به گزارش کردپرس، حسن همتی در خصوص وضعیت استانهای مرزی و تاثیر افزایش اعتبارات بر امنیت مرزنشینان، گفت: استانهای مرزی عمدتا استانهای محروم کشور هستند، این استانها با کشورهای مختلف از جمله افغانستان، عراق، پاکستان، ترکیه، آذربایجان و کشورهای دیگر هم مرز هستند و حساسیتهای خاص خود را دارند. در برخی از مرزهای ما هنوز درگیریهایی وجود دارد و عدهای شهید و مجروح میشوند.
او به خانه ملت افزود: زمانی که استانهای مرکز یا نزدیک به مرکز کشور از همه امکانات استفاده میکردند، استانهای مرزی به صورت مستقیم درگیر جنگ بودند و بعد از آن هم درگیریهای در این مناطق شاهد بودیم لذا در هیچ دورهای فرصت رسیدگی به استانهای مرزی فراهم نشده است.
همتی اظهار کرد: متاسفانه در بودجههای سنواتی و در بودجه سال 1401هم از بودجه استانهای مرزی غفلت شده است. این در حالی است که استانهای مرزی پتانسیلهای مثبت و خوبی برای توسعه همکاریهای تجاری و بازرگانی دارند اما به نقاط قوت این استانها توجه چندانی نشده است.
او با اشاره به وضعیت نامطلوب استان های مرزی کشور گفت: بسیاری از روستاهای مرزی هنوز گازرسانی نشده است، این مناطق هنوز از آب شرب، امکانات مخابراتی، آنتن دهی تلفن همراه، امکانات ساختاری بهداشت و درمان یا راه مناسب برخوردار نیستند لذا نیاز است که دولت و مجلس قدم اساسی برای این استان ها برداند.
نماینده شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، گفت: برخی از این استانها بیش از 25 سال عقب ماندگی نسبت به استان های مرکزی دارند لذا بیتوجهی به آنها دور از عدالت است. دولت باید عقب ماندگیها را جبران کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: در بودجه سال 1401 اعتبارات مناسبی برای تقویت استانهای مرزی دیده نشده است، این در حالی است که اگر روابط تجاری استانهای مرزی بهبود پیدا کند، قاچاق که به تولید داخل و اقتصاد آسیب میزند با این کار قطعا کاهش پیدا میکند./
نظر شما