مذاکره کردهای سوریه با هدف جلوگیری از ادامه تهاجم ترکیه/ وضعیت وخیم کردها در عفرین

سرویس جهان- الکساندر مک کیور به خبرگزاری کردپرس گفت: یکی از اهداف جریان های اصلی کردی در سوریه از تلاش برای توافق، جلوگیری از ادامه تهاجمات ترکیه به مناطق تحت کنترل کردهاست. وی همچنین وضعیت کردها در عفرین را وخیم خواند.

به گزارش کردپرس، یکی از مباحث مهم این روزها در شمال سوریه آغاز دور دیگری از مذاکرات میان دو جریان کردی در سوریه موسوم به مذاکرات حزب حاکم اتحاد دموکراتیک یا PYD با جریان موسوم به شورای میهنی کرد سوریه با میانجیگری آمریکا و فرانسه است. از سوی دیگر در منطقه کردنشین عفرین سوریه که در سال 2018 به تصرف ترکیه درآمد بمب گذاری مرگباری اتفاق افتاد. در کنار این، تقابلات مختصر میان نیروهای آمریکایی و روسی در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه در شمال شرق این کشور از رویدادهای مهم مربوط به مناطق کردنشین سوریه است. خبرگزاری کردپرس برای بررسی و تحلیل این رویدادها با الکساندر مک کیور، پژوهشگر آمریکایی فعال در امور شمال سوریه مصاحبه ای انجام داده است.

میانجی گری آمریکا و فرانسه در پروژه متحدسازی کردهای سوریه

الکساندر مک کیور، پژوهشگر مسائل کردهای سوریه و ناظر مسائل شمال سوریه، درباره تلاش های اخیر آمریکا و فرانسه برای متحد کردن دو طیف اصلی کرد در سوریه به کردپرس گفت: تلاش برای ایجاد توافق میان حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه یا PYD و شورای میهنی کرد سوریه از سوی عوامل مختلفی صورت گرفته است. رهبران PYD و اداره خودگردان کردی در شمال سوریه برای نشان دادن خود به عنوان نماینده اصلی جمعیت کرد سوریه این گفتگوها را دنبال کرده اند. این کار به آنها مشروعیت بیشتر بین المللی و رسمیت بیشتر آنها به عنوان نماینده کردها منجر خواهد شد.

وی افزود: هدف دیگر از دنبال کردن توافق میان کردها جلوگیری از تهاجمات بیشتر ترکیه علیه اداره خودگردان کردی و یا حداقل ایجاد جبهه مخالف بین المللی قویتر در برابر حملات نظامی ترکیه نظیر عملیات شاخه زیتون و یا چشمه صلح است. با این حال، من فکر نمی کنم این تلاشها تاثیری روی آنکارا داشته باشد.

مک کیور درباره دلیل وارد شدن احزاب وابسته به شورای میهنی کرد سوریه به مذاکره با حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه گفت: احزاب شورای میهنی کرد سوریه به این دلیل به مذاکره با PYD علاقه مند هستند چون این کار به آنها اجازه می دهد در داخل اداره خودگردان کردی در شمال سوریه یا روژاوا نقش ایفا کنند.

پژوهشگر مرکز CUNY در آمریکا تاکید کرد سیاست های ترکیه در سوریه باعث دور شدن جمعیت کرد سوریه از این کشور و در نتیجه مشکل پیدا کردن رابطه احزاب کرد شورای میهنی با آنکارا شده است.

مک کیور درباره نقش فرانسه و آمریکا در پروژه متحد سازی کردهای سوریه به کردپرس گفت: آمریکا و فرانسه به وارد شدن به این گفتگوها علاقه مند هستند چون اداره خودگردان کردی را در شمال سوریه قدرتمندتر خواهد ساخت و وضعیت باثبات بیشتری برای حضور نظامی این دو کشور در سوریه و حفظ نفوذ آنها فراهم می سازد.

تقابل میان روسیه و آمریکا در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه

پژوهشگر مسائل شمال سوریه در اشاره به تقابلات چند ماه اخیر میان نیروهای روسی و آمریکایی در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه در شمال شرق این کشور گفت: در شش ماه گذشته تقابلات مختصری میان پلیس نظامی روسیه و نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه روی داده است. نیروهای دموکراتیک سوریه و اداره خودگردان بعد از خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه در اکتبر 2019 و به منظور جلوگیری از ادامه حملات ترکیه، از روسیه برای حضور در منطقه دعوت به عمل آوردند. کمی بعد نیروهای آمریکایی در شمال شرق حسکه مجددا اقدام به برپایی گشت های نظامی کردند. تقابلات مختصر میان نیروهای روسی و آمریکایی در نقاطی اتفاق افتاده که محل های عبور این دو نیرو با هم همپوشانی دارند. به هر حال، این تقابلات نتیجه تصمیم های نادرست ترامپ و سیاست نامعلوم و مبهم آمریکا در مورد سوریه است.

وضعیت نگران کننده در عفرین

این پژوهشگر آمریکایی که به دقت وضعیت در منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه را دنبال می کند اوضاع در این منطقه را به ضرر کردهای بومی آن دانست و آن را نامناسب توصیف کرد. وی درباره آخرین وضعیت این منطقه که در سال 2018 از سوی ترکیه اشغال شد، به خبرگزاری کردپرس گفت: اوضاع برای بومیانی که همچنان در عفرین زندگی می کنند خوب نیست. کردهایی که همچنان در عفرین زندگی می کنند مدام از سوی گروه های مسلح به منظور اخاذی از آنها ربوده می شوند. همچنین کردها به اتهام ارتباط داشتن با نیروهای کرد یا اداره خودگردان کردی توسط نیروهای پلیس و اطلاعات ترکیه دستگیر می شوند.

وی افزود: خانه های آنهایی که در جریان حمله 2018 ترکیه به عفرین فرار کردند همچنان در اشغال نیروهای شبه نظامی وابسته به ترکیه، خانواده های آنها و کسانی است که از دیگر مناطق سوریه به عفرین آورده شده اند.

الکساندر مک کیور هشدار داد بافت جمعیت عفرین به دلیل افزایش حضور ترکمانها و اعراب در آن تغییر پیدا کرده است. همچنین بر هویت کردی در این منطقه فشار زیادی اعمال شده که از جمله می توان به افزایش حملات به مکان های مقدس صوفی ها، ایزدی ها و علویان در عفرین اشاره کرد.

پژوهشگر مسائل شمال سوریه درباره بمب گذاریهای مرگبار اخیر در عفرین گفت: اگرچه بمبگذاری اخیر مرگبار بود اما چنین حملاتی در تمام مناطق تحت کنترل ترکیه در شمال سوریه اتفاق می افتد.

وی درباره عاملان بمبگذاریها در عفرین افزود: گروه هایی مانند خضاب الزیتون، که ممکن است به نیروهای کرد سوریه موسوم به یگان های مدافع خلق یا YPG وابسته باشند، ادعا کرده اند که برخی از این بمبگذاریها کار آنهاست. احتمال دست داشتن این گروه در بمگذاری اخیر در عفرین که به کشته شدن بیش از 30 تن منجر شد زیاد است.

مک کیور هشدار داد وضعیت در عفرین بسیار مبهم و تیره و تار است و نمی توان به طور یقین ادعا کرد که شبه نظامیان وابسته به YPG عامل این انفجار هستند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 281673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha