانه روزی و یا خانه سالمندان که دارای علائم بیماری باشند ، بیماریهای زمینهای و مزمن و کسانی که با فرد مبتلا در تماس بودهاند و کادر بهداشتی و درمانی میتوانند به این مرکز مراجعه کنند.
حسنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز با تاکید بر اینکه سیر نزولی بیماران بستری در بیمارستان ها نباید به این عنوان تلقی شود که ویروس کووید 19 ضعیف شده است گفت: مردم باید همچنان دستور العمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هوشمند را رعایت کنند همانطور که شاهد هستیم در بعضی از نقاط کشور تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان ها افزایش یافته است
در نهایت آمار کرونا در مهاباد بدون ارائه جزییات دقیق همچنان در حال صعود است به نحوی که تنها در چهار روز گذشته 28 نفر بر تعداد مبتلایان افزوده شده است و به ناگه سیر صعودی مبتلایان بالا رفت
نظر شما