منتخب مردم شهرستان های قروه و دهگلان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی می گوید: به دنبال توسعه جامع و همه جانبه منطقه در تمامی بخش های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... مبتنی بر سند برنامه ریزی منطقه ای (آمایش سرزمین)، تکمیل زنجیره تولید محصولات تولیدی به منظور تحقق بهره وری حداکثری و ایجاد اشتغال، مدیریت جامع حوضه های آبخیز منطقه و ... است.
«پرویز اوسطی» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس معتقد است توسعه منطقه نیاز به تدوین و تنظیم یک برنامه جامع، کاربردی و عملیاتی مبتنی بر آسیب شناسی وضعیت موجود دارد.
* به عنوان منتخب مردم قروه و دهگلان ابتدا بفرمایید برای تغییر وضعیت شهرستان حوزه انتخابی مهمترین برنامه ای که دارید چیست؟
تغییر وضعیت کلی شهرستان با رویکرد رشد، پیشرفت و توسعه همه جانبه شهرستان های قروه و دهگلان در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و...، مستلزم تدوین و تنظیم یک برنامه جامع، کاربردی و عملیاتی مبتنی بر آسیب شناسی وضعیت موجود (شناخت کامل از حوزه، عرصه و اندازه مسائل و مشکلات)، تدوین نظام مسائل و تعیین ضرورت ها و اولویت های اصلی کاری در بخش های مختلف است که مبتنی بر خرد جمعی و استفاده از ظرفیت نخبگان و مردمی به این مهم پرداخته شده و در بخش های مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی با استفاده از حداکثر ظرفیت های ساختاری و قانونی جاری در کشور و با نگاهی جدید، تغییر رویکردها و رفتارها به سمت و سوی کارآمدی و عمل گرایی و کار و تلاش بیشتر که از ضروریات امروز کشور و منطقه است، اصلاح فرآیندها و نظامات در راستای تسهیل گری و کاهش بروکراسی اداری با همدلی و هم افزایی بین مسئولان و مدیریت جمعی و میدانی و جلب مشارکت و همراهی مردم برای سازندگی و توسعه منطقه توان عملیاتی لازم برای برون رفت از وضعیت موجود فراهم خواهد شد.
* معمولاً تمامی نمایندگان دوره های قبل با ورود به مجلس اقدام به تغییر مدیران در سطح شهرستان و بعضاً استان کرده اند... آیا شما هم چنین موردی را در نظر دارید؟
وظیفه نمایندگان مجلس تنظیم و تنقیح قوانین و نظارت بر حسن اجرای قانون و جلوگیری از انحرافات و کج روی ها با استفاده از ابزارهای نظارتی در اختیار است؛ اما در شرایط کنونی کشور استقرار یک نظام مدیریتی کارآمد، پاسخگو و عمل گرا با تفکر جهادی که جهش فکری و حرکتی داشته باشد و بتواند با خرید زمان سرعت حرکت در همه بخش ها را با تصمیمات عقلانی و راهکارهای عقلائی چندین برابر کند از ضروریات امروز کشور و خواست مردم است، که امیدوارم مدیران در جایگاه های کشوری، استانی و شهرستانی در راستای تحقق این مهم و خواست و انتظارات به حق و قانونی مردم بیش از پیش تلاش و کوشش نمایند.
* اصلی ترین مشکل در شهرستان قروه در حال حاضر باز می گردد به مشکل بحران آب؛ در این زمینه با توجه به اینکه نمایندگان پیشین وعده های انتقال آب را دادند و تا کنون نتیجه ای حاصل نشده... شما چه برنامه ای در این زمینه دارید؟
وضعیت منابع آبی شهرستان در شرایط هشدار و در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب و بهداشت با مشکل جدی مواجه هستیم و گذشت زمان و کم توجهی به این موضوع شرایط را در آینده وخیم تر خواهد نمود لذا اقدام عاجل و فوری برای رسیدن به شرایط نسبتاً پایدار در تأمین آب مورد نیاز منطقه در قالب راهکارهای قانونی موجود از ضروریات است و راهکار های اصلی:
1. پیگیری بحث انتقال آب حوضه به حوضه از غرب به شرق استان که بخشی از فازهای آن اجرایی شده.
2. کنترل هرز آب های جاری در فصول بارندگی با تسریع در اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری و تغذیه مصنوعی در سطح حوضه ها و حوضچه های آبخیز در راستای رسیدن به نقطه تعادل هیدرولوژیک در دشت های منطقه.
3. پیش بینی احداث سد در بعضی حوزه های آبخیز دارای آورد مناسب.
4. مطالبه و انتقال حقابه شهرستان از بعضی سدهای احداث شده در پایین دست حوضه سفیدرود.
5. افزایش کارایی و بهره وری آب در بخش های کشاورزی و غیر کشاورزی.
6. تصفیه و بازچرخانی آب و سایر راهکارهای علمی و فنی بوده که عملیاتی شدن آن ها افزایش ضریب امنیت سرمایه گذاری و دستیابی به توسعه پایدار منطقه در همه بخش ها را به دنبال خواهد داشت.
* شما در حوزه کشاورزی حضور فعال داشته و تخصص اصلی در این زمینه دارید... برای رونق این بخش چه خواهید کرد؟
کشاورزی مردمی ترین بخش اقتصاد کشور و اقتصاد اصلی مردم منطقه بوده و در حال حاضر که در شرایط تحریم هستیم بستر اصلی تحقق شعار سال (جهش تولید) و سیاست های اقتصاد مقاومتی است و ظرفیت گسترش و اشتغالزایی بسیار بالایی را داراست که با برنامه ریزی و تغییر نگاه توسعه ای با رویکرد باز مهندسی فرآیند تولید، تکمیل زنجیره تولید و زنجیره ارزش که توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و تأمین پتانسیل های مورد نیاز بخشی از این زنجیره خواهد بود و توجه به 3 اصل سلامت تولیدات، اکولوژی و مراقبت به معنای انتقال تکنولوژی و آخرین یافته های علمی و فنی و نوآوری به مزارع و واحدهای تولیدی و پوشش فراگیر حمایتی از همه بهره برداران به ویژه کشاورزان متوسط و ضعیف در قالب مدل توسعه پایدار با حفظ منابع پایه تولید از جمله تأمین آب پایدار کشاورزی و از طرفی اقتصادی نمودن تولید، افزایش ضریب و درجه مکانیزاسیون و استفاده از ظرفیت ها و فرصت های پیش رو از جمله طرح های پیشران ملی و استانی در راستای تبدیل بخشی از اراضی دیم به آبی، توسعه باغات و توسعه دامپروری، توزیع هدفمند یارانه های تخصیصی و امکانات و منابع حمایتی دولت با نگاه پوشش حداکثری و اولویت حمایت از بهره برداران ضعیف و متوسط، آسان سازی و صدور مجوزها در کمترین زمان ممکن و استفاده از همه ظرفیت ساختارهای بخش خصوصی کشاورزی و توجه جدی به افزایش دانش فنی بهره برداران و افزایش بهره وری در این بخش، هوشمندسازی و ساماندهی ساختار توزیع نهاده های کشاورزی، تلاش در راستای اصلاح قوانین و مقررات دست و پاگیر و توجه به بخش بازرگانی تولید و ایجاد ظرفیت های صادراتی و بازاریابی و فروش، پیگیری اصلاح نرخ تضمینی و توافقی محصولات و برندسازی و هویت بخشی به تولیدات کشاورزی منطقه امکان افزایش معنی دار و جهش در تولیدات کشاورزی منطقه در زیربخش های مختلف امکان پذیر و ارزش افزوده و درآمد بیشتری را نصیب شهرستان های قروه و دهگلان و استان و کشور خواهد نمود.
* قروه از ضعف های بسیاری رنج می برد... یکی از این ضعف ها نبود مدیریت ارشد ثابت است که خب گاهی دست نمایندگان پیشین در آن وجود داشته... آیا شما معتقد به ثبات مدیریتی هستید؟ و یا دیدگاه دیگری دارید؟
اثبات کارآمدی مدیران در انجام وظایف و مسئولیت های محوله و تلاش مجدانه در راستای تحقق اهداف و سیاست های ابلاغی کشور در حوزه کاری ذیربط در کنار مسئولیت پذیری و پاسخگویی در مناصب کشوری، استانی و شهرستانی مورد انتظار همه دلسوزان نظام و مردم بوده و سوء مدیریت باعث از دست رفتن فرصت خدمت و آسیب به سرمایه اجتماعی کشور و اعتماد عمومی مردم خواهد شد.
در راستای پیشبرد اهداف سازمانی بدنه مدیریتی هر دو شهرستان در کنار مدیران سخت کوش، توانمند و پیشگام در تغییر و تحول برای برون رفت از وضعیت موجود و نیل به شرایط بهتر در سطح منطقه خواهیم بود و از ماندگاری و مانایی آنان در چرخه مدیریتی کشور دفاع خواهیم کرد.
* ظرفیت های قروه برای توسعه بسیار بالاست اما به دلایل مختلف اجازه بهره برداری از این ظرفیت ها داده نمی شود لذا از نظر شما چگونه می توان این مهم را عملی کرد و استفاده؟
مانعی برای استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه وجود ندارد و با برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب و حفظ اتحاد و انسجام و همبستگی و هم افزایی در سطح منطقه، تحقق گفتمان توسعه، پیشرفت و عدالت نه با شعار اما با همت جمعی مردم و مسئولان با عمل گرایی و کار و تلاش شبانه روزی و مردم باوری و مشارکت پذیری رقم خواهد خورد.
* برای معادن و عودت حقوق دولتی به شهرستان برنامه شما چیست؟ چرا تا کنون متولیان در این زمینه موفق عمل نکرده اند؟
برگشت حقوق قانونی معادن مورد بهره برداری در سطح منطقه در چهارچوب ظرفیت های قانونی موجود بخش معدن کشور حق مسلم مردم و برگشت کامل و هزینه کرد آن در راستای اهداف مندرج در آئین نامه اجرایی ذیربط به ویژه زیر ساخت های منطقه کمک بسیار بزرگی است و مورد پیگیری جدی قرار خواهد گرفت./
* گفت و گو: زیبا امیدی فر
نظر شما